Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Paní Šichtařové si dovolím připomenout, že tzv. transformace penzijních fondů v rozporu se všemi dobrými mravy změnila podmínky cca 6 000 000 aktivních smluv o penzijním připojištění.

sKarta byla především naprosto nehorázným porušením řady zákonů Ministerstvem práce a sociálních věcí i Českou spořitelnou, a to včetně nedodržení podmínek bankovní licence České spořitelny.

0 0
možnosti
Foto

Strana TOP 09 je pro mě uplně nejhorší. Rozkrádá veřejný majetek a okrádá lidi. Jejich úžasné kroky zahrnují snižování důchodů, zvyšování snad všech poplatků a daní, samé tunely, díry, odvádění peněz do soukromého sektoru, církevní restituce, lobování, klientelismus atd.. prostě jedna zlodějna za druhou... Já vždycky říkám, zamyslete se, co za 3 roky vládnutí Nečasova vláda udělala dobře a zohledněte to u volebních uren! Z dílny TOP 09 pocházejí asi nejhorší zákony co vůbec byly za ty 3 roky vyrobený. Pro mě je naše pravice definitivně odepsaná a je to pro mě velké zklamání, v 90. letech jsem čekal, že dnes již budeme uplně jinde..

2 1
možnosti
PM

Když vynechám ty jiné lži, tak kdy se snižovali důchody?

0 0
možnosti
AK

Myslím si, že při volbách zase národ politiky zklame...

Plus ty všechny zástupce NERVu, "nezávislé" novináře a analytiky.

Národ - obávám se - nedokáže pochopit dobrodiní škrtů, dobročinnost politiky vlády, spočívající v rušení nemocnic a zvyšování doplatků na léky, zvyšování DPH a ničení průběžného důchodového pilíře.

Zase se dozvíme, že pravicoví voliči nešli k volbám a zbytek jsou sklerotici a volí komunisty.

Měli bychom to důkladně zvážit - ještě jednou a ztratíme důvěru politiků.

A ti to s námi přece myslí tak dobře...

2 0
možnosti
JB

p Kounovsky předpokládám , že si děláte strandu , nebo se vážně bojíte , že stratíte důvěru politiku. Já si myslím přesný opak - že politici straceji  důvěru občanů.[>-]

0 0
možnosti
TJ

V dnešní době velmi často přemýšlím o tom, že lidé hodně zapomínají . Vzpomeňte si dnes těsně před důležitými volbami na to kdo dal vaše peníze církvím, kdo vám vzal jistotu, kdo vás skutečně zadlužil, kdo nám vzal náš průmysl, zemědělství, výrobu - to souvisí se zaměstnaností. Kdo dává velkým firmám daňové prázdniny, platí jim příspěvěk na zaměstnance a to i přes to,že daný subjekt platí daně v jiné zemi...... Přátelé Češi JE ČAS NA REVOLUCI.....volby jsou zas manipulace a podvod...

5 0
možnosti
AK

Je opravdu těžké obhajovat názor, že když budu pořád dokola volit ty samé lumpy, že tím přivodím žádoucí změnu politické a ekonomické situace ČR.

2 0
možnosti
Foto

K52a58r22e43l 68R14a12d52a

22. 9. 2013 16:45

Milá autorko, víte, že nejméně oblíbený prorok je ten, na jehož slova dojde ?

Vzpomínám se slzou v oku, jak Vám spílali různí troubelíni, když jste varovala před následky zhoubného působení Kalouska. Máme to tu. A najednou už nejpravější pravičaci tvrdí, že Kalousek vlastně nikdy pravičák nebyl. Jenže on byl a je. Hájit práva a majetky bohatých a chudé držet pod krkem, to je hlavní pravičácký program. Vždyť i to zvýšení daní bylo provedené tak, aby dopadlo hlavně na chudé. Zvýšení cen rohlíku a kaviáru není stejné ve svých důsledcích. R^

4 3
možnosti
Foto

dávám se smutkem za pravdu

1 1
možnosti
KF

K87a46r11e63l 63F56a37j93t

21. 9. 2013 10:41

Ne že bych v  podstatě nesouhlasil ... ale ... vdáváte své pravdy za spekulace, zpětně už nikdo nezjistí co by bylo kdyby. Faktem je, že to co popisujete je v jádru "nepravicové", potíž je, ale v tom, že současná "pravicovost" nemá nic společného s "pravicovostí teoretickou".

Evropa se stala tak sociální či socialistickou, že pravicové názory de facto názory extremistické. Ano evropská pravice je z pohledu do historie regulérně levicová, zvlášť když se z opatrnosti musí nazývat "pravým středem" (!!!) aby nebyla hned ze startu kamenována.  Máte alternativu? Dovedete si představit vládu SKUTEČNĚ populistickou? Myslíte, že by čísla kdy porovnáváte deficit před a během krize  vypadaly lépe? Já si opak nejenže myslím, ale jsem o něm přesvědčen ...

