Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HRŠ

Beky

24. 4. 2009 23:30
PRO WENDOLENE

Pěkný večer, Wendolene,

za Váš příspěvek do diskuse děkovat nebudu, protože mě téměř vždy  podsouváte názor, že jsem sama, protože jsem tak hrozná, že jsem pokrytecká a nevyrovnaná. Takže možná byste mohla přejít diskutovat na jiný blog, kde to jiná bloger/ka ocení :-) Co se týká Vámi doporučené pauzy od psaní, tak to je mi líto, ale psát budu dál. Je to přeci jenom blog a na rozdíl od Vás mám i čtenáře, kteří si vždy rádi přečtou, co jsem napsala...

Navíc je snadné "navážet" se do někoho pod nickem! Rv

A když už zmiňujete moje jméno, tak byste si měla přečíst, jak se jmenuji a dát si tu práci a nepřechylovat moje jméno a nevynechávat -e, neboť nejsem Šiandr, ale Šiander. Příjemný večer, H. R. Šiander

0 0
možnosti
W

Wendolene

25. 4. 2009 2:01
Re: PRO WENDOLENE

Krasny vecer i vam , pani Siandrova. Pokud znate jina  jmena, vite, ze se E bezne vynechava, napr. pan Dusek, pani Duskova.  Šiander je uz pocestene, vzhledem k tomu zacatecnimu Š, nepredpokladam tedy, ze je to jmeno nejakeho byvaleho manzela, ale vase rodne jmeno. Uznavam Cesky provdane za cizince, ktere nechteji v prijmeni ova ci cizinky. Jsem proti prechylovani cizich prijmeni, ale jsem take proti hrani si na neco, co nejsme....Vzhledem k tomu, ze si pletete pojem svobodna a rozvedena, neprekvapuje me vase reakce.  Mate legalne zmenene prijmeni? Uz jsem se vas kdysi ptala, slibila jste, ze cosi o vasem jmenu napisete, dosud se tak nestalo. Takze se nemuzete zlobit , kdyz neprovdane Cesce , zijici v Cesku, rikam pani Siandrova. Dobrou noc , krasne sny preji. :-)

0 0
možnosti
W

Wendolene

24. 4. 2009 0:42
Hanicko Siandrova, dejte si na nejakou dobu pausu

od blogu a trosku se zamyslete, proc jste vlastne momentalne nezadana. Myslim, ze ctenare podvadite svym statusem, tvarite se jako svobodna, ale jste rozvedena. Je jedno z jakych duvodu, ale uz nejste svobodna. Singles jsou lide,kteri nikdy neuzavreli manzelstvi a nejsou usazeni, at uz z duvodu kariery, presvedceni, ze nechteji byt ve vztahu, nebo proste z duvodu jinych. Mnoha tricatnice je svobodna kvuli tomu, ze prebira a prebira, nevi co chce. Nekdo je zase svobodny, ze ma trauma z detstvi a vztahy se mu nedari. Jina zase ukoncila dlouhy vztah , a chce si ujasnit, co chce. Rozumni lide vsechny svobodne zeny do jednoho pytle nehazeji. Ale vas blog je dukazem, jak jste nevyrovnana se svou samotou. Presvedcujete sama sebe , ale jste pokrytecka, nehrajte si na neco, co nejste. Budte uprimnejsi sama k sobe a ostatni budou milejsi. :-)

0 0
možnosti
VT

marvinka

22. 4. 2009 11:07
No

pěkný článek. Souhlasím. Až na ty ženské biologické hodiny, které prostě nezastavíš.

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

24. 4. 2009 23:32
Re: No

Pěkný večer, Marvinko :-)

děkuji za příspěvek do diskuze! Souhlasím s Vámi, biologické hodiny se zastavit nedají...

Hodně štěstí a optimismu přeje H. R. Šiander

0 0
možnosti
N

Najen

22. 4. 2009 10:49
...

... mno jo, to já bych klidně single nebyla, ale... jsem a žiju s tím a nesjem v depresi. Protože:  chodit na akce za účelem seznámit se někde, se mi nechce a na letmé vztahy nejsem. Potřebuji někoho, kdo mě něčím osloví a nyní nikoho takového nepotkávám. Jde o to, že v dnešní době prostě méně lidí ten pevný vztah potřebuje, každý má své problémy, chce mít své soukromí, má své peníze. Pokud jste zadaní a rozumíte si, tak tomu druhému odpusťte nějaký ten drobný prohřešek, nový pevný vztah se totiž hledá fest blbě ..a proto :) mám jiné zájmy a jsem v pohodě, ještě to třeba přijde..

0 0
možnosti
RB

smajlik :)

22. 4. 2009 9:29
Proč ty "mýty"?

To je jednoduché - protože se přesně tak, jak je v těch "mýtech" popsáno, dost velká skupina singles chová, a ještě to dávají okatě najevo. Takže vůbec není divu, že na ně hodně lidí kouká takhle.

Samozřejmě, že to automaticky nesedí na úplně každého, kdo je sám, že těch důvodů, proč je někdo sám, může být mnoho, i úplně jiných.Ale generalizace je běžná věc, to se holt nedá nic dělat, i jinde se háže do jednoho pytle.

Co se jednotlivých bodů týče, mám k tomu jen pár malých postřehů. První se týká toho "ve třiceti mladá" - ano, i později se člověk cítí mlád, ale příroda se och*at nedá, a mít (první) dítě po 35 může být zatracený problém. Takže ten pocit "mladosti" je pěkně ošemetný. A za druhé, nebrat prvního/první, co se namane, jen abychom nebyli sami je pochopitelné a správné, stejně by z toho byly jen problémy, nicméně značná část "singles" trpí opačným extrémem - že jim nakonec není dobrý vůbec nikdo. V kombinaci s přeceňováním sama sebe vražedná kombinace...

