Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Kdybyste se podívala na ostatní středoevropské státy, pak byste zjistila, že jsme znich na tom nejhůře: nikdo nemá tak velký pokles jako my, mnohé země mají dokonce růst. Kapitáni našeho průmyslu již před čsem vydali tkzv. Vítkovickou výzvu a docela nedávno vydali Libereckou výzvu. Obě se obrací na vládu a vyzývají ji, aby konala, jinak to půjde dolů. Vláda se rozhodla nekonat a jde to dolů. Jen málo novinářů těmto výzvám věnovalo pozornost. Naposledy se jimi zabýval Technický týdeník.

0 0
možnosti
PH

P97e23t40r 44H71á37l23a

24. 11. 2013 16:39

Já měl dojem, že je to naopak. Že to jde dolů právě proto, že vláda koná.

0 0
možnosti
Foto

Vážená paní Šichtařová, jsem dalek toho o sobě tvrdit, že jsem ekonom, jenom třeba vím, že není dobré vydávat více, než jeden v peněžence má. Pak také vím, že kolik toho má lid v peněžence mnohdy různé ekonomické veličiny nezajímá, tím ovšem nemíním, že by nemohli mít pravdu. Většinou však existuje pravd několik a nikdy se nedovím, která to pravda byla ta nejpravdivější. Nemohli bychom to udělat tak, jak mnozí života znalí doporučují pokud se jedná o pocit štěstí. Ti totiž říkají, že cítit se šťastný je otázka osobního rozhodnutí, když se rozhodnu být šťastný, tak jím kupodivu opravdu mohu být. Ostatně mnohé studie dokazují, že nejvíce šťastných bylo nalezeno v zemích celkem chudých.

 

Nebylo by tedy možné něco podobného aplikovat ve vědě ekonomické? Prostě bychom s jenom dohodli zda se nám vede dobře nebo ne. Ono by to možná dokonce jaksi odráželo i Vaši ekonomickou úvahu. Nevím, šlo by to?

0 0
možnosti
BD

Můj názor je trošičku odlišný. Bohužel nevlastním věšteckou kouli a tak si přemýšlím - Proč ?  U nás v tom "západním" světě si pořád namlouváme, že jsme pupek světa. Že jsou naše názory a postupy ty jedině správné. A dokonce se smějeme těm, kteří to dělají jinak. Analýza našich problémů nic nevyřeší. Reformovat nereformovatelné nelze.

Ale podívat se, jak to dělají v Brazilii,na Islandu a vdalších krajinách nebo v Africe je pro naše ekonomy Tabu. Proč ?V

1 0
možnosti
JV

Tedy paní Šichteřová máte zase múj obdiv a karmu. Ale budete mít problém vy i váš vesnický instaltér. Tedy pokud do svých daňových přiznání nezahrnet naturální platby. Víte, na obyčejně lidi musí být přísnost. Tak jako ve Španělsku, kde majitelé solárů neainstalovaných pro výrobu el. energie pro vlastní spotřebu, je musí povinně připojit k el. soustavé a vyrobenou elektřinu státu nejprve prodat - zaplatit daň z příjmů a poté zpět koupit - zaplatit DPH. Takže ať vzkvétá EUSSR.

3 0
možnosti
Foto

Takhle vypádá zásadní stanovisko k intervenci centrální banky?

0 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,54
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články