Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu povrchní článek. Nicméně zásadní poučení je jedno jediné - peníze nesmrdí. Kapitalismus je totiž ze své podstaty apolitický, pokud jej politika neohrožuje. Ale pro vyšší a jistější zisk ochotně do politiky vstupuje, případně se ji snaží ve svůj prospěch přímo přetvářet,či dokonce od základu. Tak, jako americké firmy vesele podnikaly v budovaném sovětském Rusku ve dvacátých letech a při Velké krizi se zachrańovaly prodejem svých výrobků Sovětskému svazu, stejně tak vesele podporovaly nacisty, když jim to přinášelo zisk. Už za první světové války americké firmy čile obchodovaly s oběma stranami evropského konfliktu a vydělávaly ve všech směrech. Koneckonců Rotschildové odedávna podporovali každého, kdo jim mohl přinést zisk - už od válek mezi Británií a Francií, kdy jedna větev Rotschildů financovala Francii, druhá zase Brity - a vždycky vydělali. Takže čert vem výčet firem a ostatní balast, důležité je jedno - když jde o zisk, na ideologii nezáleží. Alespoň v drtivé většině případů.

0 0
možnosti

Beky, pokud čerpáš z jednoho materálku, je škoda, že jsi z něj neuvedla i toto:

"Coca-Cola, která byla pořád vlastníkem výroben i samotné značky Fanta začala po válce vyšetřovat, jak moc ředitel Keith spolupracoval s Nacisty. Výsledkem vyšetřování bylo, že Keith si s nacistickými pohlaváry nikdy nezadal a snažil se své zaměstnance chránit před gestapem a jinými problémy s úřady." Takže je vinen jen proto, že byl Němec? Měli bychom přestat kupovat Mercedesy?

Je škoda, že nepíšeš kolik majetku nakradeného nacisty skončilo ve Vatikánu, kolika nacistickým zločincům Vatikán pomohl. Je škoda, že nepíšeš o tom, že v srpnu 1934 skoupil americký ropný gigant Standard Oil 730000 akrů německé půdy a postavil na ní rafinerie, které zásobily nacisty ropou. Zároveň USA tajně poskytly Němcům moderní vybavení pro letecké armádní jednotky. Německo obdrželo celou řadu patentů od amerických firem jako např. Pratt and Whitney, Douglas nebo Bendix Corporation a bombardéry “Junkers-87“ byly zkonstruovány čistě jenom podle americké technologie.

Nacismus, II. světová válka, holokaust, to byly nepopsatelné hrůzy. Nicméně, domnívám se, že Tvoje dnešní argumentace je tak nějak...nevím... postavena na principu kolektivní viny? Německá válečná mašinerie umožnila vnik mnoha patentů a vynálezů, které dnes lidstvo používá. Měli bychom, je bojkotovat?

1 0
možnosti

... zajimave. Ale naseho Forda se kvuli tomu urcite zbavovat nebudu :-)

0 0
možnosti

No a co proboha? Proč pomlouváte nějaké firmy, kvůli minulosti, staré sto let?

Horší, než že pro nějaké CaA kdysi pracovalo 35000 židů je, že DNES pro ně pracuje 35000000 malých dětí kdesi kdekoliv v Asii. To vám ale zřejmě žíly netrhá.

0 0
možnosti
Foto

Slušnému člověku to nemůže trhat žíly, protože chápe, že si ty děti vylepšují svou životní situaci.

0 0
možnosti

J86a81n 27R32á59ž

7. 10. 2016 17:41

To, že uniformy SS oblékaly snad největší zrůdy, které lidstvo zplodilo, nikterak nepotlačí můj názor, že se jedná o nejelegantnější uniformy, které nějaký módní tvůrce pro armádu vytvořil. Modely od Hugo Boss mam rád a věřte, že mne sice zajímá, co jste o historii této firmy napsala, ale nijak to neovlivní moji chuť její výrobky kupovat.

Michodem: Ford model T a WV "Brouk" jsou nejzdařilejší modely lidových automobilů, jaké kdy v čase svého vzniku opustily nějakou automobilku. A proto jsou předmětem obdivu automobilových nadšenců. Jejich obdiv nezmenší ani znalost faktů uvedených v článku.

1 0
možnosti
Foto

Odpověď je jednoduchá. Protože je složité a hloupé si před nákupem podrobně prostudovávat historii té či oné firmy, jestli se náhodou nezapletli s komunisty nebo jejích odnoží nacisty.

3 0
možnosti

Snad každá firma, která přežila válku má"nacistickou" minulost. Jestli chcete napsat něco opravdu zajímavého, tak se soustřeďte na to, jak se tyto firmy postavili k odškodněni okradených židů, nebo nuceně nasazených.

6 0
možnosti

O85n65d94ř11e68j 77N98ý34č

6. 10. 2016 20:12

Malinko jste zapoměla na Ikeu

2 0
možnosti

A to jako proč?

0 0
možnosti
Foto

Když se Hitler dostal k moci, tak žádná továrna nemohla o své vůli rozhodnout co bude a nebo nebude vyrábět a to ani Ford Motor Company. Také jste opomenula Čechy. Ty byly zbrojovkou třetí Říše a vyráběly zbraně, letadla, pohonné hmoty, maziva až do konce války. Tak vzorně, že Heydrich dělníkům zvýšil potravinové příděly a posílal je na rekreace.

11 0
možnosti