0 0
možnosti
U

usmolena

22. 4. 2009 7:32
single - no to je k popukani!

Mila Rebeko (s tim jmenem jste se narodila? fakt?) kdyz rikame SINGLE nemyslime tim DVAKRAT ROZVEDENA tricatnice jako jste vyRv.http://www.rozhlas.cz/praha/poslechnete/_zprava/197868 Trochu si pletete pojmy. SPis to u vas vypada na frustraci a osobni tragedii a ne na zivot presevdcene single.:-©

0 0
možnosti
VT

marvinka

22. 4. 2009 10:46
Re: single - no to je k popukani!

To je tedy reakce:-/

0 0
možnosti
AA

Saša

22. 4. 2009 7:22
Mám single synovce. 38 r.

Když mu rodiče nebo kdokoli jiný řekne, že by se měl už usadit (eufemismus pro oženit), reaguje poukazem na svého bratra: ten "se oženil, rozvedl, přišel o dvě děti, byt, spoustu peněz a dře jak kůň, aby měl na alimenty; já jsem na tom mnohem líp, protože jsem bohatší, nezávislý, bez duševních traumat, o žádný majetek jsem nepřišel a ženskou mám, na kterou si ukážu, a zbavovat jsem si jich už taky naučil."

A co mu na to máte říct? Každý jen pokýve hlavou.

Mnozí singles skutečně nejsou opuštění, ale vybrali si to - buď nesnesou nikoho vedle sebe na delší dobu, nebo mají strach a nechtějí riskovat zkažení poměrně pohodového singl života.

Když třeba někdo vidí smutný osud svých sourozenců, rodičů nebo i přátel, kterým se manželství rozpadlo a oni na to těžce doplatili, tak prostě nechtějí riskovat.

Mají za to, že je lepší být single z vlastního rozhodnutí než opuštěný a chude osmělý z rozhodnutí nějaké jiné.

0 0
možnosti
H

hugous.z.lipek

23. 4. 2009 22:18
Re: Mám single synovce. 38 r.

Milá Sašo,souhlasím s Vámi.My jsme se jako rodiče rozvedli a syn se nechce ženit právě proto,že už nevěří v trvalý vztah.Příkladem mu jsou i spolužáci,téměř všichni rozvedení.a tak žije se spolužačkou na psí knížku,děti nemají-ona nemůže- a syn nechce z výše uvedených důvodů.Ale tento přístup je problematický pro jeho rodiče.Nemáme vnoučata,nemáme dědice.Pro koho máme šetřit,kdo synovi ve stáří pomůže,jestliže nemá sourozence ani příbuzné?nepovažuji tento stav za normální,byť se v dnešní době dost propaguje.Klasická fungující rodina je ten největší životní dar pro všechny zúčastněné.V :-)

0 0
možnosti
W

wiki5.5

22. 4. 2009 3:46
OK

a co VAS tedy vede k tomu byt "single"

0 0
možnosti
V

Vikina

22. 4. 2009 3:54
Re: OK

Zdravím Wikouši V! Nevím, jak je tomu u Vás, ale tady zůstávají single pořád hlavně ty, co je nikdo nechce, páč jsou pro manželství NEUPOTŘEBITELNÉ !! Jak jednoduché, milý Watsone ;-)

P.S. Právě jsi byl degradován na druhou příčku v seznamu ... jak to říci .. nu, nežádoucích osob. Dobrý, ne?

0 0
možnosti
W

Wendolene

22. 4. 2009 2:38
Dalsi clanek na pofoukani bebe?

Single ? Nemuzete vedet, zda jste rodinny typ, dokud tu rodinu nezkusite. Porad zde obhajujete, jak jste stastna a jak je v poradku byt svobodna, uz po nekolikate. Lide , kteri nas ujistuji, jak jsou stastne svobodni, trpi nejvice, ale statecne predstiraji,jak je vse v jejich zivote v poradku. Jinak si pletete pojmy single a singles, mila moderni zeno, ktera nemuze napsat svobodna, protoze to byl nebyl kul. Kul jste, ale jako kul v plote.

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 4. 2009 6:03
Re: Dalsi clanek na pofoukani bebe?

Wenolene, nebuďte na ni tak tvrdá. Je ještě mladá - třeba na do několika let sama příjde. Já svým dětem taky můžu říkat zlaté rady a je to jen házení hrachu na zeď. Prý si na to musí přijít sami. Inu - chtěl jsem jsem jim ušetřit zbytečné starosti i výdaje....... a oni asi nejsou šetrní;-D

0 0
možnosti
L

Lela

21. 4. 2009 20:59
a prvni vase manzelstvi

O prvnim vasem manzelstvi pisete napr, v tomto blogu:

A co jsem vlastně dělala 11. září 2001 já?

Měla jsem měsíc po svatbě. Krátce jsme bydleli ve svém prvním pronajatém bytě v Hradci Králové. Můj manžel Adam Benjamin pracoval jako grafik v soukromé firmě. Já jsem nedávno ukončila školu a hledala jsem si zaměstnání. Zatím se mi moc nedařilo a tak jsem si vychutnávala novou roli v životě, byla jsem právě „žena v domácnosti“.

, TAK PROC SE VYDAVATE ZA SINGLE??? 8-o

0 0
možnosti
Ž

žena

21. 4. 2009 22:01
Re: a prvni vase manzelstvi

Probůh, já myslela že single je každý, kdo je momentálně nezadaný. A ono to je jinak?

0 0
možnosti