Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Paní Šichtařová, buďte ráda, že jste nezažila čistky vminulých letech. Tehdy se likvidovali celé rodiny ne jenom jednotlivci! Bohuželje smutnou skutečností, že v tomto státě rozumí každý fotbalu a politice!;-(

2 0
možnosti
DS

No, vzhledme k tomu, že nejméně polovinu tvořili náměstkové bývalé vlády, se vyhazování nedivím. Ale na to by měli být zvyklý a dané čistky očekávat. Koneckonců před sedmi lety nahradili stejným způsobem jiné.

Co se týče FEDu. Ten je ovládán dvěma či třemi rodinami, jež vládnou světovým bankovnictvím už dvě století. S americkým prezidentem to nemá moc společného. Samozřejmě jsou záhodné nějaké seznamovací schůzky. To aby prezident měl kontakty pro případ, kdyby musel řešit nějakou krizi. O osobě nového světového finančního fihrera je ale již rozhodnuto.

0 0
možnosti
IH

Pokud jsem ve funkci ministra několik dnů, nemohu přece vědět, zda je ten či onen úředník tak strašně neschopný, že až škodí. Prostudovat si konkrétní fakta a pochybení zabere dost času.

3 0
možnosti
JN

až na to, že americký prezident je větší loutka než šéf FEDu..;-)

2 0
možnosti
FS

Autorka používá taky taky ta slovíčka "možná,že" ,ale to znamená,že neví nic,jenom se domnívá. Je sice ekonomického vzdělání,ale v tomto hodnocení se mýlá.

3 5
možnosti
Foto

co trh řídí, dobře řídí. Jestliže se trh rozhodne vyvolat hyoerinflaci, vyvolá ji. Jestliže řekne, že má být bankéřem Tiger Woods, bude jím.

1 6
možnosti
ZB

To jste nemyslel vážně, že ne?

2 0
možnosti
ZB

Autorka záměrně píše smyšlenku, že FED vede někdo, kdo je jen pouhým kamarádem prezidenta USA. Tak tomu ale není a nemůže být, protože šéf FED je více než prezident USA, opravdu na něm záleží budoucnost a současnost USA a nejen jí.

2 0
možnosti
MN

taky se zamyslim nad tim proc to tak asi bylo a je. a vzpominam si na slova pana Topolanka jeste pred tim, nezli nastoupil na post premiera... az prijdeme nastane Noc dlouhych nozu...  potom pokracoval ve svych vyrocich jako es komm der tag ... a skutecne se tak i stalo cistka jak se patri a kdo obsadil ona mista - kamaradi, pratele, kamaradi kamaradu, jen malo bylo tech kteri by byli profesionaly asi od toho se odvozovalo i dalsi odmenovani straniku ODS ve spravnich radach, nebo kdyz to nevyslo v senatnich volbach, jako treba panu Gandalovici, tak se z nej udelal velvyslanec. Takze je treba se divit? Pokud by na ona mista byli implantovani kamaradicci, bylo by to jiste spatne. Pokud tam prijdou lide znali rezortu, manazeri kteri skutecne umi, pak nemam nic proti!

3 0
možnosti
PK

Jenomže lidi znalí rezortu jsou to naprosto poslední co tam jakýkoli politik potřebuje...

Protože politik... potřebuje alespoň budit zdání že plní vlastní program... a ten je (alespoň v ČR) u všech stran které znám naprosto nesplnitelný.

Odborník by nedělal to co politik chce...

Ze stejného důvodu je prakticky nesmyslné kdyby politik nechal na křeslech lidi co tam dosadila předchozí garnitura... proč tam ti lidi asi jsou? No byli dosazeni proto že se u nich předpokládalo že mají tendenci prosazovat program minulé garnitury... takovou veš v kožichu která bude z principu a předsvědčení sabotovat můj program bych si tam taky nenechal.

Z čistě praktického hlediska je také víc teorií na to co je "správně" v prakticky libovolném oboru... takže pokud máte v úřadu "odborníka" minulé garnitury který razí jinou teorii než se vám hodí do programu co jiného udělat než ho vyhodit a dosadit si odborníka co razí tu co vyhovuje.

Vyhazování lidí které dosadila předchozí vláda do vedoucích pozic by mělo být dle mne prakticky automatické... padne vláda... tak končí nejen ministři ale zároveń i všechny zaměsnanci kteří tam byli delegování jako "političtí". (v ČR by to znamenalo měnit 3/4 vedení každého ministerstva při každém pádu vlády... ale stejně k tomu vždycky do pár let od voleb dojde tak proč to nedělat automatizovaně legislativou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,73
  • Průměrná čtenost 19929x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články