Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Připomíná mi to povídku Š+G Šumákovo hospodaření...Nikdo se nezasmál. Všem nám bylo jasné, že je zle, neboť i Veřejnou bezpečností stíhaný žák Čoudek, který školou pohrdal, zalomil rukama, řka: „Pánové, je konec. Četl jsem v pasťáku Temno.“ Čoudkovo proroctví se vyplnilo. Šumák neváhal a upravil osnovy podle svého. „První rok vás naučím,“ prohlásil, „jak vypadalo zemědělství za feudalismu. Proto v hodinách, ač mne to mrzí, budu více drábem než učitelem. Hladíku, zde máš deset korun a skoč mi ke kováři pro bič za patnáct.“ „A pětikoruna?“ zamumlal vyzvaný. „Tu si nech od cesty!“ Zpitomělý Hladík políbil Šumákovi ruku a odběhl směrem ke kovárně.

1 0
možnosti
MR

Spíše je to o celé epoše, která by se dala nazvat " blahobyt zabíjí lidskou duši i tělo. Jinak je to vlastně jen fňukání, jež tu umí kde, kdo a jde to hluboko do minulosti. Kořeny toho jsou v nepochopení lidského celostního vývoje, kde se od roku 89. soustředila Evropa na lidská práva, práva jedince, nad právy společnosti a do toho se promítl vývoj společnosti pod vlivem pravé mozkové hemisféry, kde vlastně vnímáme celek, tedy příkladem orchestr, nikoliv jednotlivé nástroje a jejich partitury, skladby třeba Vltava. Díky oslabení mužské populace po 2. světové válce, a následné feminizace společnosti a v EU, rozvinuto pod tlakem, tak EU se uzavřela do sebe sama, snahy vychovávat občany jako děti, a společnost rodinu. Za tím vším je možné vystopovat právě vliv pravé hemisféry, a její formování reality. Vývoj se zde přenesl na děti a mladé generace, vzdělání, korekce vývoje pomocí různých dotací, jako odpověď, když v tom to umělém světě něco nefungovalo, sport, věda, výzkum, ekologie, humanismus ... . Děti vyrůstají v umělém prostředí a po vysoké škole nastupují opět do umělého prostředí, navíc jsou zde nefunkční rodiny a chybí více generační rodiny a jejich vliv na vývoj dětí, hodnot, tradic, zkušeností, rolí, a inicializace do dospělosti. Každá generace pak přináší revoltu v podobě Arabského jara, multikulturalismu, revize minulosti, socha borectví, pozitivní diskriminaci, ekologii ... . Navíc pod silným vlivem pravé hemisféry. Kde je silný tlak zaopatřit děti i v dospělosti a před lety se zde kritizovaly tzv. mama hotely. Jsou vlastně uzavření v statické realitě, kde je vše v určitém daném směru a chybí jim vývoj v dynamické realitě, která přišla s odchodem madam Markell, a nástupem civilizačních predátorů. Společnost se rozložila na část solitérů a část oveček. Což ukázala pandemie, další pokus dynamiky nás probudit ... . Nástup soudcokracie a mediokracie ... .

3 2
možnosti
MR

Společnost nemá tzv. kormidelníky a ani duševní a duchovní elitu, tak jako za dob mocnářství a 1. republiky, kde zase byla aktivnější levá hemisféra, kde je cit pro blízkost, tedy realita, řád, čas, autorita a k tomu silný dynamická realita, tlak životních a civilizačních, přírodních a dalších podmínek. Je to tlak, jež z uhlí vytvoří diamant. ...

Není to tak o stavu EU., to bude vždy v nějaké organizaci, ale o pochopení lidského životního vývoje, jež se zde stále dokola v podobném scénáři opakuje v každé generaci a vytváří určité stálé archetypy lidí – osobností, a s nimi typické projevy a tahy. Proto je to zde odezdi ke zdi. Pak to je vliv mozkových hemisfér pravé – vnímání celku – orchestr – žena a levá – vnímání našeho okolí, na blízko – nástroje v orchestru – partitury – muž ... . Navíc celé to je uzavřené v denní realitě každého z nás, jež končí spánkem a druhý den už víme prd, tedy nemáme patřičné schopnosti o nutné korekce, kde se denní realita, naše, rozchází z vnější dynamickou a časově dějovou kontinuální, jak vše zde se rozvíjí měsíc, rok, staletí ... .

Evoluce člověka se ocitla ve slepé uličce, pod vládou duálních hemisfér a evoluce v jiném prostředí a pohnutek než dnes, kde se rozvíjí nikoliv lidský rod a jeho udržení, ale lidská identita a osobnost, a zde už rodičovské a pudové instinkty vedou k stagnaci a závislosti potomků. Zde je potřeba i druhá veličina a to dynamická, tlak života, jež rozvíjí mozek, poznání, zkušenosti a tlačí mozek k transformaci z duálního prostředí, na kontinuální časoprostorové informační, kde mozkové hemisféry pracují již společně, jako už dávno zrak a sluch ... . Ta přináší potřebné životní korekce. Co s vývojem v úřadě, firmě, státu, udělá člověk, vyplivnutý ze statické školské reality, bez znalosti prostředí, tedy vypracování se tzv. od píky. Bohužel nám chybí zatím lidé, jež to prohlédnou, máme jen komentátory ... .