Jinak ještě nějaké drobné poznámky k tomu co popisujete. Rozpočet se zvýšením DPH (a fakt se mi to nelíbí, jen to zasazuji do reálného kontextu) byl sestavován ve chvíli kdy nás všichni evropští i naši ekonomové ujišťovali, že krize je pryč a čekají nás růžové zítřky; svěření ministerstva financí "druhé nejsilnější vládní straně" je bIbost - to by měl ovládat vítěz (ale ten vlastně ze šance sestavit vládu stejně odstoupil), protože ten má jít se svým mandátem a svou kůží na trh, jenže to ve chvíli vyděračské politiky malých vládních NESTABILNÍCH stran je stejně asi jedno.

A za mě bych byl stejně nejradši kdyby ministr financí měl tu politickou váhu, že by mohl udělat a udělal to, že  praští do stolu a v horizontu dvou let prosadí vyrovnaný rozpočet ne za pomocí sedmdesátiprocentního zdanění, ale rovnováhy mezi příjmy a výdaji - nakonec desetiprocentní deficit musí každá domácnost i firma řešit mnohokrát za život a na rozdíl od státu nemá k dispozici tak pestrou množinu opatření jak toho dosáhnout a přijal závazky na maximálně desetileté období pro splacení státního dluhu a opatření na možnost zadlužování se POUZE při mimořádných (např. živelných událostech). tak takového minstra financí bych chtěl mít ...

1 5
možnosti
AK

Když neřeknete jak by toho vyrovnaného rozpočtu chtěl ten pomyslný ministr dosáhnout, tak to neřekne nikomu nic.

U nás je po léta problém na příjmové straně rozpočtu, ale řešení se hledá na výdajové straně rozpočtu.

Nevím, jestli bychom byli okouzleni ministrem, který by praštil do stolu a sebral důchodcům 114 mld. Vyrovnaný rozpočet by sice byl hned, ale obráním těch nejbezbrannějších?..

Nebo kdyby prodal dálnice soukromé firmě. Jistě by to byla velká úspora výdajů, ale nedoplatili bychom se pak a cestování po dálnici bychom platili na leasing...

0 0
možnosti
LC

TOP09 je největší podvod v politice. Prezentují se jako pravice, ale NIKDY to pravice nebyla. Bohužel jejich lži a vydírání, v čemž je Kalousek přeborník, podlehla i ODS, která ještě jakš takš pravici mohla reprezentovat. Ve výsledku to bylo tak, že díky zásahům TOP09 se údajná pravicová vláda nechovala ani pravicově ani levicově a vzniknul z toho nesmyslný paskvil. Bohužel to většina lidí nepochopí a odnesou si z toho jediné ponaučení, že "pravicová politika je špatná". Což je samozřejmě nesmysl, protože pravicová politika tady už hodně dlouho nebyla a prakticky žádná kandidující strana kromě Svobodných skutečně pravicový program nenabízí, byť se tak některé z nich prezentují. Ale není to ani omylem TOP09, to je socialistický program jak vyšitý. Stejně tak Babišovo ANO nemá s pravicí nic společného. ODS by možná něco pravicovým směrem udělala, ale díky tomu, že se nechali totálně ovládnout levicovým Kalouskem se sami zlikvidovali. Takže pokud někdo opravdu chce vidět, jak funguje pravice, tak tu najde jen u Svobodných. Tzv. "obyčejní lidé", kterým má plnou hubu Bohoušova KSČSSD bohužel nepochopí, že když jim dají hlasy a firmám se výrazně zvýší náklady, tak na to v první řadě doplatí zaměstnanci, protože podnikatelé samozřejmě nebudou dotovat stát ze svého. Zvýšené daně a registrační pokladny zaplatí jedině zase zaměstnanci, kterým podnikatelé jednoduše sníží platy a v mnoha případech je prostě propustí a zbylé zaměstnance budou o to víc dřít. Takže pravicová politika je překvapivě dobrá i pro zaměstnance, protože odjakživa platí, že spokojený podnikatel = spokojený zaměstnanec. Nikdy to nebude naopak, to by si měli příznivci levice uvědomit, než vhodí lískty do uren. Aby si pak nemuseli společně na pracáku notovat, jak to těm "zbohatlíkům" natřeli.

9 1
možnosti
Foto

Dobrý večer, Váš blog je plný čísel Do jaké míry tomu rozumí řadový občan nechám na Vás.Takto jednají politici,sdělit co nejvíce aby tomu rozumělo co nejméně lidí.

2 12
možnosti
Foto

Lidi to pochopí, pokud nejsou politicky předpojatí. Tedy existuje výjimka:

http://streit.blog.idnes.cz/c/359707/Nejhloupejsi-volice-ma-TOP-09.html :-)

A víte, koho sponzoruje současná hvězda podnikání v Česku - Bakala? ;-D

4 1
možnosti
AK

A nebude někde kandidovat strana "Dáme vám konečně pokoj" ?

Hned bych jí dal hlas...

3 1
možnosti
Foto

Taky bych se přidal. :-)

1 1
možnosti
BN

souhlasím.. a dodám, že skutečně pravicový program v současnosti prezentuje např. Strana svobodných občanů.. budu ji volit..R^

20 5
možnosti
PK

P40a96v73e98l 98K13u51l60a

20. 9. 2013 13:22

Největším problémem skutečně pravicových stran je nedostatek skutečně pravicových voličů. Počítám, že Strana svobodných by se nedostala do parlamentu ani v případě, kdyby se jí sečetly výsledky z posledních čtyř volebních klání. To není posměch, to je konstatování smutné reality.

12 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,55
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články