Foto

J90o34s76e65f 31B22á87r86t41a

30. 4. 2024 23:21

Jak vysvětlit dítěti princip EU:- Ty mi dáš 10 korun a já ti vrátím 15 korun. To se přeci vyplatí?- Přikážu ti však, že si za moje peníze musíš koupit sušenky. Pořád super.- Koupit je musíš, od koho ti řeknu a jaké ti řeknu, sám si vybrat nesmíš.- Ne. Sušenky od mamky nepřichází v úvahu.- Že koupíš jinde levněji nebo že Ti je mamka dá. To mě nezajímá, dostal jsi na to mé peníze.- Neposlechneš, tak vrátíš celých 15 korun a dáš 5 korun navíc.- Na sušenky musíš koupit krabici ode mne. Když nekoupíš, nedostaneš na sušenky.- Nemáš už peníze? Nevadí, dostaneš ještě 5 korun na krabičku, ale mamka musí vyhodit troubu na pečení sušenek.- Dostal jsi peníze, máš sušenky a máš krabičku na sušenky, jsi spokojený.- Abys byl dál spokojený, musíš k sobě do pokojíčku vzít tohohle cizího kluka.- Nechceš, že ho neznáš? Ale ty musíš poslouchat. Jinak už nedostaneš peníze, bude pokuta, nebudou sušenky, krabička ti bude k ničemu a mamka ti už sušenky neupeče, protože nemáte doma troubu.- Když poslechneš, bude dobře. A když vezmeš do svého pokoje víc cizích chlapců, třeba dostaneš peníze i na bonbóny.

Foto

Omlouvám se, záporné hodnocení byl překlep. Chtěl jsem dát kladné, protože jste to vystihl přesně.

MB

Podobnost čistě náhodná, byť nepříjemně přesná?

Ale věřím, že se i přes evidentní fikci objeví řada hejtrů :)

MR

Spíše je to o celé epoše, která by se dala nazvat " blahobyt zabíjí lidskou duši i tělo. Jinak je to vlastně jen fňukání, jež tu umí kde, kdo a jde to hluboko do minulosti. Kořeny toho jsou v nepochopení lidského celostního vývoje, kde se od roku 89. soustředila Evropa na lidská práva, práva jedince, nad právy společnosti a do toho se promítl vývoj společnosti pod vlivem pravé mozkové hemisféry, kde vlastně vnímáme celek, tedy příkladem orchestr, nikoliv jednotlivé nástroje a jejich partitury, skladby třeba Vltava. Díky oslabení mužské populace po 2. světové válce, a následné feminizace společnosti a v EU, rozvinuto pod tlakem, tak EU se uzavřela do sebe sama, snahy vychovávat občany jako děti, a společnost rodinu. Za tím vším je možné vystopovat právě vliv pravé hemisféry, a její formování reality. Vývoj se zde přenesl na děti a mladé generace, vzdělání, korekce vývoje pomocí různých dotací, jako odpověď, když v tom to umělém světě něco nefungovalo, sport, věda, výzkum, ekologie, humanismus ... . Děti vyrůstají v umělém prostředí a po vysoké škole nastupují opět do umělého prostředí, navíc jsou zde nefunkční rodiny a chybí více generační rodiny a jejich vliv na vývoj dětí, hodnot, tradic, zkušeností, rolí, a inicializace do dospělosti. Každá generace pak přináší revoltu v podobě Arabského jara, multikulturalismu, revize minulosti, socha borectví, pozitivní diskriminaci, ekologii ... . Navíc pod silným vlivem pravé hemisféry. Kde je silný tlak zaopatřit děti i v dospělosti a před lety se zde kritizovaly tzv. mama hotely. Jsou vlastně uzavření v statické realitě, kde je vše v určitém daném směru a chybí jim vývoj v dynamické realitě, která přišla s odchodem madam Markell, a nástupem civilizačních predátorů. Společnost se rozložila na část solitérů a část oveček. Což ukázala pandemie, další pokus dynamiky nás probudit ... . Nástup soudcokracie a mediokracie ... .

MR

Společnost nemá tzv. kormidelníky a ani duševní a duchovní elitu, tak jako za dob mocnářství a 1. republiky, kde zase byla aktivnější levá hemisféra, kde je cit pro blízkost, tedy realita, řád, čas, autorita a k tomu silný dynamická realita, tlak životních a civilizačních, přírodních a dalších podmínek. Je to tlak, jež z uhlí vytvoří diamant. ...

