Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Znárodnění je běžný nástroj státu, využívají ho i demokratické vlády například ve Francii, Británii atd.. Koneckonců znárodnění majetku církví začalo již v roce 1919 první pozemkovou reformou, a pak v roce 1947 (opět demokratickou vládou) tzv. revizí první pozemkové reformy. Nebo třeba znárodnění dolů, hutí, chemického průmyslu opět demokratickou vládou a prezidentem Benešem v roce 47 za směšné odstupné?

A co třeba konfiskace zlata roku 1933 v kolébce demokracie USA, kdy všichni lidé museli odevzdat vládě investiční zlato za naprosto směšné ceny? Že tam nikdo neprotestoval a nevyplácely se restituce?

1 1
možnosti
JK

Pletete si znárodnění, vyvlastnění a sprostou krádež.

4 0
možnosti
Foto

však ony si to církve berou zpět-žádné strachy;-)Církve žalují kvůli majetku Prahu, radnice chce prosadit ústavní stížnostCírkevní řády a náboženské společnosti podaly v poslední době asi dvacet žalob na hlavní město. Ve hře jsou desítky hektarů lukrativních pozemků. Některé městské části teď od Prahy požadují, aby podala ústavní stížnost proti zákonu o církevních restitucích.

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/cirkevni-rady-zaluji-prahu.A150901_2188349_praha-zpravy_nub

Tunel Blanka či tahanice okolo nevýhodného nájmu Škodova paláce zřejmě nebudou jediné kauzy, které pražským úředníkům nyní zamotají hlavu. Budou to i žaloby, které na hlavní město podaly církevní řády a náboženské společnosti.

Podle informací redakce MF DNES jich k dnešnímu dni musí hlavní město řešit zhruba dvacet. Například Náboženská společnost Svědkové Jehovovi žaluje Prahu kvůli pozemku v Suchdole.

Údajného restitučního nároku se žalobami domáhá Královská kanonie premonstrátů na Strahově, Suverénní řád maltézských rytířů - České velkopřevorství, Církev československá husitská či Rytířský řád křižovníků s červenou hvězdou. Ten jich podal hned třináct.

„Větší početní zastoupení klienta, Rytířského řádu křižovníků s červenou hvězdou, v počtu žalob ze strany církevních řádů a náboženských společností podaných na hlavní město Prahu může být dán historickou významností tohoto řádu a jeho působením na území dnešního hlavního města Prahy,“ uvedl právní zástupce křižovníků Jiří David.

Řády se v žalobách domáhají toho, aby se nemovitosti z vlastnictví Prahy převedly na stát. Podle nich je hlavní město získalo protiprávně. Pokud by jim daly soudy za pravdu, mohly by se na Českou republiky obrátit se svými restitučními nároky.

Ve hře jsou kromě zmiňovaného Suchdola pozemky v Karlíně, Ďáblicích, Kobylisích, Hloubětíně či Březiněvsi. Právě poslední zmiňovanou městskou část církevní nároky trápí nejvíce. Maltéz

1 2
možnosti
AF

Mne spíš zajímá, jak ty církve k tomu všemu přišly. Jestli v důsledku jejich těžké práce, a nebo snad tím, že pomátly lidi.

A jestli s tím majetkem dřív mohly úplně volně nakládat, nebo snad přece jen nemohly.

0 5
možnosti
Foto

To je takový zajímavý názor, že? Něco jako když teroristické lidové milice hulákaly v roce 48 "vydejte nám zbraně, dali jsme si na ně"

4 0
možnosti
JP

J12o50s83e55f 62P82o61t74r

1. 2. 2019 21:01

pro pana Martina Frélicha,

pan Frélich dole na můj příspěvek :" Pročpak bychom nemohli hodnotit historii před 500-ti lety? Těch upálených bylo hodně, ale opravdu hodně."

Tak kolik jich bylo těch upálených pane Frélichu?. napsat hodně, ale opravdu hodně, buď k tomu musíte mít statistiku, nebo jinak je to lživá demagogie.

Nejhorší je, že u neomarxistů se stávají upálení ve středověku etalonem protilidskosti a protihumanity dnešní doby, ačkoliv byli souzeni soudy podle římského práva, zatímco se úplně ignorují zvěrstva a vraždy před pouhými 80 lety, kdy bez jakého koliv práva, ať vinní nebo nevinní byli vražděni, vězněni, zavíráni do Gulagů, odsouzeni k smrti hladem, popravování bez soudů ....

Je třeba si uvědomit, že my jsme duševní dědici těch vrahů, dědictví středověkého práva jsme odmítli, takže bychom se měli nejdříve vypořádat s vraždami ateistického komunismu a pak popřípadě diskutovat o vraždách středověku.

8 0
možnosti
MK

M90i67l83a27n 69K66e95s82l

1. 2. 2019 20:42

Ještě nám něco řekněte o Pacem in teris , ministrovi Plojharovi a Národní frontě s lidovci.Ať jsme kompletně informovaní.

0 1
možnosti
DV

D77a58v60i86d 25V20l12k

1. 2. 2019 18:27

Skvělý blog děkujiR^

6 0
možnosti
Foto

Dobrý den, můžete mi dát zdroj na to vyjádření pana Grospiče.

0 1
možnosti
Foto

Jelikož nereagujete, tak jsem si sám vyhledal příslušný rozhovor a musím konstatovat, že lžete viz věta: Soudruh Grospič je vzdělaný muž, právník, ale o žádných vraždách a persekucích nic neví, protože nestudoval příslušné spisy a materiály... Soudruh Grospič sice v rozhovoru lavíruje např. když odnětí majetku církví po roce 1948 odmítá označit za krádež, protože současné zákony o jeho restituci používají formulace jako znemožnění jeho používání, či odňata jeho správa, ale to politici dělají poměrně často. Co se týče bývalých zločinů pán poslanec jasně říká, že musí být vyšetřeny a potrestány, přičemž dodává, že odsuzuje jakékoliv bezpráví.

2 5
možnosti
Foto

Karma, je dobře, že o tom píšete. A díky za uvedení informačních zdrojů o zločinech komunistického režimu. Studuji je průběžně, mají závažný obsah, který se nesmí zamlčovat. A je potřeba povědomí o nich šířit. Jinak by to tu válcovali lháři, kteří předstírají, že si nepamatují ani co bylo včera.

11 0
možnosti
Foto

Správně.

Je třeba neustále psát o zločinech komunismu, které se udály před desítkami let a naprosto ignorovat zločiny západní demokracie, které se staly nedávno, nebo se dějí i nyní.

0 14
možnosti
OU
Foto

Karma. Ale ono to nebude tak, že by nevěděli o úspěších třídního boje. Oni ignorují.

10 0
možnosti
Foto

Kdyby jen ignorovali. Oni agresivně a cíleně šíří lži, jimiž chtějí obrátit historická fakta naruby.

11 0
možnosti