Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Všichni jsou si rovni a někteří rovnější. Tento pocit mám v tomto státě již dlouho třeba před soudem nebo v nemocnici až někteří neplatí nadstandard je s k ním chováno o mnoho lépe než k jiným, nebo u exekucí jsou lidé bohatí, kteří unikají léta a obyčejný chdák se může postavit na hlavu a stejně s tím nic nezmůže.

0 0
možnosti
OM

To že je EU zločinecký spolek pár vyvolených je jasné už dávno, ale na druhou stranu proč by měli evropští daňoví poplatníci zachraňovat ruské vklady v kyperských bankách ?

2 0
možnosti
PV

A jake, lepsi reseni navrhujete vy? Unie se clenskych zemi (=integrity) zbavovat nemuze, melo by to podstatne horsi dopad nez to co se v techto dnech deje.

0 0
možnosti
PS

P97e58t58r 54S20k72á44c10e62l

25. 3. 2013 22:57

A to řekl a/nebo nařídil kdo, že se EU nemůže zbavit členských zemí? Pokud se chce naplnit myšlenka, která stála u zrodu EU, jiná cesta nevede k prosperitě EU. K suverenitě a prosperitě států Evropy ale povede jiná forma spolupráce, ale až po krachu EU se vším všudy.R^

1 0
možnosti
PP

NIkdo Kypru nic nediktuje ani od něj nechtěl, to Kypr přišel škemrat o peníze. A EU místo aby ho nechala, ať si poradí, dala několik návrhů a již je špatná. Asi jako já, když jsem navrhoval, že by Řekové měli dát do zástavy cokoliv, co vlastní stát, muzea, obrazárny,  a že by se to mělo uložit do Švýcarských bank jako záruku do té doby, než to vyplatí. To přece nejde. Ale utrácert cizí peníze, to jim šlo.

2 1
možnosti
IK

I49v59a47n 95K59u75n92c

25. 3. 2013 17:56

Někdo zde psal, že krádež je přisvojení si cizí věci. Jenže ty peníze v bance nejsou. Takže si je nikdo nemůže ani přisvojit. Například banka Laiki má jen k ECB dluhy ve výši 1/3 celkových aktiv. Pokud by se banka nechala zkrachovat, tak by věřitelé možná dostali 50% svých vkladů. Nyní jim EU chce odepsat 20% vkladů. Myslím si, že jsou na tom stále velmi dobře.

Neviděl jsem originální dokumenty dohody mezi EU a Kyprem a jak tam tuto transakci pojmenovávají. A to že novináři nazývají odpis části zůstatku účtu daní přece neznamená, že to tak bude. Právně se to dá udělat výrazně lépe. Již dnes se mluví o řízené likvidaci minimálně Banky Laiki.

2 0
možnosti
PN

P85e68t52r 86N24o73v42á36k

25. 3. 2013 17:10

Kypr  a  záchrana  Řecka  –  pravdivý  příběh 8-o 8-o 8-o

http://www.novaustava.cz/clanky/kypr-a-zachrana-recka

ty dve naivni banky co pujcili Recku pred 3 miliardy EUR samozrejme musi zkrachovat !!

 -

pokud je predluzeny stat tak take, jina cesta neni!!! ani nebude at se to naziva jakkoliv.

odkladani jen bude prodluzovat agonii!!

0 0
možnosti
BB

"Podle českého právního řádu je „krádež“ definována jako přisvojení sicizí věci tím, že se jí někdo „zmocní“; v jiných právních systémech jeto obdobné. Mám intenzívní dojem, že zabrání či konfiskace vkladů naKypru definici krádeže odpovídá mnohem lépe než definici daně."

Neexistuje rozdil mezi kradezi a dani. Dan je kradez, a to jakakoliv. Presne podle vyse uvedene definice.

3 1
možnosti
PN

P88e96t51r 61N97o75v65á70k

25. 3. 2013 17:13

Vramci EU se uplatky prejmenovali na Dotace 8-o

tyto legalizovane uplatky jsou uplatky i kdyz maji krasny nazev "dotace"

uplatky (dotace) jsou uzasny nastroj k uplaceni, vydirani ... ;-)

genialni tah, je videt ze v centrale EU nejsou zadni blbci 8-o

2 0
možnosti
KV

Milá paní autorko, velice pěkně jste nám vysvětlila, proč je nemravné brát lidem peníze z účtu retroaktivně - ale jaksi jste pominula (?) tu skutečnost, že mnozí odváděli ZISK i z naší (=české) země do daňových rájů, kteréžto také existují na území EU ... a to dosud zcela beztrestně a to jen za tím účelem, aby se vyhnuli zdanění... :-/ ... je tohle snad mravné?

1 2
možnosti
KV

Raději nám zkuste vysvětlit, proč firmy stěhovaly svá "sídla" do podobných zemí, jako je Kypr??? - Prosím! - Pokuste se o to! R^

3 0
možnosti
JH

J26a96n 55H93a24v84r86d95a

24. 3. 2013 19:54

Zaplať Pán Bůh za kyperské problémy. Alespoň vyleze na povrch zvrácná mafiánská politika EU a jejich Komunistických předáků.

Teď už to snad chápou i nejtupější ovce. Bohužel, ale některé budou do posledního mektu bečet pro slávu EU.

7 0
možnosti
MZ

ne, nechapou. Staci se podivat na diskuze. Je to furt samej bolsevik.

2 1
možnosti
MZ

naprosto souhlasim... jen s tou otazkou jestli si to umime predstavit s tou "dani" v Nemecku... z principu ano, protoze kdyz se nestydi ji uvalit na clenskou zemi unie neni pro ne problem ji uvalit na kteroukoliv. Z praktickeho hlediska asi ne, protoze bychom vzhledem k velikosti Nemecka uvideli obcanskou valku. Ale ze EU je v podstate komunisticka banda zlodeju, ktere vubec nejde o nejakou demokracii o tom tedy neni vubec pochyb.

1 0
možnosti
Foto

Nedelejte si starosti, protoze tady banky plati miniuroky a musi ted poradne hospodarit, neco takoveho tady nehrozi.

0 2
možnosti