Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Hvězdář

3. 6. 2012 16:56
Tunel jako hrom

Alespoň trochu soudně uvažující člověk vidí, že jde zcela evidentně o další maxitunel, proti kterému jsou takové maličkosti jako Opencard, nebo IZIP pouhé kapičky. Jde jen o to, aby si tahle vládnoucí garnitura připravila měkkou přistávací plochu, až je vykopnou ze Strakovky a měla doživotně zaručené miliardové příjmy.Rv

0 0
možnosti
PS

Petr4905

12. 4. 2012 16:17
Na stát nelze spoléhat,

0 0
možnosti
PS

Petr4905

12. 4. 2012 16:23
Re: Na stát nelze spoléhat,

ani na ty  výmysly (II. pilíře ap.)  Bude-li něco, tak z průběžného systému něco jako minimální důchod na prosté skromné přežití. Mladí si musí uvědomit, chtějí-li více, tak se musí zajistit sami (investicí do realit nebo do výchvy a vzdělání dětí).

0 0
možnosti
JV

sfs

31. 3. 2012 19:08
Bylo by to k smíchu, kdybychom

na blbost těch, kteří vstoupí, nedoplatili všichni tím, že za nimi odejdou 3%, která by normálně šla do 1. pilíře.

1 0
možnosti
SN

kuča

30. 3. 2012 16:34
Markétko.....

:-)......dnes jsem na rádiu P - 2 poslouchal p. Švihlíkovou (doufám, že jsem její jméno nezkomolil), má obdobný názor, jako Vy. V této průběžně rozkrádané republice, nelze věřit politikům ani pozdrav! Vždyť ten chudák, psychopat Drábek, neví, co bude zítra, ale ví přesně, co bude za 3O roků. Je to jasnovidec. Ale důchodové fondy (polovina bankéřů radí v NERVU), už se na to třesou. Mít pravidelný příjem v miliardách ročně, k tomu odpovídající mzdu ve stovkách tisíc, no......neberte to! Až to prohospodařím, oznámím, že se mi nepodařil podnikatelský záměr a vkladatelům čekajícím na velký důchod zbudou jen oči pro pláč. Viník se samozřejmě nenajde, jak už je v této zemi zvykem! Ale protože tam budou spořit jen opravdu bohatí, jistě přežijí ! V

2 0
možnosti
OK

Kurri 22

30. 3. 2012 11:01
Většina lidí, neví, o co při té "reformě" jde.

A ono to přitom není zas až tak složité, stačil by jednostránkový leták do každé schránky (pokud by to teda příslušné ministerstvo nenapsalo manipulativně, s čímž se dá asi počítat). Kalouskovy složenky se taky rozesílaly každému, tak to asi nebude tak drahé.

0 0
možnosti
PK

bakules

30. 3. 2012 10:35
každý by měl mít svůj duchodový učet

a bylo by po dohadech,co tam odvedeš pak dostaneš.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

30. 3. 2012 10:12
Myslím, že tzv. II.pilíř bude brzy nahrazen

IV. , V. a VI.pilířem - tak jak bude postupně přicházet noví a noví politikové, kteří se budou chtít po kariéře zaháčkovat v bankách a penzijních fondech. Proti tomu se nedá nic dělat, doby, kdy k životu stačil normální důchod, jsou vytunelovány. Nyní tedy potřebujeme pilíře - nejde však o pilíře pro občany, nýbrž o pilíře pro politiky Rv

2 0
možnosti
PK

bakules

30. 3. 2012 10:33
Re: Myslím, že tzv. II.pilíř bude brzy nahrazen

tak tam nevstupuj a je to,nemusíš alespon zbytečně psát hlouposti

0 0
možnosti
MV

Marcus12345

30. 3. 2012 10:03
Vládní (prolobovaní) odborníci

2. důchodový pilíř je experiment, který může přijít na desítky miliard a přitom důchodový systém nijak nezachrání - pouze dále nabourá příjmy průběžného systému, což je zřejmě cílem pravicové vlády.

Upozornil bych však hlavně na to, že vládní "ODBORNÍCI" prosazovali POVINNOU účast v soukromém fondovém systému. Teprve když jim to bylo omláceno o hlavu, od povinné účasti ustoupili. V otázce poplatků vyšli penzijní lobby vstříc - pokud fondy využijí povolenou sazbu poplatků, budou náklady na systém minimálně 3x vyšší než u průběžného systému - přitom pan Bezděk údajně prosazoval o 1 řád vyšší poplatky - pokud je to pravda, tak byl úplně mimo realitu.

Dluhová krize zřejmě změní chování vlád - dá se předpokládat že vlády výrazně omezí emisi dluhopisů. "Bezpečná" varianta počítá s investicemi do státních dluhopisů - když se státy nebudou zadlužovat, nebude mít fond do čeho investovat, takže zřejmě bude mít peníza na účtech v bankách - na to ale opravdu není potřeba zřizovat penzijní fond.

2 0
možnosti
J

jendazmoravy

30. 3. 2012 9:50
A ona nějaká důchodová reforma už má být?

prosím pěkně, kde vidíte v tom, co vláda dělá, nějakou reformu důchodů? Vždyť celý systém důchodů, sociálního pojištění, výpočtu výše důchodu, valorizací apod. je tak šíleně komplikovaný! A to vládou navrhované spoření znamená v současné době jenom odklonění části vybraných peněz. Všechno ostatní je věcí budoucnosti, a tam si nikdo netroufne nic jasného předkládat. Ona čísílka, že pro ty spořivé bude státní důchod nižší, ta se mohou měnit každý rok!

3 0
možnosti
H

Halfunx

30. 3. 2012 9:28
Jak našetřit na důchod a neprodělat

Peníze ztrácí hodnoutu díky inflaci. Míru inflace počítá naše statistická věštírna podle kritérií, které se neustále mění. Jestli dobře či špatně nechám stranou. Pro výpočet inflace pro důchodové spoření se ale musí použít kritéria úplně jiná. Spotřební koš důchodce je diametrálně odlišný od pracujícího či podnikajícího občana. Důchodce většinou necestuje denně do práce, nové bydlení neshání, nekupuje kočárek, atd. Zato důležitou položkou jsou léky, potraviny, energie, atd.

Prostě jiný spotřební koš s úplně jinou inflací. Spočítejte si kolik za 20 - 30 let naspoříte na důchod, kolik (snad) přispěje stát, kolik bude výnos z vkladu a případně úroky a odečtěte poplatky, důchodcovskou inflaci a nezapoměňte ocenit rizika.

Rizika oceníte jednoduše, zkuste se pojistit proti ztrátě zaměstnání, neuspěšné investici, schválně kolik to pojišťovny ocení (mimochodem nezřídka stejné ústavy u kterých spoříte na důchod).

Takže sečteno podtrženo. Kolik to asi tak vyšlo? No schválně.

1 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

30. 3. 2012 17:51
Re: Jak našetřit na důchod a neprodělat

Asi tak na dva obědy v lepší restauraci?

0 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,92
  • Průměrná čtenost 19930x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články