Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Dobrý den Markéto, a ty banky, co hájí své úvěrové smlouvy a poplatky a přitom tvrdí klientům, že vědí do čeho šli a podepsali smlouvy dobrovolně jsou ty stejné banky, co zpochybňují "nevýhodné" smlouvy o stavebním spoření?

0 0
možnosti
MP

Přestanou-li banky vymáhat poplatky, promítnou si je přímo do ceny svých služeb. Takže nakonec to je prašť jako uhoď.

0 0
možnosti
JH

Válečný konflikt, alespoň co se týče regulérních armád, nebude. Evropské státy jsou natolik ekonomicky zrujnovány sociálními a začleňovacími výdaji, že na něj nemají sílu. Až volným krokem napochoduje přes nehlídané hranice 50 000 muslimských bojovníků, Evropa stáhne ocas a společnost jakou známe přestane existovat a s ní i bankovní poplatky, potažmo právní jistoty.

0 0
možnosti
JR

J53a86n 39R24á80ž

4. 7. 2013 16:50

Co v muslimském světě platí,jsou smlouvy a zákony. Je to jediné z čehož bychom si měli vzít příklad.

P.S. Soudům by nemělo být (zákonem) umožnéno posuzovat obsah smlouvy, byla-li uzavřena svobodně a ne za obzvláště nevýhodných podmínek,ale povoleno posuzovat pouze její svévolné neplnění jednou ze smluvních stran. To jest, soudní přezkum obsahu svobodně uzavřené smlouvy by nemělo být povoleno.

P.P.S. Když banka kalkuluje výnos z hypotéky nebo úvěru, započítává do teto kalkulace i poplatky a může tak snížit úrokovou zátěž.Zamítne-li soud ex post, a nepochopitelně i retroaktivně poplatky, musí ztrátu kalkulovaného výnosu bance nahradit tak,že přizná bance nárok na přiměřené zvýšení úroků,také ex post. Jinak je to svévolný zásah státu do svobody podnikání, a to je ani ne socialismus,ale přímo komunismus.

1 0
možnosti
TS

Nebojím se procházky Chánovem ani válečného konfliktu. Ale právní jistoty ohrožující ekonomickou prosperitu ČR - to je moje noční můra. Těším se na vaše další velevtipné historky.

0 3
možnosti
  • Počet článků 697
  • Celková karma 41,73
  • Průměrná čtenost 19929x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články