Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně tedy podstatně víc vadí, když se nějaká bývalá kantýnská shodou okolností dostane na významný post a pak si dovolí úkolovat tajné služby, přestože jí to vůbec nepřísluší a ty služby ji navíc poslouchají. To je skandál, jehož zlehčování vůbec není na místě. Sobotkovy maily nečtu, ale s dosavadním postupem vlády ve vztahu k EU či k Německu problém zatím nemám. I otázka hlasování o kvótách byla řešena vcelku racionálně, ať už si autorka myslí co chce. Myslím, že maily kteréhokoli předchozího premiéra by byly podstatně problematičtější.

4 3
možnosti
PK

P76e48t51r 91K72a37p58l31a48n

14. 1. 2016 14:24

Bohužel článek dobře komentuje zbabělé a podlézavé chování našich vládních činitelů s premiérem v čele. Je už pozdě bycha honit, ale snad se tím voliči poučili a v příštích volbách už žádné eurohujery nezvolí.

1 0
možnosti
TR

Asi máte vcelku pravdu. Ovšem otázkou zůstává, co má vámi obdivovaná Angela ve své soukromé poště. Možná bychom se divili všichni a vy byste ten blog musela dost zásadně přepsat.

0 0
možnosti
MP

Tak v těch e-mailech toho zajímavého bylo určitě více. Pokud jde o česko-německé vztahy, podtrhuje to, co si o jejich pozadí vnímavý člověk může domýšlett. Pro mne je Sobotka je slabá osobnost, je to slabý premiér, slabý politik. V životě nepracoval, tak nemá žádné životní zkušenosti. On není schopen postavit se jako rovný rovnému německé kancléřce, hoši se ponižují a hledají, jak se vlísat Němcům. Je to potupné a je to obrázek, jak to v EU funguje. O tom si iluze dělat nebudeme.

6 0
možnosti
RV

Také nejsem odborník na unijní právo, ale pokud je to s tím článkem opravdu tak jak píšete, tak mne zaráží jedna věc. Proč tento článek nepoužili Maďaři? Jejich politická reprezentace se přece nedá nařknout z přílišné servility vůči EU jako ta naše.

2 0
možnosti
JV

J92a15n 74V15e98s10e69l46ý

11. 1. 2016 14:40

Blohopřeju Vám, už jste se dostala na úroveň kněžíků a novinářů, svobodně si interpretujete cizí věty, tak jak se Vám hodí. Ta věta totiž může mít mnoho různých významů:

- poptám se, na co by chtěla znát náš názor, náš postoj

- poptám se na její problémy a budu se snažit z toho něco získat

- požádám o rozkazy/úkoly

- zjistím jak jí nejlépe vlézt do zadku (za jakým cílem?)

- chci se připravit na jednání

- ...

0 9
možnosti
JV

J75a82n 13V75e43s72e82l86ý

11. 1. 2016 14:45

Je to jako reakce na: http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-komentare-frantisky/220954/hrisna-sladkost-urozeneho-karla-dost-nestravitelna-buchticka.html

Může to být:

- Hele jak je K.S. ve svém věku ještě štramák, co na něj letí holky.

- Hele jak je K.S: starý osel, který si na ples jako společnost musí najmout levnou štětku.

1 3
možnosti
PN

P30e87t67r 11N36o87v40á20k

11. 1. 2016 9:02

Paní Šichtařová, já Vás prostě miluji! Opravdu jsem se do Vás zamiloval! Jste krásná, vzedělaná a říkáte na rovinu co si myslíte. I když samozřejmě nejste bez chyby, tak kdybyste kandidovala na prezidentku, bez váhání Vás budu volit!

0 0
možnosti
TR

Nejmenujete se vlastním jménem Ovčáček?

0 0
možnosti
AW

Souhlas. Jen o tom, že Nečasova vláda padla ze směšného důvodu bych polemizoval. Nebo vám přišlo normální, že se sekretářka ustanoví královnou určující kdo a za kolik se setká s premiérem. A ve finále i o tom, co si bude premiér myslet?

0 0
možnosti
RN

Jednu věc nechápu : Proč se pořád všichni tak moc naváži do Sobotky kvůli jeho politice (diletatství s osobním mailem stranou) ?

Podle mě je jeho politika přímo úměrná významu naší země v unii a významu unie pro naši zemi - je prostě potřeba si přiznat, že jsme v evropě malí, nemáme téměř žádné *spolehlivé* partnery na prosazování naší politické linie, takže nám zbývá ostatní předsvědčovat a čekat jak se situace vyvine. Ultimáta a silácké výroky by z úst našich politiků vyzněly směšně.

Dále, velká část exportu je na EU závislá. Sice teď bude spousta lidí říkat že "nezávislé smlouvy návaznost obchodu zajistí", ale ty přece nejsou nic vytesaného do kamene, na dodržení těch smluv je zapotřebí alespoň základní pocit vzájemné prospěšnosti, a ten může být rychle fuč. A co dál ? Suroviny nemáme, vyspělá země co může prodávat know-how jsme jen v některých ohledech...

A aby to nebylo jen o penězích - migranty Sobotka přece nijak nevítá, bere je jako něco vnuceného a ze své pozice radši podepsal tuhle nabídku než příště horší. Beru to takhle - kdyby si postavil hlavu, vyhrál by bitvu, ale co pak ? Bůhví jak to bylo v zákulisí, podle mě to veto za něco jiného vyměnili. Za co, to je otázka.

Ale to je politika - a i ti poradci mu ostatně v mailech říkají že politiku chabě vysvětluje směrem k voličům. Já být na jeho místě, tak se nechám pozvat k Moravcovi / do Práva / Dnes / někam dál a pronesu tam něco jako "Udělal jsem tenhle a tamten obchod, a myslím že to je to nejlepší co jsem mohl v tuto chvíli pro budocí prosperitu ČR udělat". V jednoduchých heslech, tak, aby to pochopili JEHO voliči - všem se nikdy nezavděčí.

A co je ostatně výsledek jeho dosavadní politiky ? Imigratů tu máme nula nic, díky Chovancově politice ( kterého v akcích moc nekrotí a obecně to zpětně okecává ) sem ani nechtěj páč maj pocit že je tu zavřem do díry který do názvu vězení chybí jen otočení klíčem - a ještě je zkásnem za pobyt, s tím že na dobu co tu sou jim dáme 100eček když doufaj v 10x tolik...

3 3
možnosti
LN

Rozhodně to není můj favorit. Ale z Bruselu na něj syčí, že jsme málo vstřícní, tady na něj lidi syčí, že je moc sluníčkovej. Takže mi vychází, že se k té záležitosti i s celou vládou staví poměrně rozumně, když mu ani jedna z "extrémních" stran nemůže přijít na jméno.

0 0
možnosti
SB

Mně tak dalece nevadí, že v porovnání s velkými západoevropskými státy hrajeme druhé housle. To bylo, je a bude, že menší státy jsou v podstatě satelity těch větších. Mně vadí jiná věc: Například to, jak se někteří eurohujeři předháneli před referendem o vstupu do EU, aby našim lidem nalhali, že v EU tomu bude jinak. Vadí mi ta servilnost některých našich politiků, téměř všech našich novinářů a také značné části našich lidí, kteří dodnes EU zbožňují jako záruku údajné rovnosti národů.

Měli bychom určitou nerovnost vzít jako neměnnou skutečnost, příliš se tím netrápit, proote na tom nic nezměníme, ale také těm velkým otevřeně nelízat paty, protože i ten malý a méně významný si může uchovat svou hrdost.

10 0
možnosti