Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Ja bez milosti likviduju srsne i vosy. To vite, alergie. Jde tu o zivoot.

0 0
možnosti
MV

Tentokrát zůstala autorka opravdu jen na půli cesty, či výhradně na cestě ekonomické. V USA ji trumfli tím, že poznamenali třeba to, že takovou bouři jako Cecil nevyvolala žádná smrt černocha, zastřeleného policajtem.

0 0
možnosti
JM

No ano, ale.....

Mně v tom vašem popisu řecké situace chybí hned dva podstatné fakty (ono vám jich tam chybí víc, ale ty dva jsou skutečně významné). 

1. Když krize propukla, tak se celá evropská politická reprezentace chovala zcela neracionálně. Místo, aby nechala Řeky již tehdy opustit Eurozónu, vyhlásit bankrot, vrátit se k drachmě, devalvovat a dostat se postupně do rovnováhy vůči zahraničí, přičemž záchranné balíčky mohly být klidně použity na umoření dluhu (nehledě na to, že já moc nevěřím na ten mediální mem o Too big to fail bankách, protože se zcela evidentně jedná o prostý proces externalizace ztrát,)

2. Zcela opomíjíte zásadu Komu ku prospěchu. Ti kdo z toho nyní vytloukají benefity jsou Američani při svém směřování Německa a celé EU směrem od Ruska a směrem k TTIP. A pokud mne paměť neklame byla to US banka (konkrétně Goldman Sachs), kdo napomáhal Řecku v podvodném naplňování Maastrichtských kritérií. A když uzrál čas sami hoši od Goldman Sachs skutečnou řeckou situaci, o níž měli informace z první ruky, zveřejnili, když si předtím byli vsadili 8 miliard USD na pokles Eura.

Jinými slovy ten váš konjunkturální nářek o proradných a nedisciplinovaných Řecích mně připadá, že vás není hoden. Ono je to celé poněkud komplikovanější a je potřeba za tím hledat globální geopolitické zájmy USA, potažmo oligarchie, která má US politiku pod palcem.

Buďto o tom neinformujete, protože o tom nevíte (což považuji za téměř vyloučené) a nebo záměrně šíříte ty velmi rozumně a pravděpodobně znějící dezinformace, aby se před běžným čtenářem zakryla pravá podstata řecké krize, která, jako všechny krize byla a je řízená za určitým cílem

0 0
možnosti
JH

J41a34n 47H72a91v64r70d62a

1. 8. 2015 17:26

Tento blog od M. Šichtařové je jen do počtu.

1 0
možnosti
RP

To se dalo čekat, že paní Šichtařová nakonec skončí u peněz a finančnictví, byť začala lvem. :-)

Ovšem začala velice špatně. Komerční lov je lovení zvěře pro stejnou zábavu jako je chození turistů po egyptských pyramidách nebo po jadranských, řeckých či španělských plážích.  Neboli jako některým zemím přináší významnou část jejich ekonomických výnosů ona běžná turistika provozované bohatými ( do určité míry bohatými) turisty, jiným zemím přináší stejně významnou část jejich ekonomických výnosů komerční lov, řekněme lov pro zábavu, provozovaný v průměru o něco bohatšími  cizími lovci než jsou oni výše zmínění turisté. Jinak mezi tím není žádný rozdíl.

Podobně jako jedny státy dohlížejí nad památkami, aby jim vydržely, ideálně na věčné časy, tak jiné státy dohlížejí na chod příslušných rezervací a omezují povolení pro ony lovce ze zábavy, aby v rezervacích bylo stále dost zvěře a aby výjimečné kusy nejdřív splnily svou povinnost rozšířit do populace své kvalitní geny a až potom k stáří  naplnily tu druhou povinnost  - svou smrtí z rukou lovce ze zábavy přinést státu a rezervaci příslušný finanční obnos.

Příběh toho lva je výjimečný akorát v tom ,že tentokrát se objevila chybička. Do organizace místních loveckých průvodců se vloudily černé ovce, které pravděpodobně bez povolení správy parku prodaly trofeje chtivému lovci nelegální lov, jehož obětí se stal lev, který měl být ještě několik let chovný a tudíž před kulkou lovce chráněn.

Asi jako když  turistovi chtivému antického artefaktu  prodá místní kus amfory, kterou vykopal při sázení vinné révy na své zahradě ležící 200 metrů od antického chrámu místo aby mu prodal továrně vyráběnou "legální" napodobeninu toho  střepu.

0 0
možnosti
AK

Evropa není v krizi proto, že Řekové tančí a málo pracují. To o nich říkají jen ti, kdo podporují narůstání majetkové nerovnosti mezi privilegovanou špičkou a zbytkem národa všude v EU.

Řekové jsou jen první na řadě v tom, jak obyvatelstvo jedné země připravit o vše, co ještě není v rukou finančního kapitálu a nadnárodních společností.

K tomu Řekům dopomohla neobvykle vysoká korupce jeho klasických pravicových a levicových stran, přičemž podle běžných neoliberálních postupů jsou za viníky vydáváni chudí a ti kdo dnes žijí na hranici bídy. Nezodpovědní nejsou Řekové, ale jejich zkorumpovaná špička.

A ti zodpovědní?

Zodpovědní bankéři opravdu nevěděli komu půjčují a že není možné tyto půjčky splatit? Nabízení německých ponorek a amerických tanků - aby se Řecko mohlo bránit proti svému sousedu, který je stejně jako ono členem NATO - to je také příklad zodpovědnosti těch, kdo se dnes nad řeckou situací podivují?

Až bude vše státní pod cenou prodáno (jak jinak, když někdo prodává v nouzi?) a veřejný sektor zlikvidován, přistoupí se nuceně k dalšímu snižování platů a příjmů seniorů, nižších příjmových vrstev i vrstev středních.

Uvidíme co nám budou neliberální propagandisté vyprávět až dojde na nás...

2 0
možnosti
JR

J88a87n 62R72á64ž

30. 7. 2015 16:58

S těmi sršni jsem se pousmál.......jinak dnes 100% souhlas!

2 0
možnosti
JR

J23a22n 32R28á32ž

30. 7. 2015 16:55

S těmi sršní jsem se pousmál.......jinak dnes 100% souhlas!

1 0
možnosti
Foto

A máte ty sršně dobře spočítané? A počítáte tak podobně své i cizí finance?

Pro informaci: menší sršní hnízdo obsahuje 30 - 50 "ks" hmyzu(!), větší i přes sto, ale nanejvýše několik stovek. Jest to hmyz užitečný, a myslím že i chráněný.

Podle místní vyhlášky měl mít lev Cecil viditelně připevněnou jmenovku, aby nebyl mylně odloven sadistickým dentistou.

No co, jen když jsme zdrávi. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,46
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články