Není to tak o stavu EU., to bude vždy v nějaké organizaci, ale o pochopení lidského životního vývoje, jež se zde stále dokola v podobném scénáři opakuje v každé generaci a vytváří určité stálé archetypy lidí – osobností, a s nimi typické projevy a tahy. Proto je to zde odezdi ke zdi. Pak to je vliv mozkových hemisfér pravé – vnímání celku – orchestr – žena a levá – vnímání našeho okolí, na blízko – nástroje v orchestru – partitury – muž ... . Navíc celé to je uzavřené v denní realitě každého z nás, jež končí spánkem a druhý den už víme prd, tedy nemáme patřičné schopnosti o nutné korekce, kde se denní realita, naše, rozchází z vnější dynamickou a časově dějovou kontinuální, jak vše zde se rozvíjí měsíc, rok, staletí ... .

Evoluce člověka se ocitla ve slepé uličce, pod vládou duálních hemisfér a evoluce v jiném prostředí a pohnutek než dnes, kde se rozvíjí nikoliv lidský rod a jeho udržení, ale lidská identita a osobnost, a zde už rodičovské a pudové instinkty vedou k stagnaci a závislosti potomků. Zde je potřeba i druhá veličina a to dynamická, tlak života, jež rozvíjí mozek, poznání, zkušenosti a tlačí mozek k transformaci z duálního prostředí, na kontinuální časoprostorové informační, kde mozkové hemisféry pracují již společně, jako už dávno zrak a sluch ... . Ta přináší potřebné životní korekce. Co s vývojem v úřadě, firmě, státu, udělá člověk, vyplivnutý ze statické školské reality, bez znalosti prostředí, tedy vypracování se tzv. od píky. Bohužel nám chybí zatím lidé, jež to prohlédnou, máme jen komentátory ... .

JU

J74a26n 23U56r40b57á40n90e56k

30. 4. 2024 17:27

Ech, mám dlouhé vedení, mně se chvilku zdálo, že mluví opravdu o své rodině, třebaže mi bylo divné, že by to bylo teprve 20 let. Nepochopil jsem nakonec úplně, co mají být mimozemšťani, jestli se tím myslí green-deal, nebo ještě něco jiného...

JK

Tu dobře prosperující továrnu zapomněli v čekárně na nádraží, takže o ní přišli.

JB

J29a24n 41B32e82r33t12l

30. 4. 2024 9:14

Ne, tu si uregulovali až do jejího chcípnutí

JZ

EU má jistě chyby. Pro mne jsou ovšem rozhodující názory odborníků nikoliv teoretiků. Zástupci podnikatelských svazů to opakovaně řekli jasně, EU potřebuje změny, ale vystoupení z EU, kam směřuje 80% českého exportu by pro nás bylo ekonomickou sebevraždou. Plácání Lojzů z horní dolní je bezvýznamné.

MB

EU potřebuje reformu do formátu EFTA/EHS. Bez byrokracie.

Plácání Lojzů je bohužel relevantní, protože poukazují na problémy, které v EU zabíjí ekonomiku.

Foto

Regulace a zneužívání komunity jsou opravdu hrobem výkonné Evropy, ale:

- paralela kulhá, protože, co je dobré v soukromých rukou na mikroeúrovni, často lze řídit pouze díky konsensu na makroúrovni a je to velké umění,

- úplně jste zamlčela, co by znamenalo nebýt v EU a jaké velmi bolestivé kroky bychom museli udělat, aby svobodný trh nastal:

- redukce veřejných výdajů včetně školství a zdravotnictví - pltývá se tam neuvěřitelně,

- redukce úředncitva a digitalizace = vyloučení pologramotných spoluobčanů,

- omezení rodičovské, starobních důchodů, všech těch příspěvků an bydlení apod., které platíme na dluh a

- koneckonců podstatné zvýšení role podnikání a živností, což by se dotklo i vás neboť by prudce ubylo peněz na nejrůznější korporátní rádoby ekonomické výzkumy, strageické studie a poradce.

Celé je to národovecký populismus.

MB

A co EFTA?

Uvědomte si, kolik problémů Evropě vytvořili od reality odtržení eurounijní byrokrati.

JK

Tak už konečně místo další fotografie, na kterou jsem se bohužel podíval, výjimečně jednou něco vymyslete, moc prosím!

  • Počet článků 689
  • Celková karma 42,95
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články