Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

gourmett

6. 8. 2011 20:34
Markétto,

co my obyčejní lidé od Vás očekáváme je fundovaná rada jak se v takovéto situaci chovat, abychom utrpěli co nejmenší ztráty. Ty odbornosti piště do novin které čtou samí vzdělanci kteří tuhle lapálii zapřičinili. děkuju. G.:-(

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

6. 8. 2011 21:28
Re: Markétto,

To je ale jasné, ne? V každé době se snažit zvyšovat vlastní kvalifikaci, aby člověk uspěl na trhu, v době hojnosti spořit a investovat a v době recese se uskromnit. Kupovat, když je něco objektivně výhodné a ne tenkrát, když nakupují všichni a bublina spěje k vrcholu. Co je bezcenné nebo to dokonce jenom vytváří další zbytečné náklady, toho se zbavit bez ohledu na to, kolik nás to v minulosti stálo.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

6. 8. 2011 12:21
No jo

Problém dneska je, ze to co dnes lidi povazuji za samozřejme, v minulých staletích samozřejme nebylo a tedy pokud se stane to, ze se jistoty zmeni, velka spousta lidi to nepochopi. A pod záminkou - hledání jednoduchého řešení - si pojmenuji problém. A daji za nej někomu vinu. Ve 20 stoteli měl Hitler Zidy a ted maji pravicový extremisté novou modlu na niz se da vse svést EU a imigraci. Bohužel tedy euro není příčina, ale pouze dusledek stavu kdy spolecnost dosáhla takového stupně blahobytu, ze jej zacala povazovat za samozřejmost. A ne vysledek cinnosti vedoucí l uspechu. Naopak vzorem uspechu jsou různí Dalici, Drobilove, Grossove a spol co tezi z blbosti voličů.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

6. 8. 2011 21:22
Re: No jo

Sociální stát a zaslepená levicová politika štědrého státu přivádí imigranty a azylanty, kteří problém logicky jenom prohlubují a nezavinili ho. Na druhou stranu je logické volat po zastavení jejich přílivu, pokud jejich přínos je záporný (což bylo několikrát ukázáno; např. analýza britské Sněmovny lordů to spočítala zcela přesně).

0 0
možnosti
X

xychteen

6. 8. 2011 1:48
Bankovnictví - to je ten prudce odborný časopis...

...co kdysi prodala Economia panu Bukovskému?

:

K problému samotnému - co chcete od světa, o kterém rozhodují fiktivní půlnoční prachy? Pyramida nám bohužel moc vyrostla a pro letadlo už není dost hejlů, tak si to holt nabije kokos. Dobře nám tak. Dobrou noc všem.

0 0
možnosti
S

Sudo

5. 8. 2011 22:12
2. vlna krize

Pěkný den,

ten, kde trochu sleduje dění a nemusí být odborník nafinance, jistě zaznamenal, že již na jaře roku 2009 se objevovaly informace, že tato krize bude mít tvar W (dvojité vé) nebo i vícenásobné vé. Kdo to chtěl slyšet, tak slyšel. Bohužel nešlo jen o slyšení, ale i o řešení, ale tady se toho moc nestalo.

Autorce díky za článek a pochvalu.:-)

1 0
možnosti
C

certik_bertik

5. 8. 2011 19:13
a co

má být ten očistný proces?

0 0
možnosti
R

rudaz

5. 8. 2011 22:35
Re: a co

Správná poznámka - bude očistný proces. Jinak to ve světě nechodí a kdo bude připraven, nebude překvapen. Tajemství tohoto světa jsou určena jen těm, kdož jsou ochotni nechat se jimi přeměnit.

Potom bude líp.R^

0 0
možnosti
C

certik_bertik

5. 8. 2011 19:12
to

je ale záhadná instituce ten análytický dům Next finance, pod tím bych si představil 2 různé provozy, za první veřejné záchodky po příchodu do provozovny mu pani řekne next finance a račte se vy...t a druhá instituce je taky tak trochu veřejná;-D

0 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

5. 8. 2011 18:19
Bingo.

