Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VE

"11 procent Němců je přesvědčeno, že jsou přirozeně nadřazeni jiným národům, dalších 20 a půl procent ..." - To je výsledek posledního průzkumu, nelze z něj dělat závěry ohledně trendu, když nevíme jak vypadal průzkum v minulosti, pokud byl vůbec nějaký dělán. Spíš nebyl a v tom vidím trend - začalo se otevřeně mluvit o věcech, které byly kdysi tabu.

"...za poslední dva roky se v Německu mírně zmenšila nevraživost vůči Židům" - To by mne zajímalo odkud to plyne. Když zadám do google: německo antisemitismus , odkazy vypovídají spíše o nárůstu antisemitizmu, minimálně kvůli antisemitizmu Němců s arabskými kořeny, u nichž je cca padesátiprocentní.

5 1
možnosti
RJ

Průzkum byl dělám u Němců a ne imigrantů.

4 0
možnosti
VE

Ohledně Židů, průzkum říká: "Na Židech je něco zvláštního, a do naší společnosti tak moc nepatří“. Latentně s tímto výrokem souhlasilo 20 procent dotázaných. Více lidí než každý desátý (10,1 procenta) zase vyjádřilo přesvědčení, že Židé mají ještě dnes příliš velký vliv."

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/488483-kazdemu-ctvrtemu-nemci-by-nevadil-vudce-a-vlada-pevne-ruky.html

Ale jak píšu, z průzkumu nevyplývá trend. Proto se ptám z čeho u autorky vyplývá?

1 0
možnosti
  • Počet článků 700
  • Celková karma 42,01
  • Průměrná čtenost 19864x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články