Diskuse

EU selhává

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

fr-mottl

13. 4. 2012 1:25
nenavidim Nemce a predsudky

a miluju moderni zensky, co se motaj uplne do vseho.

1 0
možnosti
PL

foxkelt

13. 4. 2012 0:11
Páté přes deváté

No, tohle opravdu není ekonomický rozbor, za který bych byl ochoten firmě Next Finance zaplatit :-(

Termín "společný trh" v žádném případě neznamená, že ceny budou všude stejné, že se sjednotí DPH atd. Společný trh je přece trh bez státem zavedených bariér, nic víc, nic míň.  Německý nákupčí i při představě ideálního jednotného trhu klidně odmítne výhodnější českou nabídku, stejně jako brněnský obchodník radši koupí od kolegy, než od Pražáka. Ale důvody jsou někde jinde, než v národnostních nebo krajových sympatiích. "On mně, já jemu, půjčka za oplátku" - to v obchodě spolehlivě funguje a je přirozené, že lépe mezi dvěma Němci, než mezi Němcem a Čechem atd.

0 0
možnosti
TH

Trondik

12. 4. 2012 21:56
Co je toto za paskvil???

Nechapu, jak muze toto mit nejvyssi karmu. Kdyz se objevi jakykoliv naznak toho, ze EU chce u nas neco regulovat, zavadet, zkratka do neceho mluvit, tak maji vsichni ( s dedkem z hradu v cele)  plnou pusu kecu, jak nam EU krade narodni identitu a suverenitu a kdovico jeste. A najednou byste chteli, aby EU regulovala DPH??? Uz se konecne proberte a vytahnete si hlavy z (_!_)  . Politici jsou jenom obrazem spoecnosti, taze na ne nenadavejte a zacnete radsi kazdy u sebe...

1 0
možnosti
TH

Trondik

12. 4. 2012 22:08
Re: Co je toto za paskvil???

Jeste trocha historie : Evropska integrace zacala prakticky hned po skonceni 2. sv. valky a ekonomicke duvody nebyly zdaleka na prvnim miste (http://cs.wikipedia.org/wiki/Schuman%C5%AFv_pl%C3%A1n)

Pokud budeme vsechno pouze prepocitavat na penize, tak nam neni pomoci.

0 0
možnosti
IJ

Igor 1234

12. 4. 2012 19:13
článek úplně o ničem

Podle Markéty Šichtařové EU selhává, protože v Německu je jiné DPH než v ČR a proto, že Německo je větší země než ČR. Bravo: napiš článek s euroskeptickým nadpisem a karma je jistá, obsah může být klidně slátanina.

0 0
možnosti
PS

Petr4905

12. 4. 2012 16:53
Ta odpověď na závěrečnou otázku je jasná,

ale to si eurohujeři, pro které je EU náboženstvím nemohou přiznat (oni jak říkají "ty plky" ani nečtou).

0 0
možnosti
VZP

Vechtr z Protivína

12. 4. 2012 14:33
Paní Šichtařová

celý článek jsem nečetl protože ty vaše p.l.k.y často slyším v televizi a nestačím se divit. Co jste za svůj život dokázala a kde jste pracovala že jste ve svém věku tak přemoudřelá vědma. U nás ve městě už tři dni vajíčka stojí mezi 2,80 - 3,30 Kč za kus. Nic lešíhio než EU zaím nikdo nevymyslel tak se předveďte a něco chytrého vyploďte a uvidíme, třeba se toho EU ujme.

0 0
možnosti
2

229starec229

12. 4. 2012 20:08
Re: Paní Šichtařová

tak tohle je teda veleblábol....;-Dna tohle se nedá nic napsat leda poslat toho malýho panďuláka...;-D

