Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Liberální muslimové lynčovali radikální duchovní

Tisíce liberálně a tolerantně orientovaných sunnitských muslimů se v posledních dnech shromáždily před mešitami a náboženskými školami (madrasy), aby protestovaly proti násilí a zabíjení ve jménu islámu.  Policie musela bránit veřejnému lynčování radikálních duchovních před islámskými centry a mešitami v Londýně, Manchesteru, Paříži, Nice, Lyonu, Stockholmu, Malmö, Madridu, Barceloně, Oslu, Kodani a v mnohých městech na středním východě a jihovýchodní Asii.  Davy liberálních muslimů protestovaly proti zneužívání islámské víry k násilí a zabíjení po celém světě. Bezprostředním spouštěcím impulsem byl útok islámských radikálů a povraždění desítek civilistů v indickém Bombaji, kamenování znásilněné muslimky v anarchistickém Somálsku a povraždění 17 školáků na pomezí pákistánsko-afghánských hranic příslušníky Talibánu.

If you tolerate this...

V německém Mnichově se shromážděný dav asi 3000 muslimů rozhodl zlynčovat radikálního duchovního Mohammada Tárika Al-Wakila, kterého s mnoha zraněními zachránila před rozvášněným davem až speciální policejní jednotka GSG-9. Demonstranti z řad německých muslimů (přistěhovalců převážně z Turecka a Alžíru) obviňovali Al-Wakila z radikálních názorů, ze sympatií s Talibanem a Al-Kajdou a z toho, že měl svou duchovní vahou přemluvit 7 místních mladíků muslimského vyznání k odjezdu do „svaté války“ do Afghánistánu. Ve Stockholmu lehla popelem knihovna a půjčovna filmů náležící k místnímu islámskému kulturnímu centru. Liberální muslimové původem převážně z Egypta, Somálska a Jordánska tak vyjádřili své rozhořčení nad infiltrací zdejší komunity radikály, kteří prostřednictvím knih ovlivňovali zdejší muslimy a nabádali je k nenávisti k Západu a samotnému Švédsku. Jak uvedl pro agenturu Reuters jeden z členů švédské muslimské komunity, místní liberální muslimy rozhořčil především fakt, že členům se zde půjčovali knihy a a filmy na DVD vyzývající k nenávisti vůči nemuslimské společnosti, filmy propagující násilí na ženách a filmy potlačující lidská práva ve jménu islámu.  O víkendu došlo navíc k dopravnímu kolapsu v Paříži, neboť asi 50.000 liberálních muslimů z francouzské muslimské komunity vyšlo na pokojný pochod po Champs Elise, aby demonstrovali společný odpor vůči násilí páchanému jménem islámu. V průvodu se objevily stovky francouzských vlajek a na závěr celé demonstrace vyjádřili francouzští muslimové (původem z Alžíru, Maroka, Tunisu a Senegalu) loajalitu k francouzské republice a ústy populárního duchovního Abdelkadera Bouziena odmítli násilí a náboženskou nenávist...

Zdá se vám, že jste tyto události neviděli v žádné TV, neslyšeli v žádné rozhlasové stanici ani nečetli v žádných novinách? Ano, je tomu skutečně tak – výše uvedené 2 odstavce pocházejí naprosto z mé vlastní mysli a fantazie. Avšak takhle nějak to funguje v muslimských komunitách dle výroků některých jejích představitelů napříč celým světem.  Po každém teroristickém útoku, který spáchají muslimští radikálové, slyšíme výroky o tom, jak násilí je v rozporu s Koránem, jak se většinu muslimů distancuje od takového jednání a odsuzuje ho. Slyšíme o mírumilovných a liberálních muslimech, kteří Džihád chápou jako cestu ke vzdělání a poznání a nikoli jako omluvu k odřezávání hlav nevěřícím a popravování malých holčiček proto, že chtěli mít alespoň základní vzdělání. A já se ptám – kde jsou ty tisíce a miliony liberálních muslimů odmítajících násilí? Kde jsou jejich veřejné demonstrace proti zabíjení a zneužívání jejich víry vrahy a zbabělými násilníky? Kde jsou veřejná vystoupení muslimských autorit, vyjadřujících respekt k lidským právům a lidské důstojnosti? Těch muslimských autorit, které žijí v Evropě, stavějí zde mešity, náboženská a kulturní centra a využívají svobody vyznání a tolerance, kterou sotva naleznete v nějaké islámské zemi?

Netvrdím, že každý muslim je terorista, ale pokud sami muslimové nechtějí, aby byli házeni do jednoho pytle se zbabělými vrahy, musí své údajné liberální a tolerantní postoje dávat jasně najevo.  Především evropští muslimové by měli mít na mysli slova britského filosofa a politika Edmunda Burkeho: „Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic.“  Do této doby jsou oni „tolerantní a liberální muslimové“ ve stejné kategorii jako yeti nebo UFO – všichni o nich mluví, ale nikdo nepřinesl důkaz, že opravdu existují.



