Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

15. 10. 2009 23:39
40 let socialismu se podepsalo na lidech jen málo

Bohužel.

Půda soukromých zemědělců nebyla v roce 1948 znárodněna.

Spíše až koncem 50. let vznikla družstva, což je stejné, jako když dnes skupina podnikatelů založí s.r.o. Ke vzniku větších podniků by došlo tak jako tak, působením trhu, vždyť zemědělci dříve mívali pár hektarů.

Špatný vztah ke společnému majetku vznikl za posledních 20 let, kdy jsou propagandou hlásána hesla typu "je to všech a tedy nikoho" a dobrovolná práce na společném je vnímána div ne jako "zločin komunismu". I ta výsadba sídlištní zeleně se zastavila až po roce 89, protože na to najednou nebyly peníze. Takže teď sklízíte, co jste si během 20 let zaseli.

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

16. 10. 2009 9:19
Re: 40 let socialismu se podepsalo na lidech jen málo

Pěkné dopoledne, Kaktusaku,

díky za Váš příspěvek.

Ale nemohu s Vámi souhlasit. Např. když se podívám na dům, kde jsem žila. Jednalo se 13 patrový panelák, kterému se přezdívalo "dům hrůzy". I za bílého dne na tmavých schodištích bez denního světla a věčně rozbitých žárovek, občas někoho přepadli. Asi před dvěma lety si dům všichni obyvatelé koupili. Dnes je tam čisto, fungují na patrech služby - úklid, lidé mají ve vestibulu opět nástěnku s info, které nikdo nekrade a dokonce květiny i obraz. Je veliký rozdíl v tom, jak to dříve vypadalo, když dům "patřil všem" a dnes, když je jejich. Stějně to vidím se zelení.

A pokud naznačujete, že mám to, co jsem si zasela, pak je to omyl. V roce 1989 mi bylo 10 let, těžko jsem mohla něco v těch letech a ještě i pár let potom, ovlivnit :-/

Dnes se mi zdá jako výborný boj proti netečnosti právě Guerrilla Gardening... Zdraví vás, H. R. Šiander

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

15. 10. 2009 10:01
Právě proto...

...to u nás málokdo dělá: lidé to většinou zničí, ať už záměrně, nevědomky nebo z nařízení. I na našich sídlištích se najdou lidé, kteří osazují předzahrádky paneláků; pak ale přijdou měští zahradníci s pokynem, aby pás zatravnili, tak to všechno vezmou křovinořezem a pás zatravní...:-/

0 0
možnosti
PL

Aix.Galinha

15. 10. 2009 9:50
guerrilla gardening

Diky za zajimave info, vubec jsem o tomto nevedela.R^

0 0
možnosti
M

Mufu

15. 10. 2009 11:40
Re: guerrilla gardening

No toto !;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 3803x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->