1 0
možnosti
BP

pavelthelong

12. 4. 2012 14:30
masova vyroba anti-EU propagandy jako za socializmu

pani autorka se vubec ani nenamahala si zjistit, ze potraviny jsou v SRN zatizeny DPH bud jako "pevne" jidlo s 7% DPH nebo jako napoje s 19% DPH. Z toho plynou kuriozity, ze mlecne napoje obsahujici mene nez 75 % mleka jsou drazsi nez samotne mleko (mleko ma vyjimku s 7 %), zato mrkvova stava ma 19 % a mrkev jenom 7 %. Vodovodni voda v PET lahvi ma 7%(vyjimka) a mineralka 19%. Cili vseobecne : v SRN je podstatne vyssi DPH na potraviny v celkovem kontextu nez "holych" uvadenych. 7% a za druhe - komplikovany system zdaneni v SRN by v CR prinesl mnozstvi danovych uniku- Nemec je od prirody typ, ktery respektuje zakon a nevymysli, jak se zakonu vyhnout. Drzost nekteryych bloggeru prezentovat jenom pul pravdy je opravdu nebetycna;-€;-€

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

12. 4. 2012 14:45
Re: masova vyroba anti-EU propagandy jako za socializmu

P.S. mozna ze si pani autorka vsimla, ze hypermarkety v EU prodavaji take odlisne verze potravinarskych produktu v "zapadni" a ve "vycodni" Evrope (zkuste treba zmrzlinovy kornoutek Cornetto od Algidy). Ty  "eastern Europe" produkty jsou vetsinou vyrazne osizene a i castecne levnejsi. Cenova politika hypermarketu je ale absolutne nepruhledna: cervene stolni vino v Rakousku prodava Billa v cene za lahev v prepoctu zhruba za 50 Kc a ceska odnoz si stanovila cenu za identickou lahev na 110 Kc. Treba vina jsou vesobecne levnejsi v SRN nez v v CR a jak pisu vyse, DPH na vina je v CR a SRN zhruba shodne

0 0
možnosti
JD

twine

12. 4. 2012 11:03
Nic lepšího než EU nemáme

I kdyby měl článek pravdu, jakože si to nemyslím, je stejně mnohem lepší být v EU a mít možnost jako její člen prosazovat naše zájmy, než ta druhá varianta. Možná to někomu, včetně předsedy vlády, nedochází, ale nejsme Británie ani Švýcarsko. Pokud nebudeme v EU, budeme v SSSR, je jedno jaxe to dneska jmenuje, pořád je to zaostalé impérium, které se snaží udělat z nás svou kolonii.

0 0
možnosti
PB

technik4

12. 4. 2012 10:39
Kdo Vás platí, paní Šichtařová?

sleduji, jak často vystupujete v televizi, přičemž Vaše příspěvky mají zhruba stejně smutnou informační hodnotu jako tento. Pokud vím, jste majitelkou jedné krachující firmy, a troufnu si odhadnout, že v naší zemičce je mnoho kvalitnějších ekonomů, než Vy. Takže: kdo Vám tlačí káru? Ta partička okolo pana Macha, co dští slinu na EU kdekoli to jen trochu jde?  Dovolím si podotknout, že naše politická reprezentace měla celou řadu příležitostí k bránění českých národních zájmů  (maně uvádím: porcelánky a sklárny či textilní průmysl). Místo toho sledovala naše "elita" jen své sobecké cíle. A o to ( tedy zachování našeho malého dvorku) jde zřejmě i Vám, že?

2 0
možnosti
SI2

saharské iglú 2

12. 4. 2012 13:16
Re: Kdo Vás platí, paní Šichtařová?

proboha to je blábol , skoro bych si myslel ,že ta Šichtařová může i za skvrny na slunci.

0 0
možnosti
HD

hinja

12. 4. 2012 8:56
A pak tu mame takovou nenapadnou lez pani Sichtarove...

"A pak tu máme takový nenápadný fakt, že nezanedbatelná část potravin je k nám dovážena právě z Německa. Logicky tak česká cena musí být odvozena od ceny německé plus dopravní náklady plus náklady na skladování. (A, ehm, plus navýšená DPH.)" - Proc lidem lzete? Ty naklady jsou uplne stejne, at uz jede ten kamion kamkoliv po Nemecku, nebo zajede do Cech, do Polska, do Rakouska.... skladovani to same, tzn. jedinny rozdil je v DPH....

0 0
možnosti
2

229starec229

12. 4. 2012 20:12
Re: A pak tu mame takovou nenapadnou lez pani Sichtarove...

taky dobrej blábol...ale jestli si to myslíš tak jo...

0 0
možnosti