0 2
možnosti
JT

J41a12n 82T21r37n60k75a

1. 5. 2024 8:14

Sichtarova for premier !

3 3
možnosti
Foto

J11o10s72e73f 74B62á34r17t75a

30. 4. 2024 23:21

Jak vysvětlit dítěti princip EU:- Ty mi dáš 10 korun a já ti vrátím 15 korun. To se přeci vyplatí?- Přikážu ti však, že si za moje peníze musíš koupit sušenky. Pořád super.- Koupit je musíš, od koho ti řeknu a jaké ti řeknu, sám si vybrat nesmíš.- Ne. Sušenky od mamky nepřichází v úvahu.- Že koupíš jinde levněji nebo že Ti je mamka dá. To mě nezajímá, dostal jsi na to mé peníze.- Neposlechneš, tak vrátíš celých 15 korun a dáš 5 korun navíc.- Na sušenky musíš koupit krabici ode mne. Když nekoupíš, nedostaneš na sušenky.- Nemáš už peníze? Nevadí, dostaneš ještě 5 korun na krabičku, ale mamka musí vyhodit troubu na pečení sušenek.- Dostal jsi peníze, máš sušenky a máš krabičku na sušenky, jsi spokojený.- Abys byl dál spokojený, musíš k sobě do pokojíčku vzít tohohle cizího kluka.- Nechceš, že ho neznáš? Ale ty musíš poslouchat. Jinak už nedostaneš peníze, bude pokuta, nebudou sušenky, krabička ti bude k ničemu a mamka ti už sušenky neupeče, protože nemáte doma troubu.- Když poslechneš, bude dobře. A když vezmeš do svého pokoje víc cizích chlapců, třeba dostaneš peníze i na bonbóny.

29 5
možnosti
Foto

Omlouvám se, záporné hodnocení byl překlep. Chtěl jsem dát kladné, protože jste to vystihl přesně.

0 0
možnosti
JU

J68a55n 60U27r50b86á89n26e29k

30. 4. 2024 17:27

Ech, mám dlouhé vedení, mně se chvilku zdálo, že mluví opravdu o své rodině, třebaže mi bylo divné, že by to bylo teprve 20 let. Nepochopil jsem nakonec úplně, co mají být mimozemšťani, jestli se tím myslí green-deal, nebo ještě něco jiného...

3 2
možnosti
JZ

EU má jistě chyby. Pro mne jsou ovšem rozhodující názory odborníků nikoliv teoretiků. Zástupci podnikatelských svazů to opakovaně řekli jasně, EU potřebuje změny, ale vystoupení z EU, kam směřuje 80% českého exportu by pro nás bylo ekonomickou sebevraždou. Plácání Lojzů z horní dolní je bezvýznamné.

9 21
možnosti
MB

EU potřebuje reformu do formátu EFTA/EHS. Bez byrokracie.

Plácání Lojzů je bohužel relevantní, protože poukazují na problémy, které v EU zabíjí ekonomiku.

22 0
možnosti
Foto

Regulace a zneužívání komunity jsou opravdu hrobem výkonné Evropy, ale:

- paralela kulhá, protože, co je dobré v soukromých rukou na mikroeúrovni, často lze řídit pouze díky konsensu na makroúrovni a je to velké umění,

- úplně jste zamlčela, co by znamenalo nebýt v EU a jaké velmi bolestivé kroky bychom museli udělat, aby svobodný trh nastal:

- redukce veřejných výdajů včetně školství a zdravotnictví - pltývá se tam neuvěřitelně,

- redukce úředncitva a digitalizace = vyloučení pologramotných spoluobčanů,

- omezení rodičovské, starobních důchodů, všech těch příspěvků an bydlení apod., které platíme na dluh a

- koneckonců podstatné zvýšení role podnikání a živností, což by se dotklo i vás neboť by prudce ubylo peněz na nejrůznější korporátní rádoby ekonomické výzkumy, strageické studie a poradce.

Celé je to národovecký populismus.

4 12
možnosti
MB

A co EFTA?

Uvědomte si, kolik problémů Evropě vytvořili od reality odtržení eurounijní byrokrati.

9 0
možnosti
JK

Tak už konečně místo další fotografie, na kterou jsem se bohužel podíval, výjimečně jednou něco vymyslete, moc prosím!

3 9
možnosti
MB

Podobnost čistě náhodná, byť nepříjemně přesná?

Ale věřím, že se i přes evidentní fikci objeví řada hejtrů :)

15 1
možnosti
  • Počet článků 700
  • Celková karma 42,01
  • Průměrná čtenost 19864x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka, autorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2024 kandidátka do Senátu ČR.

Seznam rubrik

Oblíbené články