Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evropská unie by měla co nejméně disponovat penězi.

2 1
možnosti
HN

H31o33n41z71a 40N83o93v89á37k

30. 11. 2014 22:42

Ještě k těm socialistickým pohádkám - dejme tomu Krteček. Okrade zelináře, čajzne mu meloun, "spravedivě" to přerozdělí mezi ostatní zvířátka a ti pak ještě toho zelináře společně šikanujou když se na ně po právu oboří a cítí se okraden. A samozřejmě z toho mají děsnou legraci jak to dobře vymysleli že získali meloun aniž by museli hnout prstem.

Pak nemají lidi věřit těmhle socialistickým výmyslům když v pohádkách se to do nich tlačí od malička a "tak dobře" to tam vždycky funguje. Rv

7 0
možnosti
Foto

Celní unie bude stačit. Volný pohyb zboží a osob.

2 0
možnosti
TB

Na poátku super myšlenka - zlikvidivat bariéŕy, otevřít hranice a vybudovat jednotný hospodářský prostor. Jenže časem se nabalil ivšichni možní přerozdělovači, dotátoři, byrokrati a ostatní paraziti, jelikož původní idea jim nepřišla dostatečně prokorupční. redy vše zneužili, překroutili a stvořili tento paskvil, po jehož nevyhnutelném pádu bohužel asi již dlouho nebude vůle realizovat původní myšlenku, která byla bezchybná. RvEU

7 0
možnosti
JP

Vyhozených peněz bylo, je a bude díky přerozdělování mnoho. Jenže Vám ty prognózy vůbec nevychází. Kdysi dávno jsem registroval něco o bankrotu Řecka, krachu eura...

4 4
možnosti
PK

no ono se to ještě projeví, Řecko zdaleka není zachráněné a navíc ty půjčky bude muset z něčeho platit, což omezí jejich vnitřní investice (pokud jim tedy ten dluh někdo škrtem nezruší), životnost eura je přímo závislá na ekonomikách zemí EU, což je po všech těch neuvážených investicích, nekrytých půjčkách apod zřejmě jenom otázka času (ono se to totiž neprojeví hned po rozhodnutí komise)

3 0
možnosti
JV

Tak jsem si vsiml, ze dnes je tematem : "Investicni pobidky > vyhozene penize".  Jako bychom je my v Cesku nikdy nepouzili a jako by nas to take nestalo stovky mld. na uslych danich. Jeste vice jich pouzivali Slovaci a kde by dnes byli bez nich? Vite, ono je jiste snadnejsi nedelat nic, jen tupe prihlizet. Aspon nic nepokazite. P.Sichtarova neni schopna konstruktivni kritiky. Proc nam nikdy na konec nesdeli, jakou by si predstavovala alternativu?  EU existuje jiz pres 60 let a zatim moc chyb neudelali. My Cesi jsme sice chytrejsi, ale uz nejak. dlouho dostihujeme to chude Rakousko - melo to byt za 20 let.

1 9
možnosti
PH

P25e49t80r 43H61á27l13a

29. 11. 2014 18:03

Investiční pobídky mají smysl jen a pouze tehdy, jsou-li u nás tak špatné podmínky pro podnikání, že se bez těchto úlev podnikat nebude. Pokud nám ministerstvo říká "na odvodech vybereme víc než tady pobízíme", tak vzhledem k tomu, že pobídky jdou v účetnictví přímo proti daním, jde vlastně o přiznání příliš velké daňové zátěže - tak velké, že nám tlumí ekonomiku a je třeba je omezovat pobídkami.

3 0
možnosti
JL

EK a ostatně všichni představitelé EU pořádají pravidelná rétorická cvičení, na téma přijetí opatření k zajištění ekonomického růstu, k stabilizaci veřejných financí, k zvýšení počtu pracovních míst, k rozvoji vědy a podobně. Když je jeden poslouchá, skoro by jim i věřil. Ovšem každým svým nařízením, směrnicí či plánem, vykonají pravý opak. Nevím proč, ale připomíná mi to prodejce, kteří někam svěžím babičky a líbivými řečmi jim vnutí něco co nechtějí, nepotřebují a co draze zaplatí. Vžil se pro takové prodejce název šmejdi. A zrovna tací šmejdi jsou ti nejchytřejší z chytrých ve vedení EU.

27 0
možnosti
JL

Svěžím = svezou, omlouvám se, ale ty automatické návrhy oprav mne občas zmatou.

0 0
možnosti
LC

Když on ale evropskounijní lid chce slyšet dobré zprávy. Chce slyšet, že bude zase dobře, jako v dobách kdy unie vznikla, jako v době, kdy se ještě dalo žít z podstaty, jako v době kdy to ještě až tak vědecky EK neřídila (co mně to jen připomíná). Ještě to ale nějakou dobu vydrží. Pak ale evropský lid zjistí, že už ani nevidí koncová světla čínského rychlíku a půjde už jen o to neztratit stopu. Půl produktivního života jsem doháněl a předháněl USA, pak asi deset let Rakousko (to ještě šlo) a teď už zase deset let doháním a předháním USA.

9 0
možnosti
PH

Jo, jo. To současné dohánění a předhánění USA v dluzích a ekonomickém krachu je dost smutné.

2 0
možnosti
JK

EU... a happyend ... Ha ha ha

1,3 mil. nových pracovních míst ....  věštírna potměšilých trpajzlíků..

7 0
možnosti
KF

K86a33r75e85l 32F30u40k41s69a

28. 11. 2014 21:03

"Evropu netrápí „malé investice“, ale hlavně velké dluhy." - Markétko, kdyby se dostatečně investovalo (či by sklon ke spotřebě byl odpovídající situaci), tak by dluhy více méně nikoho netrápily (resp. by rozjezd ekonomiky jimi nebyl podmíněn). Zjednodušeně. Všem doporučuji si přečíst General theory od Keynese (nikoliv jeho myšlenky čerpat dezinterpretované od současných vědátorů) a popřemýšlet nad tím - je to celkem apolitická logická ekonomie.

1 10
možnosti
JL

Tak proč EK nenechá peníze firmám a lidem aby mohli investovat? Nebo snad nějaký chytrou in v Bruselu ví líp, než majitel firmy do čeho má firma investovat? Nebo v Bruselu vědí líp než já, zda ve svěm domě potřebuji víc novy kotel, opravit střechu, nebo koupit dětem boty na zimu? Nejprve mi peníze seberou a pak milostivě mohu podat poníženou supliku, abych dostal dotacích na zateplení, nebo nový kotel.

13 0
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,73
  • Průměrná čtenost 19929x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články