Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D;-D;-D

Asi tak jsem četl váš blog. Proč? Protože OPĚT mícháte realitu s osobními představami (stydím se psát "názory"), které jsou daleko od reality. Takže stručně a konkrétně:

1/ Jak jste došla k závěru, "..... že tisk nekrytých peněz je ze zatraceně dobrých důvodů zakázán, ale ECB neustále hledá, jak tento zákaz obcházet." - Kolik peněz je nekrytých? K čemu vztahujete výpočet objemu "nekrytých peněz"? Jak vám vyšla Fischerova rovnice? Čím jsou podle vás peníze "kryté"?

2/ Píšete, že "nemáte ráda teorie spiknutí", ale přesně to jste napsala. Kdybyste totiž byla opravdu RENOMOVANÁ ekonomka, jak tu někdo napsal, tak byste musela přiznat, že DOMNĚLÝ přebytek peněz v ekonomice je ZŘEJMĚ způsoben právě programem ANFA, který stanovuje národním bankám limity nákupů pro regulaci "ruchů" v měnové politice - tedy nikoliv nějaké pofidérní "technické" důvody, jak píšete.

3/ Nejedná se tedy o nějaké pokoutní tisk peněz v tajné tiskárně, ale o objemy evidované u jednotlivých bank eurozóny.

4/ Nadlimitní nákupy Francie, Itálie, Řecko a Irska předkládáte jako ZÁHADNĚ objevení pokoutní tisky peněz, ale kdybyste opravdu byla ekonomka, tak byste musela přiznat, že taková situace u států s rozkmitanou monetární politikou je předpokládatelná, nikoliv však trestuhodná - jak v blogu podsouváte čtenářům.

Studie jasně říká, že se jedná o objemy nákupů národních bank, nikoliv však nějaké podivné a tajně tištění peněz ECB, jak píšete.

Svými poplašnými blogy a informacemi jen taktak na úrovni bulváru vyvoláváte mylné pocity ve čtenářích a, jak už jsem vám před několika měsíci psal, posunula jste se do oblasti beletrie až sci-fi, o ekonomické odbornosti se už u vás dlouho nedá ani uvažovat.

0 1
možnosti
Foto

Doplněk, řekněme, identifikační:

Nejsem obhájce EUR ani ECB v její dnešní podobě. Do současného slepence poskládaní eurozóna je jen velmi obtížně a nákladně udržovaný balast, její zavedení bylo uspěchané a dost neodborné, neboť spíše politické.

Doporučuji nepřijímat EUR dokud to jenom půjde, pokud bude eurozóna v současné podobě, tak raději nikdy.

Chápu, že autorka má na EUR a ECB podobné názory, předkládá je však v nekorektní podobě a dramatičnosti dosahuje překrucováním, až vymýšlením.

Dost mne pobavily "nekryté" peníze. ;-D

1 1
možnosti
JV

J54i63ř26í 44V90a23c96a

24. 12. 2015 11:56

V podstatě jde ECB správným směrem. Je třeba zrušit frankční rezervní bankovnictví a veškeré nově vzniklé peníze (panské ražebné) ponechat státu (lidu).

0 0
možnosti
JV

J64i16ř96í 65V69a49c89a

24. 12. 2015 11:50

Jaký je rozdíl mezi "vytištěním" nových peněz a vytvořením nových peněz jako "úvěru" ????

V ekonomice žádný. Jen ty první použije stát (občané místo daní) a ty druhé jsou zcizeny největšími žraloky ekonomiky.

1 0
možnosti
PP

Pokud národní banky tisknou nekrytá eura, tak jsou rozeznatelné podle prvního znaku před sériovým číslem, u Francie jde o U. Pak by se dali tyto bankovky prohlásit za inflační a snížit jim hodnotu třeba na polovinu.

0 0
možnosti
TJ

Včera jsem sledoval na ČT24 rozhovor s panem Sedláčkem a nedalo mi nevzpomenout si na pořad Tah dámou, kde jste na něj před lety spolu s ekonomkou paní Švihlíkovou neurvale útočili se svými apokalyptickými vizemi. Pokaždé když si člověk přečte Váš příspěvek dostane pocit, že konec světa je za dveřmi. Prostě umíte jen děsit a to lidi jistým morbidním způsobem přitahuje. Nejsem ekonom, tak se s Vámi těžko budu přít o číslech, se kterými nás neustále ohromujete při líčení blížícího se zániku naší civilizace, ale stačil mi Váš příspěvek ohledně porodních asistentek, což je oblast ve které pracuji, abych pochopil jak účelově si upravujete fakta k obrazu svému. Trefně včera pan Sedláček popsal naše tuzemské ekonomy Vašeho střihu, že jsou to jen účetní omezující se na jednoduché "Má dáti - Dal" bez schopnosti vidět dále než jen za prosté součty čísel. Když bych Vaši tvorbu přirovnal k Bibli, Vy nám nabízíte pouze a jen výlučně apokalypsu, prostě vše je špatně. Když píšete o konspiračních spiknutích, tak mi nedá Vás přirovnat k panu Denikenovi, s jeho vizí světa, kde všechno je jinak, než nám je předkládáno. Blíží se nám čas Vánoc, tak třeba se stane zázrak a budete schopna napsat jednou o něčem, co se daří a na co můžeme být hrdí, ale chápu, že na to moc fanoušků nenalákáte. Přece jen lidi se ve zprávách raději dívají na katastrofy a zkázu než na hrající se koťata. Takže přeji Vám hezké svátky přinášející i pozitivní zprávy, kterých se pro nás ve Vašich příspěvcích nedostává a pohodovější příští rok, který nám jistě opepříte nějakou tou zprávou o kalamitě ve světě čísel :)))))

