Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Naše "vláda" se pokouší okopírovat německý vzor. Nějak jí nedochází, že Německo má obrovské rezervy ve svých korporacích operujících po celém světě a zároveň má bývalé západní Německo kontinuální podnikatelské prostředí. My jsme vybrakovaná země napřed komunisty, po sametu dravci ze západu i vlastními česko-slovenskými podrazáky, takže není kde brát než na dluh a na daních. Jenže bohužel Bureš může u Merkelové zabodovat, když se bude v oblasti kurzarbeit opičit

0 0
možnosti
KD

nejvetsi Zombie firmou je stat.

Jeden dluh vytlokaji druhym, plati se lide kteri bud vubec nic nedelaji, nebo pouze vyplnuji papiry a navic neustale roste a cim dal vic omezuje svechny svobody.

3 0
možnosti
RK

Bol som v Chile - odvtedy dávam 2 klobúky dole pred Pinochetom.

Dane a soc. odvody v 2018 : Nórsko 35,8 %; USA 29,6; SWISS 22,2; Chile 7 % !!!!!

Stačíííí ?!?!?!?!?!

2 0
možnosti
JK

J37a47n 16K93a49r59a14s68e31k

13. 9. 2020 19:34

nekde jsem cetl, ze je otazka, jestli tech 5 tisic zavrazdenych neni dost vysoka cena za ty procenta. V zemich, kde ma vladu v rukou mafie se to da jeste delat, ale v civilizovanych zemich by Vami preferovane reseni asi neproslo.

0 0
možnosti
RK

... plnýýý súúúhlas !

Všeobecná solidarita – ten hlavne komančami a ich pohrobkami presadzovaný bláznivý princíp znamená, že kreatívny, šikovní, snaživí, hodnoty vytvárajúci, slušní, sami sa o seba schopní postarať, ... občania (makers) sú darebákom štátom okrádaní v prospech lenivých, hlúpych, nadrogovaných, basistov, alkoholikov, rozkrádačov, neprispôsobivých, ... proste hodnoty ničiacich darebákov (takers). Dokedy sa nepresadí zásada, že solidarita bude fungovať LEN !!! v hraniciach rodiny (k tomu viď prírodu – existuje takto úspešne už milióny rokov), dovtedy nebude prosperita, efektívnosť a pokoj.

Skutočná solidarita je predsa v princípe vzáááááájomná výpomoc. Teda niečo ako pôžička s presným dátumom vrátenia pomoci !!!!! Inak je to ako zámerné ničenie MOJICH peňazí. Ak nie, tak kedy mne vráti pomoc darebák na ktorého idú pod touto zámienkou moje dane, fondy, ... (teda MOJE peniaze) ? Nikdy ? Tak potom podvod na tretiu !!!!!

3 0
možnosti
JK

J88a19n 83K19a19r60a47s47e87k

13. 9. 2020 19:31

ja nevim, jestli to tam u Vas znate, ale kdyz chci napsat v internetu najaky zabavny prispevek plny jinotaju, tak je zadouci pouzit 'irony punctuation'

0 0
možnosti
GK

I diky Kurzarbeitu se Nemecko velmi rychle odpichlo ode dna po krizi v letch 2008/09 a dalsi roky melo prebytkovy rozpocet.

Ale je kazdeho vec jak si to udela.

2 0
možnosti
PO

P52a82v51e95l 24O97t78i60s62k

13. 9. 2020 10:11

Tak samotný kurzarbeit při nějaké krátkodobější krizi asi má smysl,zvláště v situaci letošního jara, kdy stát náhle znemožní mnoha firmám pracovat. Ovšem dlouhodobě určitě ne. A s tím ostatním co píše p. Šichtářová nelze nic jiného jen souhlasit. Jen tak mimochodem, Německo při finanční krizi 08,se Kurrzarbeit nijak zvlášt nepoužíval, takže myslet si že se díky tomu zvedlo, tak to opravdu ne, je nesmysl.

0 0
možnosti

Karma. A nejhorší je panevropský kurzarbeit, kdy úspěšní a pracovití a spořiví (střed a sever Evropy) sponzorují neschopné lajdáky a flákače (jih Evropy).

4 1
možnosti
KT

Nic proti, ale poslední věta je naprosto nelogický blábol, pro paní autorku tak nějak typický.

Demaskuje se lež, nikoliv pravda.

Ale to bychom po ní chtěli trochu moc...

2 0
možnosti
IM

I87v41a36n 67M64i32n49á19ř

11. 9. 2020 17:04

Již samo označení této krátkodobé práce zní příšerně. Mnohem horší však jsou tyto socialistické manýry - zatahované do naší ekonomiky. Proč by se schopní a pracovití měli vůbec snažit a držet nad vodou ty, co se jen vezou? V socialistickém Táboře míru také žádní nezaměstnaní být nesměli.

7 0
možnosti
AT

Proto, je Česká ekonomika a její výkonnost tam kde je a Německá je také tam, kde vždy byla a také je, nebo je o mnoho levelů výše a proto tomu tak je....

Mnozí zde jen píší, hnáni se jen vybrečet a na svém selském rozumu si posedět a uchopit šanci, vidoucí jako svoji vedoucí pí. Šichtařovou. Němci jsou si moc dobře vědomi, proč to právě takto dělají, nebo po dotaci pro záchranu firmy za pár drobných následně se jim vrátí takto ušetřené miliardy. Češi také moc dobře vědí proč to také tak dělají a chtějí udělat, aby zachránili pár drobných, tak vyhodí kvalifikované lidi a zlikvidují firmu a až budou po pominutí pandémie její výrobky potřebné, tak zaplatí miliardy, aby tuto firmu opět vybudovali, sehnali odborníky a zahájili opět tu samou výrobu!

2 3
možnosti
MP

Musíte se ještě hodně učit Markétko. Sám nemám rád husté sociální sítě, ale v této době Kurzarbeit zachraňuje spoustu zdravích firem, které před covidem byli prosperující a po covidu je velká šance, že opět budou. A je lepší tyto firmy dotovat, než platit statisícům lidí na úřadě práce...

9 6
možnosti
RM

Ani psát neumíš a ještě lžeš.

2 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,26
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články