Autor: Pavel Sibřina | pondělí 8.12.2008 11:45 | karma článku: 34,37 | přečteno: 2913x
  • Další články autora

Pavel Sibřina

Do ležící ODS si s chutí ještě kopnu

Jsem pravicový volič. Spíše konzervativní, ojediněle liberální. Pravici jsem od svých 18-ti let vždy volil. Myslím si, že stát má do našich životů zasahovat minimálně, jeho primárním úkolem je zajištění bezpečnosti vnitřní a vnější (policie, armáda), budování infrastruktury, nastavování co nejširších mantinelů formou legislativy. Byť to nebylo vždy jednoduché, nakonec jsem vždy před volební urnou volil nejmenší zlo, které v mých očích představovala ODS. Stejně tak mě před lety ve volbách do PSP ČR oslovil program ODS, který mimo jiné sliboval zdravotnickou a sociální reformu, rovnou daň, efektivní stát, účinnou policii, očištění politiky a státu od prorůstání mafie a reformu justičního systému.

18.11.2008 v 10:55 | Karma: 48,05 | Přečteno: 22618x | Diskuse| Politika

Pavel Sibřina

Komunisti lžou – před rokem 1989 bylo všechno dražší!

Častým argumentem voličů KSČM a levice při kritice současných dnů, je kritika všeobecné „nemorální drahoty“. Vzhledem ke svým sklonům k občasným amatérským sociologickým studiím, jež v případě příznivců KSČM hraničí spíše s masochismem, slýchávám tento „argument“ při diskusích docela často. Pojďme se však za pomoci statistiky a naprosto exaktních čísel zamyslet nad skutečným stavem cen nejčastěji kupovaného a používaného zboží. Abych předešel pochybovačným dotazům, upozorňuji hned na počátku článku, že veškerá data týkající se cen pochází z veřejně dostupných statistických zdrojů a ze studií Českého statistického úřadu. Dle ekonomických dat byla první polovina roku 2008 patrně nejlepším ekonomickým obdobím, které lidé v této zemi historicky zažili. Budeme tedy srovnávat nejlepší rok svobodné a demokratické společnosti s patrně nejlepším ekonomickým rokem komunistického režimu – rokem 1965.

1.10.2008 v 8:32 | Karma: 47,91 | Přečteno: 28636x | Diskuse| Ekonomika

Pavel Sibřina

Udělal z nás E. Beneš národ zbabělců?

Rok 2008 je plný výročí osudových osmiček naší národní historie. 30. září si tak připomínáme jedno z nejsmutnějších výročí svobodné Československé republiky – podepsání Mnichovské dohody, kterou evropské mocnosti rozporcovaly a násilně rozbily Československou republiku. Zároveň si připomínáme výročí zbabělosti a historického selhání tehdejšího prezidenta Edvarda Beneše – muže, který poslal odhodlanou a po svobodě toužící armádu Československé republiky z opevnění a zákopů domů bez jediného výstřelu. Konec letošního září by tak neměl být jen připomenutím zrady našich francouzských a britských přátel, ale také připomínkou zrady největší – zrady, které se dopustil prezident Edvard Beneš na vlastním národu.

30.9.2008 v 8:21 | Karma: 25,81 | Přečteno: 3857x | Diskuse| Politika

Pavel Sibřina

Dragane odpusť, stydím se za Českou republiku

Ahoj Dragane, dlouho jsem se neozval. Důvodem byl stud, zklamání a vztek. Vztek nad tím, že vláda ČR v rozporu s mezinárodním právem, proti vůli většiny Čechů, posvětila ukradení části Tvojí země. Stydím se za Českou republiku, kterou reprezentuje vláda s absencí vlastního názoru a úsudku (což je v české historii tak trapně obvyklé).

11.9.2008 v 8:38 | Karma: 46,71 | Přečteno: 22626x | Diskuse| Politika

Pavel Sibřina

Naženou nás Zelení do náruče Ruska?

O tomto víkendu skončil sjezd nejmenšího parlamentního subjektu - Strany zelených. Rozdělená strana dala při volbě svého vedení přednost „umírněným“ Bursíkovcům před radikálními „Kuchtovci“. Bude to však znamenat posun Strany zelených směrem od demagogie v oblasti energetické politiky, posun od hlouposti k odpovědnosti? Asi sotva...

9.9.2008 v 10:45 | Karma: 31,56 | Přečteno: 2154x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7680x
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic.“


Edmund Burke