Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

janprazak

26. 7. 2011 8:52
Autorka je zřejmě expert na evropské bankovnictví

Autorka zřejmě velmi dobře zná statut Evropského bankovního úřadu a jeho roli vůči jednotlivým bankám, zda funguje jen jako sběratel nezávazné a nekontrolovatelné statistiky nebo zda má nějaká reálná dohledová práva. Pokud však toto nezná, nelze brát článek příliš vážně.

0 0
možnosti
ŠF

Gróf

26. 7. 2011 9:05
Re: Autorka je zřejmě expert na evropské bankovnictví

Nemusíte být expertem. Stačí, když si, byť jen na základě zkušenosti, představíte ten dominový efekt, který by nastal případě, že státy přestanou, zejména německým a francouzským bankám, splácet své závazky. Dobrý blog, karma.

0 0
možnosti

martin013

26. 7. 2011 8:00
Musím se smát

Musím se opravdu velmi smát. Když Řekové, i s jejich bankami, léta vedli tzv.kreativní účetnictví a dostali se i díky tomu celkem snadno do EU, mohli se později všichni zbláznit, jací jsou to zločinci a podvodníci. Dnes se ukazuje, že kreativitou oplývají i v dalších zemích a bankách EU. Já je svým způsobem ale chápu. Co by podle vás nastalo, kdyby se ukázalo, že velké množství bank stresovým scénářem neprošlo? Normální člověk by si do takové banky okamžitě letěl pro své vklady. Takže se hrálo o pověst. Jak v případě Řecka, tak teď v případě bank EU. Aspoň víme, že instituce, které nám OPRAVDU vládnou, t.j.BANKY, lžou úplně stejně, jako lžou politici. Pak se nedivme, že si lžeme všichni navzájem a žijeme pořád ve lži. Léta jsme se upínali k "západu" a chtěli jsme být jako oni. Tak teď máme opravdu možnost. Stojí to za to....

0 0
možnosti
PP

ippokorny

26. 7. 2011 8:32
Re: Musím se smát

Poletíte do banky, vyberete peníze a pak zjistíte, že máte v ruce něco, co mění hodnotu, spíše dolů. Jdete nakoupit nemovitosti, stát z nich zvýší daně. Tak jedině nakoupit něco, co neztrácí cenu, diamanty, známky. Není lepší vše utratit, třeba za cestování, nic nemít a natahovat ruku ke státu, ať se stará,  než se nervovat? P.P:

0 0
možnosti
M

maxas

26. 7. 2011 0:58
Situace není tak jednoduchá,

struktura řeckého dluhu, jak ji popisuje Bloomberg, naznačuje, že banky nejsou hlavnímy věřiteli. Konkrétně německé a francouzské banky mají podíl cca 30mld€ , zatímco Německu a Francii dluží Řecko cca  160 mld€. Je zřejmé, že banky nejsou to hlavní. Ve hře jsou rovněž "ostatní finanční instituce", jako investiční fondy a zejména fondy pensijní. A tady je zdá se hlavní problém. Pád banky s povinným pojištěním vkladů, ohrozí jen část větších vkladatelů. Pád pensijního fondu má počet postižených podstatně větší. Politicky značně žhavé téma. Proto ty "uklidňovací " a oddalovací snahy. Podle hesla "dík za každý další den v dobře placeném uřadě". No se uvidí!!

0 0
možnosti
G

Gašpo

25. 7. 2011 14:19
Pani Šichtařová, Vy ste predsa ekonómka

Takže predpokladám, že otázky ktoré si na záver kladiete sú čiste rečnícke, pretože odpoveď musíte poznať veľmi dobre. Samozrejme, že varianta č.3 je správna. O nič iné tu už nejde, než o chlácholenie verejnosti. Držať ju v polospánku.

Predstavte si situáciu, že by teraz všetci "zodpovední" verejne vystúpili a hovorili pravdu. ;-D

Bohužiaľ už je to len o naťahovaní agónie. Všetci sa boja, čo príde. Nikto nevie, čo potom robiť. Každý vie, že teraz sa už nedá robiť nič iné, než problém tlačiť pred sebou, dokiaľ to ešte ide.

A tak sa možeme tešiť na ešte hromadu divadelných predstavení. ;-)

0 0
možnosti
F

forEd38

25. 7. 2011 15:25
Vy ste predsa ekonómka

Gasparko... vo co "go"?  ...   co tym pisatel chtel rici?  (Prelozeno do Svatoplukovy reci: Co tym pisatel chcel povedat?)...  ?

1 0
možnosti
MP

Martin V2

25. 7. 2011 14:16
Taky nevěřím

Finanční expert, který si myslí, že neudržovanou chalupu v Krušných horách prodá za 6milionů taky není zrovna důvěryhodný...

0 0
možnosti
IH

tantemici

25. 7. 2011 14:00
Vy mluvíte o Evropském bankovním úřadu.

Řekla bych, že většina rozumných lidí, používajícím obyčejného selského rozumu, dnes nevěří ani ostatním evropským institucím. Za článek veliká karma!

Poté, co se "Evropa" minulý týden rozhodla prodloužit agónii Řecka na dalších minimálně 30 let a ohrozili tím velmi nebezpečně ostatní země, tak už jen hořce pláču. Co ještě my Evropani musíme snést, aby si Sarkozy a Merkelová chránili své zadky před volbami u nich doma???

1 0
možnosti
VH

Totedyne

25. 7. 2011 13:53
Pikora a spol.

No já zase nevěřím takovým společnostem jako je Next Finance....

0 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,93
  • Průměrná čtenost 19930x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články