Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

K29a20r77e56l 10N51o15v25á38k

26. 6. 2015 11:14

V zásadě s vámi souhlasím, kromě předposledního odstavce.

Sice v blogu píšete:"Nicméně politická korektnost mě frustruje, protože abychom byli politicky korektní, učíme sebe i své děti říkat něco jiného, než co si myslíme. Tudíž lhát. Stáváme se pokrytci a ještě jsme za to chváleni.", ale sama se za tuto "korektnost" schováváte.

Jako dogma tvrdíte, že:" ...vysoký podíl uprchlíků ze Sýrie nebo ze Somálska – v obou těchto případech jsme se my, zástupci západní civilizace, pokoušeli do těchto zemí vyvézt naše pojetí demokracie a tím přispěli k občanským válkám. Neboli podíleli jsme se na zničení jejich kultur, abychom teď byli hysteričtí, že oni zničí svým přívalem kultury naše. Ještě poslední kamínek do mozaiky tedy zbývá dodat: Musíme konečně přestat vyvážet naše pojetí demokracie."

Nevím, jestli jste vy někam vyvážela své pojetí demokracie (vzhledem k vašim častým veřejným projevům - osobním či písemným - předpokládám, že na to nemáte ani čas), ale já a drtivá většina Evropanů nikoliv. Tak se neschovávejte za západní civilizaci a pojmenujte příčinu - expanzivní politiku ušáků a jejich vlezdoprdelků, neustávající snahu jejich vojenskoprůmyslového a bankovního komplexu o zvyšování zisků za každou cenu exploatací lidského a především surovinového bohatství kdekoliv na Zemi a hraním si na světového četníka. To vše skrývajíce za vzletná slova o demokracii a lidských právech.

Pročpak se také neotevřou přívalu uprchlíků z vlny,  kterou samy způsobily. Ostatně o jejich postoji k právům a snaze pomáhat svědčí např. stav na jejich jižní hranici, počet vojenských základen mimo USA a rozmístění jednotek americké armády po celé Zemi. Jen to Rusko stále vzdoruje a leží jim v žaludku, že?

2 4
možnosti
JZ

Drtivá většina imigrantů v Evropě jsou zapříčiněny evropskou koloniální minulostí. Je to tak vzájemně výhodné. O něco níže o vývoji imigrace v Evropě má link Kanioková.

0 0
možnosti

M14a94r79e80k 57Š74i82m59o19n

27. 6. 2015 18:33

Paní Šichtářová zahrnuje pod MY celou Euroatlantickou civilizaci, tedy Evropu a USA, i když jsou si v mnohém ekonomičtí rivalové.

0 0
možnosti
  • Počet článků 700
  • Celková karma 42,01
  • Průměrná čtenost 19864x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články