0 0
možnosti

martin013

5. 8. 2011 17:16
Očistné procesy

Osobně doufám, že ta "třetí krize", opravdu sebou přinese vzývané očistné procesy. Že se všichni nadobro zbavíme činností a institucí, které vůbec nepotřebujeme. Myslím tím především tu nepřehlednou spoustu analytických firem, včetně Next finance. Všechny moderní věrozvěsty, kteří ví vždy naprosto přesně, co se má zrušit a seškrtat. Doufám že se také očistíme od všech krystalicky čistých ideologických dogmat, které jsou nám pod tlakem servírovány každý den. Mohli bychom se dokonce očistit i od ratingových agentur, ze kterých je novodobé božstvo a které snad jako jediné mají neomezenou a čistou  moc bez zodpovědnosti. Možná se očistíme i od všech lemplů, kteří umí jenom "řídit kvalitu", přitom o pořádnou práci nikdy ve skutečnosti ani nezavadili. Bylo by toho jistě ještě hodně, od čeho bychom se mohli všichni očistit. Ale kde PROBOHA živého budou všichni ti kouzelníci pracovat a hlavně, CO budou DĚLAT? Takže se držme všichni v klidu. Vždy se to udělá tak nějak, aby paraziti přežili.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 8. 2011 21:07
Re: Očistné procesy

Ty brďo - ony za ty dluhy snad mohou ratingvé agentury!!

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

5. 8. 2011 16:33
víte nadávat na zásahy státu je hodně módní

Hlavně od soukromých bank (a bankovních domů) je velmi často slyšíme. Ale při každé krizi se zmíněné podniky postaví drze před stát, že chtějí peníze na záchranu, jinak si nechají "ztracené" peníze a drobní středatelé, podniky a všichni kdo těmto supermozkům věřili zkrachují.

Banky v historii hrají pouze roli šedé eminence, dokud je dobře, tak vládnou a odmítají kontrolu, když krachují vydírají stát v "zájmu občanů". Ještě jsem neviděl banku, která by sama navrhla na své straně úsporná opatření a východisko z krize které by nestálo další díl z daní.

Třeba vy, vzdala jste se v době krize byť jediného procenta ze svého platu ve prospěch zvýšení efektivity (nebo zmrazení platů a snížení odměn)?

1 0
možnosti
G

Gašpo

5. 8. 2011 17:18
Re: víte nadávat na zásahy státu je hodně módní

Ale prečo by to robila? Zákony a teda mantinely nastavujú politici. Očakávať, že sa banky začnú chovať ako dobročinné organizácie je predsa totálny nezmysel. Problém je v tom, že dnes sú politici už len poskoci svojich sponzorov. A nie sú schopní ani ochotní pracovať pre záujmy verejnosti, pretože musia hájiť predovšetkým záujmy tích, čo držia pri živote ich partaje a partajných politikov na funkciách.;-)

0 0
možnosti
BD

Béda47

5. 8. 2011 16:16
kdyby někdo věděl

jak z dnešních problémů trvale vybřednout- tak to určitě navrhne a všichni to rádi budou realizovat.A dasli by mu i nobelovu cenu - možná i tři. Ale řešení za současného nezměněného systému neexistuje.Zbožná přání nefungují ani ve Vatikánu. Peněz je vlastně nadbytek , neb byly vytištěny emise, které nemají na trhu místo k uplatnění. Systém krytí zlatem byl opuštěn a nebyl nahrazen jinými zárukami. Samozřejmě je epicentrum finančních problémů v USA a celý svět na tyto turbulence doplácí. Ještě, že existují státy jako je Čína a Rusko, které situaci stabilizují použitím dolaru ve svých reservách. Autorka bohužel vůbec neplave proti proudu - jen poukazuje na chyby, které se neměly udělat. Ale co dělat- to neví nikdo !!!V

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 8. 2011 16:18
Re: kdyby někdo věděl

Zajímavé je, že problém nadměrné zadluženosti existuje od dob vynalezení peněz. Jedno, zda byly zlaté, stříbrné či papírové. Takže tím zlatým krytím to asi tak úplně nebude.

0 0
možnosti