Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Tobinka2.0

22. 7. 2011 15:45
dědeček

Co je pointa? Že dědečkek s babičkou, které omrzela chalupa, neměli právo svůj majetek prodat, koupit si favorita a ještě si trochu užít života, protože dnes by chalupu mohli dědicové prodat za miliony?:-P

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

22. 7. 2011 15:56
Re: dědeček

To přirozeně můžou... ovšem pak když najednou žijí déle než očekávali a ty peníze jim dojdou a jiné prostředky mít nebudou tak by si neměli stěžovat a chtít po ostatních aby jim pomáhali.

Tady opravdu nejde o to že nemají právo prohospodařit vlastní majetek. Jde o to že pak jim nikdo není povinnen jakkoliv pomáhat.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

22. 7. 2011 13:32
Až zase něco uvidíte z vlaku, nezapomeňte to hodit na blog

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

22. 7. 2011 12:55
paní šichtářová

už by měla začít dělat nějakou pořádnou práci,kde bude vidět vykonaná skutečná hodnota produktivní práce. zase pár lidí si nechtělo vzít hypo a ona si myslí,že to je většina národa

0 0
možnosti
AH

alex hart

5. 8. 2011 15:23
Re: paní šichtářová

A ona zde něco takového tvrdí? A nebo jen neumíte porozumět psanému textu?

0 0
možnosti
IH

misaviki

22. 7. 2011 11:38
.

Já hlavně nechápu tyhlety úvahy a spekulace o padajících cenách. Já mám byt, protože potřebuju mít kde bydlet, tečka. A jestli by mě nějaký Ing. Mba. Dbl. přesvědčoval, že podnájem je pro mě výhodnější než hypotéka, pošlu ho do prde.

1. hypotéku jednoho dne splatím, podnájem nikdy 2. jsem ve svém, můžu si přestavovat, měnit, ničit jak se mi zachce (samozřejmě s ohledem na možnosti bytu a na sousedy) 3. ano, hypotéka je "bič nad hlavou" - ale to pronájem taky! Nebyl by jen v případě, že by byl podnájem hodně levný oproti hypotéce, což v Praze ( a myslím že i jinde) není pravda

4. když se mi něco stane, hypotéku můžu přerušit, změnit výši splátek, platit jen úroky... nájem musím jen platit.  Další věc je, zda mi někdo v podnájmu povolí mít trvalé bydliště. Bez něj bych totiž ani nepřihlásila dítě do školy. Mít vlastní střechu nad hlavou je základ.

0 0
možnosti
X

xena123

22. 7. 2011 11:49
Re: .

No tak ona ta hypotéka zas tak výhodná není. V případě nájmu je totiž rekonstrukce věcí nájemce, až za 20 let splatíte hypotéku, můžete se do ní z vesela pustit vy. Ale jo, je to mírně výhodnější varianta než nájem.

Jinak dítě do školy přihlásíte i bez trvaleho bydliště v dané lokalitě, pakliže škola má kapacitu, což většinou má.

0 0
možnosti
H

Hroznej_puberťák

22. 7. 2011 11:19
Těch naivních výkřiků, jak nájem poroste,

... těch je všude mraky. Jenže nabídek nájmů je všude mraky, zájemců je málo, solidně platících ještě míň, ceny jdou stále dolů, kdepak jsou podmínky k růstu, he? Argumentovat nějakým výnosem ve vztahu k pořizovací ceně je ultrablábol mimo mísu, nikoho nezajímá, že nějaká kavka dala za rychlokvašenou kuču v polích několik milionů, to je JEJÍ chyba. Ceny nájmů se odvíjí od nabídky a poptávky na celém trhu, nejen od těchto kavek, a když je nabídek výrazný převis, můžete si plačky o tom, jak by teoreticky mělo být nájemné dvojnásobné leda strčit za klobouček. A dost lidem se to vyplatí pronajímat i tak - ono kolik lidí ty byty koupilo před více jak 10 lety za zlomek dnešních cen, případně v privatizaci za ještě menší zlomek... Jo, koupit před 10 lety, to byl kauf, o tom žádná. Kdo kupoval před méně než 5, ten si může akorát tak drbat hlavu. A ten blábol o tom, jak je krize už za námi??? ;-D

0 0
možnosti
MP

Martin V2

22. 7. 2011 16:10
Re: Těch naivních výkřiků, jak nájem poroste,

Na diskuzích idnesu se mi libí, jak je podle pořeby, jako třeba zde, nájem hrozně levný a jinde, kde se hovoří o chudácích důchodcích a matkách samoživitelkách, na nájem garzonky pod deset tis. měsíčně, nenarazíte...;-D

0 0
možnosti
PR

Rusy

22. 7. 2011 10:20
Pár poznámek

Předně, děda domů jehlu nedonesl, ale ztratila se mu v kupce sena, to pro pořádek.

K investicím do nemovitosti - velkou roli hraje dostupnost peněz - cena nemovitostí šla velmi rychle nahoru s rozvojem hypoték, kdy si vlastní nemovitost mohl pořídit skoro každý. Díky tomu nezaplatil víc jen na úrocích bance, ale i tu vyšší cenu - s tím souvisí i růst nájmů. Jakmile se trh poněkud nasytíl, banky o něco zdražily a zpřísnily hypotéky, růst cen se velmi zpomalil. Takže žití na dluh je to, co žene ceny bydlení nahoru. I těm, kteří na dluh žít nechtějí. Státní podpora hypoték je velmi kontraproduktivní, protože vzdaluje bydlení lidem, kteří by si na něj za normálních okolností byli schopni i naspořit, ne půjčit.

Čím větší odpor k hypotékám mezi mladými bude, tím rychleji ceny nemovitostí i nájmů mohou poklesnout a tím více se jim bydlení zlevní.

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

22. 7. 2011 10:18
Hádanka

Splátka půl mega na 20let je cca 3 tisíce . Kolik musí člověk vydělávat, aby si v 30 letech moh vzít hypotéku 1,5 mil a nemít strach, že to nedokáže zaplatit?

A co si případně do toho prázdného bytu dá?

0 0
možnosti
IH

misaviki

22. 7. 2011 11:42
Re: Hádanka

Kolik musí člověk vydělávat, aby si mohl dovolit ve 30 podnájem za 10 tisíc a nemít strach, že to nedokáže zaplatit? Čím ten podnájem vybaví?

0 0
možnosti
RV

Viro

22. 7. 2011 10:16
Blogerka je optimistka

pesimista kupuje bunkr a realista zbrojí;-D

0 0
možnosti
G

Gašpo

22. 7. 2011 9:45
Závidím ľuďom ako Vy

ktorí veria tomu, že "krize je za námi".;-D

Ale máte recht, ak sa človek díva len za seba a nie je ochotný pozrieť dopredu, potom to tak vypadá.;-)

0 0
možnosti
M

Michaell

22. 7. 2011 9:41
Lidi kupujte nemovitosti,už bude lépe,

říká autorka. Kam asi má růst nájemné,když výdělky nerostou a někde odměny za práci klesly a to co připravuje vláda je další šetření. Vyšší nájemné než je nyní si může dovolit jen malé procento populace.

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

22. 7. 2011 10:22
Re: Lidi kupujte nemovitosti,už bude lépe,

Investiční bankéř je něco jako řidič autobusu, který ruční pumpičkou nafukuje píchlé kolo a říká nebojte, za chvíli jedem dál:-)

0 0
možnosti