Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J40i35ř63í 76M72a63c93e63k

23. 9. 2016 9:24

K nadpisu: My snad nejsme Evropa? Na rozdíl od autorky já se za Evropana považuji.

0 0
možnosti
Foto

J95i93ř85í 32Š32í34ř

21. 9. 2016 10:54

Konečně jedna diskuse kde se diskutující neurážejí a hlavně shodují v názoru.Kdyby takto jasně a bez "politické korektnosti",byla psána všechna témata,která se týkají nejen EU.R^

0 0
možnosti
PM

P68a28v37e36l 62M54á46d81r

21. 9. 2016 7:35

Pořád slyším, že Merkelová pozvala imigranty do Německa sama. Ale každému soudnému člověku muselo být jasné už předem, že je to špatná myšlenka.

Proto mám teorii, že to všechno upekla Merkelová s Obamou nebo na jeho žádost či nátlak.

Je možné, že se dohodli nějak takhle: USA se postará o Sýrii vojensky, Evropa se postará o imigranty.

A Merkelová získává pochvalu:

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/obama-chvali-merkelovou-za-migranty-usa-je-temer-neberou_353332_diskuze.html

Je Merkelová jenom poskok USA?

0 0
možnosti
AP

Autor fungování Eu a EK člen NSDAP Walter Halslstein určitě nechtěl aby se východoevropské země měly lépe. V podstatě mu a ostatní šlo o to jak obsadit Evropu bez války a vytvořit IV. říši.

0 0
možnosti
TP

T48o56m27á43š 82P32a34k

19. 9. 2016 20:47

jen tak úplně mimochodem, paní Šlichtařová, vy jste tu prorokovala zhroucení Eura a Dolaru, nekonečnou krizi Eurozóny, sílící Rubl.... Nic z toho nějak nevyšlo tak teď ekonomických prognóz děláte do populismu?

ještě pořád děláte ty prognózy v NEXT Finance, nebo teď děláte jen do kuchařek?

0 0
možnosti
JM

K přijímání uprchlíků... My u nás v Česku rádi říkáme nesmysly (nebo možná přesněji: lži) o tom, jak je nebezpečný islám a že proti nějakým např. křesťanským (nebo i ateistickým?) uprchlíkům bychom vůbec nic neměli (chraň Bůh!). Tak jen mírně nepříjemně připomenu: jacísi uprchlíci z Iráku k nám přišli, byli to křesťané, a byli přijati tak "nebetyčně srdečně", že zase možná už všichni nebo aspoň většina z nich zase odešla... Někteří z nich dokonce do své stále velmi nebezpečné domoviny. Nene, Češi nejsou žádní xenofobové! My se jen bojíme islámu! ;-D

1 11
možnosti
MR

Křesťané z Iráku odešli zcela dobrovolně, soudruhu. Nelíbilo se jim, že na poměry pašeráky slibovaného blahobytu to není nic moc - a to si ještě ani nezjistili, kolik budou platit zdravotní a sociální jako procento z platu.

9 0
možnosti
JM

Já jsem si dosud myslel, že populismus je výhradně záležitostí politiků (zhusta českých, ale i jinde jich není málo), ale že to provozují i ekonomové, je pro mě zřejmě nové... Naopak, že logické myšlení politikům příliš vlastní není, zatímco ekonomové ho celkem často používají, o tom jsem byl též přesvědčen. Nyní vidím, že poslední část toho předchozího souvětí může mít své výrazné výjimky. - Pokud totiž např. v Evropě (to jako celé Evropě) nastane nějaký problém... nevypadá příliš logicky, že se např. my Češi budeme tvářit, že nás se ten problém netýká. Začínám si tudíž myslet, že autorka je na nejlepší cestě stát se političkou... Na částečné zmírnění svého vyjádření musím dodat, že, pravda, uprchlická krize se přímo Česku dosud celkem dost vyhýbá (na čemž tedy asi mají zřejmě naši političtí populisté v čele s prezidentem Zemanem svůj lví podíl; ale možná pomohli i "skvělí kolegové" typu Orbán...), o to víc zhusta se o ní u nás diskutuje...

1 8
možnosti
MP

Naštěstí se zdá, že už je to passé. Aspoň po posledním vystoupení Junckera.

1 0
možnosti
ŠF

Dávám karmu. V naší historii nalezneme bezpočet příkladů, kdy naši předci museli bojovat za svou státnost a sebeurčení. Vlastně se jedná o nepřetržitý boj. A jsme příliš malý národ, abychom si mohli dovolit v tomto boji neustanout, byť jen na malou chvíli. Zanikli bychom.

0 0
možnosti
TP

Přál bych si mít to autorčino přesvědčení že chudoba je dnes spojena jen s 3% práceschopné populace a je v přímé úměře s minimální mzdou.

Být ženou hodně těžko bych to cedil mezi zuby...

3 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,42
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články