1 2
možnosti
PP

Varování před krizí 2008 byla také apokalyptická vize? A co nedávné pogromy na obchody na Slovensku?.

0 0
možnosti

není otázkou zda ecp podvádí nebo ne, je otázkou kdy se změní paradigma a lidé začnou chápat, že nás podvádí a lžou. ps - - a ohledně výrazu : teorie spiknutí. Teorie spiknutí neexistuje, existuje možnost spiknutí a to té by se mělo mluvit.

1 0
možnosti
JJ

J17a12n 15J81e65n14i77c

21. 12. 2015 11:19

Díky za zajímavé téma. Nejsem na to expert a tak se rád přiučím.

Už dost let sledují banky a jejich vývoj a není mi z toho moc dobře. Zatímco v jednom ohledu má stát potřebu nás chránit jako malé děti (povinné očkování, povinné reflexní oblečení, pokud možno rodit jen ve špitále), tak v jiných ohledech nás nechrání vůbec (možnost se zadlužit více než mohu splácet, exekuce, uzavírání smluv po telefonu či e-mailu). Vidím v tom je snahu mít vše ještě více pod kontrolou.

Myslím si, že lidé čím dál více chápou, že banky je sdírají čím dál více z kůže a hlasitého poltesku státu. No a tak si stále méně půjčují a nechtějí mít účty za poplatek. Máme sice Evropu bez hranic a bez cla, ale koukněte se, kolik stojí transfér peněz z jedné země do druhé. A přitom je zcela jasné, že peníze nikam neputují ani se nesměňují, jen se vybalancuje příjem a výdej... Je to ještě pořád docela dobrý business, akorát banky potřebují každým rokem vytvářet větší a větší zisk a vyplácet tak stále větší dividendy... A tak nám vymývají mozky stále rafinovanějšími reklamami... Myslím si, že bank je zbytečně hodně a tím se živí i zbytečně hodně úředníků. Kdyby jich byla desetina, tak by to bohatě stačilo...

2 0
možnosti
DB

Vaše ubohost pochopitelně nezná mezí, ale nic si z toho nedělejte, jste ve velmi veliké společnosti vám podobných.

Jak jsme řekl, přeji vám příjemnou zábavu, na té vaší úrovni.

2 8
možnosti
PS

Po vašich poměrně silných slovech na adresu renomované ekonomky bych tak nějak očekával, že nás - ekonomické laiky - fundovaně poučíte jak je to ve skutečnosti :-)

2 0
možnosti
KF

K76a75r65e19l 88F26a11j73t

19. 12. 2015 12:07

Já se na to dívám sice jako ryzí laik, kterému navíc nesálo nikdy za to pátrat po tom, jak v tomto ohledu Euro funguje, ale vždy mě docela zajímala "utajovaná" resp. minimálně "nezveřejňovaná" informace, jak to s tím Eurem při uvádění řekněme "nové emise měny" je. Měny v oběhu neustále přibývá. To je fakt, se kterým nemá cenu polemizovat. Pokud měnu používá řada států s národními bankami a vládami mají právo dotiskovat "nové bankovky" do společného balíku? Pokud ne, tak kdo tedy a jak nový objem rozdělí? Zřejmě tedy ano. Podle jakého klíče? Kdo to z lůna strnulé a nefunkční eurozóny kontroluje? A pokud se kontrolu podaří obejít (stejně jako státy obešly závazné podmínky pro vstup), kde v této činnosti přestanou a jak se to projeví u ostatních měnových partnerů? Na to je jednoduchá odpověď - katastrofou. pokud to stát udělá s vlastní měnou (a přežene to) kurz se propadne a sice to přinese komplikace i třetím stranám, ale proti tomuto scénáři je to komplikace směšně komická ...

2 0
možnosti
Foto

Tisknou prachy a do Evropy nahání póvl, kterému je rozdají, aby se postaral o jejich utrácení a zvýšení spotřeby.

6 0
možnosti