Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

myslím, že s větou: "o negativech se moc nemluví" lze dost výrazně nesouhlasit. vlastně popíráte sama sebe

0 0
možnosti
ZJ

Možná nyní mnohem více lidí chce Euro. Už jen proto aby naše nikým nevolené, divně dosazené a asi neodvolatelné "šedé kápě" nemohly hrát s Korunou ruskou ruletu. Ono totiž jim prdne v kuli a znehodnotí měnu, oni přeci vědí jak řídit svět a argumenty co předvedou dokáže vyvrátit i student ekonomky před maturitou.

1 0
možnosti
DB

Vážená ekonomko Šichtařová, je třeba si uvědomit, že peníze za nic nemůžou----nikdy nepodepsaly žádnou smlouvu ani nepodváděly----to vždy byla a ---bohužel ještě pořád je----doména lidí. Ani drachma nezfalšovala ekonomické tabulky, to udělali Řekové ---lidé.

Pokus mnoha ekonomů převést zodpovědnost za své činy na něco mrtvého --- v tomto případě na peníze---je dlouho známý, ALE JE TO NESMYSL A BOHAPUSTÉ MLŽENÍ.

Klaus nedávno řekl,  že peníze z EU jsou korupční peníze. To je pochopitelně hloupost, jsou to NORMÁLNÍ OBYČEJNÉ peníze, které se bohužel dostanou do rukou lidí s mrzkým korupčním charakterem---ale za to ty peníze nemůžou.

Nebo se pletu???

2 1
možnosti
Foto

Karma a dík, Markýtko! R^

Snad jen s jedinou výhradnou k formulaci, že se "po tisíciletí nemohou vedle sebe v klidu srovnat Židé a Palestinci"; Palestinci (někdy zvávaní  též Pelištejci, Peleset, Felistim či Filištíni, z nichž nejznámějším je asi Goliáš) zmizeli z historie dávno před Kristem. A až po zhruba dvou a půl tisíciletích, před necelým půlstoletím, si tak začali říkat někteří Arabové, aby tím vyjádřili, že mají nárok na Palestinu. 

;o)

4 0
možnosti
AZ

Děláte čest svému jménu

0 0
možnosti
PJ

P63e97t96r 37J19a83r31o88š

21. 3. 2015 22:23

nevim zda to nazvat, ze doba jeste nedozrala. me spis prijde, ze doba uz prezrala a diky bohu, ze jsme to prosvihli.

6 0
možnosti
JK

S eurom sa moc získať nedá, ale dá sa s ním veľa stratiť.

Za súčasnej situácie je nezmysel vstupovať do eurozóny...

1 1
možnosti
Foto

O74t74a21k19a64r 93S37e57k20l

20. 3. 2015 20:04

S  tím  (ne)přijetím eura je to jako s tou starou větou z jakési staré scénky J. Bohdalové - ....tak já ti nevím , Karli...

Co ekonom , to jiný názor. Přijat hned , nikdy , až bude příležitost , příležitost už byla.... Zdá se mně , že ani autorka - renomovaná ekonomka- nemá úplně jasno. Řešit to referendem je podle také pitomost. Možná zkusit los : panna x orel a je to.;-D

1 0
možnosti
KV

K85a95r47e86l 68V64o81v85e14s

20. 3. 2015 18:22

Nechci vstupovat do eurozony jako zebrak, jenom proto, aby analytici meli radost !

2 0
možnosti
MH

Článek mne trochu zklamal. Neustále se oháníte potřebou objektivního pragmatického pohledu na přijetí Eura, ale pak celkem neobjektivně podsouváte, že přijetí je vlastně špatné a pokud má někdo opačný názor, pak je proti pragmatismu. Nějak ale postrádám reálný rozbor těch pragmatických důvodů. Celé je to o dojmech, spíše než o reálné analýze. Vaše exkurze do mísení kultur už je vůbec úsměvná. Než se ji budete snažit použít jako argument, bylo by dobré si o věci něco přečíst. Tisíc let zápasu mezi Izraelem a palestinci? Severní Irsko? A co třeba USA? Nebo, teď už vážně to, jak díky Euru vzrostlo dříve velmi chudé Irsko. Jak je na tom, alespoň makroekonomicky, nás pomalu předhánějící Slovensko. (Argument pana Singera z jeho blogu, že by tak rychle rostlo i bez Eura je už spíše trapný, protože před pár lety, když jej přijímali tvrdil přesný opak, což teď odmítá přiznat, ale jeho blogy ho usvědčují). Správně argumentujete, že některé země něměly Euro přijímat. Já tvrdím, že se mělo lépe dohlédnout na průběžné plnění kritérií (i když v případě Řecka šlo alespoň částečně o falšování účetnictví, takže s tím asi moc nenaděláme), protože potom by nemohly podobné problémy nikdy vzniknout. Můj názor je, že pro zemi tak ekonmicky svázanou s Německem, tj. hlavní Euro ekonomikou vůbec, by bylo velmi hloupé Euro nepřijmout z mnoha důvodů, na které zde nemám prostor. Pro jiné země je posouzení individuální.

4 4
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články