Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dovolím si malou reklamu na svůj blog - nedávno jsem přispěl k tématice Autismu jako takového článkem, ve kterém popisuji víkend strávený ve společnosti Klárky, která také trpí autismem ... za každou kritiku budu jen rád :-)

http://kuncicky.blog.idnes.cz/c/398023/Autismus.html

1 0
možnosti
KS

Dík za tip. Zajímavé.

.

Jenom takové doplnění autorka je správně Thorová, ale tady v Čechách píšeme terapie a né therapie, ale taky se snažíme neopakovat jedno slovo navíc cizí furt dokolečka a místo toho použijeme třeba slovo léčba. ;-)

0 3
možnosti
Foto

Pěkný den, pane Schwagere,

děkuji za upozornění. Ve jménu klinické psycholožky jsem žádnou chybu neobjevila. Jestli toto budete číst, napište mi, prosím, znovu, ať si to mohu opravit.

Máte pravdu, že slovo therapie je přejaté z Aj, takže děkuji, opravuji!

Léčba mi přijde jako slovo dobré, leč nevýstižné. Slovo TERAPIE totiž může zahrnovat různé přístupy, aniž by byly podávány medikamenty. Ve slově LÉČBA, které já sama vnímám subjektivně jako odvozené od slova LÉKY, si toto představím = proto jsem se raději záměrně opakovala a psala o terapii.

Přeji příjemný den, H. R. Šiander

1 0
možnosti
MP

Tak jako řadě lidí ukázal film Rain Man, že existují autisté, byl pro mě "vzdělávací" i seriál Kauzy z Bostonu (Boston Legal), kde vystupuje postava Jerryho, právníka s Aspergerem.

Tyto filmové postavy jsou sice pouze ilustratitvní, ale k tomu, aby si zcela nezasvěcený člověk udělal trochu obrázek, je to dobré.

2 1
možnosti
JH

Z Rainmana si nezasvěcený člověk udělá o autistech nesprávný obrázek. Jenom si začne myslet, že autisté jsou lidé co mají zvláštní "schopnosti" 8-ozázrak Rv-nesmysl!!

Muž podle kterého byl film natočený, byl savant a nikdy nežil v ústavu. Do konce jeho života se o něj staral jeho otec, který ho přežil (štěstí v neštěstí pro oba)

1 1
možnosti
JN

Máme doma dítě s Aspergerovým syndromem a je to občas opravdu velice těžké. Na druhou stranu má na určité směry zvláštní nadání a má na úrovni druhé třídy hlubší znalosti než jeho "zdravý" sourozenec v páté třídě.

Se školou je ale obrovský problém - máte někdo nějaké zkušenosti nebo rady? Nezvládáme standardní školní docházku, i když máme asistentku :(

1 0
možnosti
Foto

Mrkněte na blogy Heleny Koutkové, její syn má také AS, dost často o něm píše;-)

Především doporučuji nejnovější blog.R^

1 0
možnosti
MB

Děkuji za článek! :-) MB

1 0
možnosti