Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šichtařová vemte trochu rozum do hrsti. Všude ve světě jsou živnostníci líní, nešikovní, bez nápadu, prostě tací, kteří na to nemají. A pak jsou ti pracovití a kteří na to mají. Jenom u nás máme živnostníky, kterým stát ubližuje a nebýt státu, tak jsou z nich Rotschildi. Jenom mně vrtá hlavou, proč se ti nespokojení nenechají zaměstnat, když většina jich má nyní zdanitelný příjem 0, nebo méně.

0 0
možnosti

R17a21d20e88k 46H12u39l74v84a

18. 2. 2016 11:33

Kolik těchto dopisu rozeslala pani Marxová (to je její pravé jméno) do Chanova a jiných lokalit kde chronické netahla nepracují cely zivot a přesto jsou v pohode protoze jim na dávky nikdo nešáhne?

2 0
možnosti

P46a84v18e73l 76N16o62v28á38k

17. 2. 2016 19:57

Tomáš Zmek: na ty úžasné zaměstnanecké benefity si musí zaměstnanec vydělat a o to má nižší mzdu. Jestli jste si doteď myslel, že dovolená je snad "placená" ve smyslu, že živnostník nic takového nemá, tak asi také věříte na Perpetuum mobile a jiné zázraky, že?

0 0
možnosti

P23a81v38e75l 23N59o30v54á12k

17. 2. 2016 19:51

Ježiš, to je blábol odshora dolů. Nejslabší výkon autorky ever. Jinak v průměru je momentálně to, co stát platí na důchod bývalým živnostníkům, už teď přemrštěné. A druhý pilíř nebo cokoliv na ten způsob je jediným řešením budoucích příjmů v důchodu protože jako jediný zohledňoval odvody budoucího příjemce dávek. První pilíř zohledňuje příjmy ostatních poplatníků a ty budoucí důchodce narozdil od svých příjmů neovlivní. A třetí - škoda mluvit. Založit důchod na státním příspěvku může jen zoufalec nebo blbec.

0 3
možnosti
Foto

A z čeho dejme tomu bude žít živnostník, který zkrachuje a na ty hroudy zlata mu dosáhne exekutor, tak pokud bude platit sociální pojištění v nějaké slušné výši, tak alespoň v tom důchodu nezemře hlady. Jak je známo, tak nemáme všechna vajíčka dávat do jednoho košíku.

0 1
možnosti

Ano, a proto není dobré je dávat jen na sociální pojištění.;-)

2 0
možnosti
Foto

Jenomže úředně pak dnešní živnostníci budou budoucí důchodci s tak nízkými příjmy, kteří z pohledu dnešních předpisů budou žádat o sociální dávky, i kdyby doma seděli na zlatých cihlách.

Současné odvody a jejich výše řeší jediné, současné důchody, pouze v jisté regresivní proporci pak vzniká pojištěncům poněkud nejistý nárok na podíl celkových výplatách v budoucnu.

1 1
možnosti

V okolí znám pár žen, které něco tvoří a následně to prodávají třeba na trhu nebo někde na fleru . Dělají sami na sebe. Téměř vždy jsou to ženy nad 40, které nikdo nechce, tak se postarali sami o sebe . Výsledky asi nejsou valné , většina má tržbu do 10 tisíc měsíčně. Takže v podstatě nula od nuly pojde. Některé už skončili a šli uklízet nebo prodávat, protože se to nevyplatí . Další náklad v podobě kasy a wifi na trh je pro ně obrovský výdaj. To přece není jen těch 5000 kč . Ministerstvo financí si neumí došlápnout na velkou korporaci , neumí vybrat daně od velkých firem, tak otravuje a znepříjemňuje život těmto lidem. Za 25 let stát neudělal nic pro zjednodušení podnikání.

2 0
možnosti

Píšete o ženách nebo o mužích? Nemáte v tom pravopisný zmatek?

0 0
možnosti

Souhlasím, že dát státu cokoliv nad minimum je naprostá zhovadilost, protože stát nedává vůbec žádnou perspektivu slušných důchodů. Ale to už byla ta debata o zásluhovosti a moc se nezměnilo.

A teď se podívejte na odvody zaměstnanců privátních firem. Tam je dané dost vysoké procento, které takový zaměstnanec(+zaměstnavatel) musí odvést. Živnostník je na tom z pohledu daní výborně, může optimalizovat, nemusí odvádět brutální výpalné na 1. pilíř a peníze si zhodnocovat jinak.

Jenže je problém, že když živnostník bude odvádět minimum a pak půjde do důchodu s minimem, tak půjde také škemrat o dávky a ty mu platí kdo?

Spravedlivé by bylo, aby odvod byl pro všechny stejný na úrovni jakéhosi důchodového minima a zbytek ať si každý zhodnocuje a spoří podle svého a v důchodu by žádné další dávky nedostal.

0 0
možnosti

Ať si platí minimum, ale ještě kdyby dostali rakovinu, tak by se jich měli zeptat kolikpak jste platili na zdravotní? Jó, tak tady máte Acylpyrin, určitě máte našetřeno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,52
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články