Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

pedro14

12. 3. 2012 19:45
překvapilo mě

ze pani nebo slecna sichtarova zna situaci duchodcu docela presne.. diky.. zase bude aktualni pisen karla kryla duchodce

0 0
možnosti
M

muchalapha

10. 3. 2012 23:55
Myslenka

Mate uplnou pravdu je treba se nas duchodcu zbavit musime myslet na ubohe zeny,ktere po pouhych trech

rozvodech zavrazdi dite a svedou to na neznameho pachatele v tmavem aute.Take na ty soudruhy kteri si za

mnoholete pusobeni ve strane nadmerny duchod zaslouzili,na nas ostatni,kteri jsme pod hranici chudoby

se vykaslete,je to nase chyba a dobre nam tak.Vy mladi stejne nemuzete vedet jak se k vam bude chovat

pristi Cinska vlada,ktera to zde v budoucnosti prevezme.

0 0
možnosti

Dispute

10. 3. 2012 18:51
Vládo, těš se, důchodci ti to spočítají letos 15.března

Chtělo by to odtajnit kam se poděly peníze z rezerv na sociální zabezpečení. Před rokem 2000 tam byl údajně mnoha miliardový přebytek. Teď je tam snad minimum. Která vláda to má na svědomí a na jaké účely použila ty peníze. Poslanec jmenovaný parlamentem do dozorčí rady zdravotní pojišťovny by neměl pobírazt žádné tantiémy, protože má vysoký poslanecký plat s příplatky za členství ve výborech a podvýborech parlamentu. Členství v dozorčích radách je služba veřejnosti. Někteří poslanci jsou členy představenstva v několika pojišťovnách. Jak to všechno stačí zvládnout. Asi by to také chtělo minimalizovat počet zdravotních pojišťoven, když každá má svůj management, úřednický aparát a nemovitosti. Hodnoty nevytvářejí, ale jen přerozdělují prostředky a spotřebovávají na vlastní provoz. 8-o Karma článku.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 3. 2012 20:12
Re: Vládo, těš se, důchodci ti to spočítají letos 15.března

V podstatě díky němu ted stát platí menší úroky ze státního dluhu.

Realita byla že na to aby se ekonomika a infrastruktura po komunistech alespoň přiblížila západním standartům byly třeba ohromné výdaje... a jen idiot by si půjčoval peníze když na některém z jeho účtů leží dost peněz.

0 0
možnosti
N

Nhau

9. 3. 2012 18:10
EU taky něco spolkne...

Kromě toho výčtu,kde se dá skutečně šetřit, jak jste správně uvedla, nesmíme zapomínat také na ohromné množství peněz, které se utratí na zajištění chodu byrokracie v EU.

http://machpetrmach.blog.idnes.cz/c/248535/Evropska-unie-nas-stoji-rocne-asi-200-miliard.html

0 0
možnosti
JV

sfs

9. 3. 2012 15:27
Madam, asi jste nepochopila důchodovou reformu!

Snížení důchodů je totiž její součásti. Dalším krokem bude zdaněnění důchodů (myslím, že by se mohlo začít na 14%, aby si důchodci nestěžovali, že je to vyšší, než DPH na chleba). Počítám, že tak do dvou let začne být pobírání důchodu přestupkem proti občanskému soužití, který se bude postihovat zabavením veškerého movitého majetku.

.

No, a reforma je u konce, protože o těch pár jedinců, kteří tady za pět let zbydou, se postarají nepřizpůsobiví sousedé s mačetami a STÁT bude za vodou.

3 0
možnosti
M

Mirais

9. 3. 2012 12:30
Netroufám si odhadnout kolik nás stojí

podpora "neviditelných". Všechny ty sociální dávky, bydlení, vzdělání, stovky neziskovek, granty na řešení neřešitelného, výchova dětí v dětských domovech, vězni.

No musí to jít do miliard ročně. Kdybyse ty peníze daly na důchody, žili by si jak američtí důchodci na Floridě. ;-)

6 0
možnosti
K

kladivar3

9. 3. 2012 11:59
Asi to je jeste o hooooooodne horsi nez uvadi autorka

Nečasovi vyslanci letí do Bruselu zachránit 800 miliard.  To uz je skoro "BILION" Nekomu zacina horet koudel u zadku. Ted komu vic? Necasovi nebo Kalouskovi? http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=736411

0 0
možnosti
K

kladivar3

9. 3. 2012 12:03
Re: Asi to je jeste o hooooooodne horsi nez uvadi autorka

a jeste dodam ze to uz musi byt tak ohromny pruser kdyz se Necas skloni k tomu aby par dni po odmitnuti podepsat smlouvu o fiskalni unii poslal svy lokaje do Bruselu zebrat. Na to uz musi mit clovek kachni zaludek.

1 0
možnosti

jrc

9. 3. 2012 11:57
Madam Karma!

Chce to jen jedno a to důchody pro všechny stejné, vázané pouze na odpracované roky. Dnes by to dělalo zhruba 10 500,- Kč/měsíčně.

Navýšení jen formou výplat z osobního připojištění.

Teprve potom, se přestanou ti vlčáci v těch důchodech hrabat a pokud bude společnost výkonnější, budou se důchody zvedat, pokud ne, budou klesat a to všem i těm papalášům.

Pokud by se to papalášům nelíbilo, tak bych do 30 let, zrušil postupně důchody úplně. Papaláši by nedostali nic a lidi v hmotné nouzi by dostávali, alespoň podporu, aby mohli slušně žít.

Solidarita je prima věc!;-D!!;-D!!

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 3. 2012 20:15
Re: Madam Karma!

ono jim nic moc jiného nezbude... Nebo si myslíte že zaměsnanost bude růst? jasně že ne... je tady půl milionu nezaměsnaných pro které nikdo práci nemá a mít nebude... jediná výhoda je že se díky nízké porodnosti dostane víc lidí z kolonky "nezaměsnaný" do kolonky "důchodce" a pak do kolonky "mrtvý", než kolik přibude nových lidí do kolonky "nezaměsnaný" ze škol.

0 0
možnosti
M

MPoks

9. 3. 2012 11:02
Karma.

R^ 

Když zjistili,

že se rozkradlo víc, než vybrali na daních, tak jim v hlavách přeskočilo. Kalousek chce propustit  17 000 učitelů, pár tisíc policajtů a hasičů, zmrazit důchody, sjednotit DPH na 20% apod hyenismus, Nečas zase plácá pořád jedno a to samé.  Nedělají dobře, že zkouší trpělivost občanů. Mohlo by se jim to vymstít.

2 0
možnosti
FKL

Karel Kubrt a tchýně

9. 3. 2012 10:24
Zloděj křičí:chyťte zloděje.

Ta vaše poradenská firma těží právě z finančních spekulací. Čím je situace klientů horší, tim víc vyděláváte. Že vám to lidi žerou.

Antikarma Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,92
  • Průměrná čtenost 19930x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články