Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Já i několik mých vrstevníků jsme zrušili penzijko z jednoduchého důvodu. Leželo v něm několik set tisíc, které se nejenže nezhodnocovaly (zhodnocuje se v podstatě jen každoroční vklad o státní příspěvek a o možný odpočet ze základu daně), ale navíc se silně znehodnocovaly vysokou inflací. Během tří let spadla hodnota těch peněz o třetinu. To je katastrofa. Takže zrušit, vybrat všechno a investovat jinam, kde je situace aspoň o fazulku lepší. A případně pro mladší, kterým třeba firma slíbí nějaký výrazný příspěvek, tak založit nové spořeníčko.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě - pokud jsou nějaká data v souladu s teoriemi autorky, je to v pořádku (a žádné statistické zkreslení to není). Pokud jsou ale data v rozporu s názorem autorky - tím hůře pro data!

1 0
možnosti
ŠF

Lidé, kteří odcházejí do penze, si zruší penzijní připojštění. Tím spíše, když do tohoto prostředí nevhodným způsobem zasahuje Pětidemolice. Dále, ročníky odcházející do penze jsou významně početnější než ročníky přicházející ze škol do praxe. Logicky tedy počet účastníků penzijního připojištění klesá.

1 0
možnosti
JP

Penzijní připojištění navíc ručí ti, co už v penzi jsou a ještě si spořili, třeba na doplacení hypotéky, na nové auto apod.

0 0
možnosti
RC

Master of Disaster měla zase poetickou chvilku?

1 2
možnosti
VP

Dotace je ekonomický nesmysl a v podstatě zdražuje výsledný koš zboží (služeb), pro který byla určena. Dám vám příklad: Král Dobromysl se rozhodne dotovat 1 kg hovězího zadního částkou 100 Kč. Fantastická myšlenka, jak budou lidé platit za 1 kg hovězího méně, má podstatnou chybu. Stejně jako ve fyzice platí, že energie nejde vyrobit, ani zničit, ale pouze přeměnit, tak i v ekonomice platí, že Dobromysl vám zdvihne o stovku daně. Jenže 40 Kč spolkne vlastní systém, který bude dotace vybírat, rozdělovat a evidovat. Maso zlevní o 60 Kč.

2 0
možnosti
Foto

Sice nesmysl zalozeny na prirozenem starnuti populace, ale furt lepsi, nez kdyz tahle dama podporuje Putinovske zlo.

4 11
možnosti
RV

R58o38m44a20n 86V47o71l28e79k

16. 3. 2024 21:48

Stát zaměstná 100 nových státních úředníků, kteří rozhodují o přidělení dotací. Tyto úředníky přetáhne soukromému sektoru. Mezd je v ekonomice vyplaceno stále stejně, jen 1000 lidí už nepracuje pro soukromé společnosti, nýbrž pro stát.

Tady čelíme matematickému zkreslení

5 0
možnosti
LM

Pouze chyba, asi o jednu nulu více.

2 0
možnosti
JJ

Když nic, tak je aspoň s touhle paní legrace

3 0
možnosti
JP

Jako..... cože? Nelogické propojování nesouvisejících věcí, hlavně že zase postrašíme Evropskou unií a státem? Neboli články furt dokola, potisící na stejný téma? Tak jo, no. Jak praví poupravený vtip.... Šichtařová předpověděla všech 9 ekonomických krizí z 5.

7 8
možnosti
MM

Mě, jako laika v ekonomice a statistice udivuje, kolik odborníků, dle v krátkém čase prudce narůstající karmě, zde mezi námi je.

9 3
možnosti
Foto

Taky mě to napadlo. Upřímně řečeno, nejsem v ekonomice až tak neznalý, ale i tohle chce pozorné čtení, aby to člověk pochopil.

Dle mě jsou následující možnosti:

- Karmuje se podle jména a je jedno, co napíše.

- V článku se vyskytuje kritika EU, USA a slovo neziskové organizace. A to, jak všichni víme, zde karmu velmi znásobuje.

- Karmový podvod.

17 10
možnosti
  • Počet článků 700
  • Celková karma 42,01
  • Průměrná čtenost 19864x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články