Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

Barbarka_CZ

5. 2. 2010 18:24
klid

Já si taky v autoškole připadala jako stará paprika (bylo mi 24 a všichni kolem mě měli ještě "náct"), ale těšila jsem se tam. Dřív jsem do toho nešla, protože za a) jsme neměli auto a nebylo tedy po ukončení AŠ co řidit a za b) nebyly peníze (přecijen to není úplně levná sranda).

Mě auta vždycky lákala... Tedy auta, spíše rychlá jízda. :) Teď mám řidičák půl roku, jezdím pravidelně a moc ráda, občas rychlost překročím, ale jen mimo město a tam, kde dobře vidím (přiznávám, že třeba 130 na dálnici mi přijde dost málo). Mým největším přáním je vyzkoušet si někdy rychlou jízdu na okruhu, samozřejmě v závodním autě.

Autoškola vás nenaučí řídit, ale ovládat vůz. Řídit se naučíte až časem. Takže hodně zdaru.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

5. 2. 2010 18:25
Re: klid

Jo a ještě dodám, že z rodiny (mamka, taťka, otčím, sestra) jsem řidičák jako jediná udělala napoprvé. ;)

0 0
možnosti
Š

Šroubek_Vroubek

5. 2. 2010 15:09
Autoškola pro dámy

moje přítelkyně se zrovna učí řídit a výběr správné autoškoly pro ni byl důležitý, nechtěla narazit na nervního instruktora. Společně jsme našli "dámskou autoškolu", která jí opravdu vyhovuje. Příjemné instruktorky, malé rozumné auto, nikde žádný testosteron, který by měl potřebu hloupě machrovat. Řízení jí teď moc baví a jak to vypadá, bude z ní opravdu dobrá řidička :-). Takže poučení - autoškola se dá dělat i vlídně a v klidu :-)

0 0
možnosti
J

jakuš

5. 2. 2010 14:47
ve 46 letech

zdravim všechny zúčastněné, řidičák mám od maturiy tj. od 1981, naposledy jsem řídila na závěrečných zkouškách a od dé doby jsem nikdy nejela!!

Přesně před 2 lety ve 46 letech tj po 25 LETECH jsem se učila znovu řídit, ale ne v autoškole,ale učila mě to moje dcera,napřed na parkovišti. Manžel na mě nemá nervy a dcera je v klidu. Neřídím každý den,ale po dvou letech mohu říct, že mi to snad jde. Jezdím pomalu,ale bezpečně-:))Tak huráá do toho.

0 0
možnosti
KV

KarelV

5. 2. 2010 14:53
Re: ve 46 letech

Tak to BACHA! ... Je od té doby, co jste dělala řidičák, je pár nových PRAVIDEL - tak se s nimi raději co nejdříve seznamte! - Týkají se hlavně jízdy ve více pruzích... zipování a tak.pod. ;-)

0 0
možnosti
AF

riska

5. 2. 2010 14:39
"Proč ve vašem věku?"

Dělala jsem autoškolu v padesáti. Opravdu skvělý dárek!8-o

A v zimě a ve velkém městě. Vašeho instruktora vám zavidím dodatečně ;-)

Testy nacvičí i opice, jen nechápu zkoušku z údržby a techniky. Vždyť dnes nikdo ani opravovat nic na vlastní pěst nesmí a  dolít nějakou tu kapalinu snad není problém. V případě nouze správná čísla v mobilu /synové, manžel, odtahovka/

Ale zkoušky z vyhlášek, to by bylo opravdu zajímavé!;-D

Docela by mě i zajímalo, jestli existují nějací kontroloři autoškol, instruktorů i komisařů /pochopitelně nepodjatí/

0 0
možnosti
SV

chroustík

5. 2. 2010 14:36
Mám hrůzu

z toho potkat Vás nebo některé níže diskutující v silničním provozu, byť jezdím na kole. Domnívám se, že byste měli nejméně 20 hodin jezdit na autocvičištích a 20 hodin ns trenažérech, kteréžto bohužel vymizely. Protože pustit učedníky přímo do provozu je neskonalý hazard s životy nás i Vás.

0 0
možnosti
D

džajár

5. 2. 2010 14:51
Re: Mám hrůzu

Velmi mnoho "cyklistů" ani na kole jezdit neumí!!!!!;-O

0 0
možnosti
JT

čita

5. 2. 2010 14:26
Řidičák

jsem dělala se snad největším blbem z okresu ve svých 35 letech.Jedna kolegyně ho ohodnotila slovy-moc toho nenaučí,ale je nejlevnější a někde ty papíry udělat musím.Když mi vystavili ŘP,sedl si vedle mne manžel a naučil  jezdit .Ovšem ve chvíli,kdy se  přestal bát o sebe a auto,se z pomoci stala buzerace a jestli se někde bezpečně rafnem,je to společná cesta kamkoli nad vzdálenost deset km.Teď svorně učíme jezdit syna,ten má z těch našich přestřelek srandu a já mám aspoň "závozníka",protože mě nebaví jezdit samotnou.Jinak už jezdím 10 let a jsem ženská,která si auto  na silnici  umí opravit .Na  druhou stranu se dálek a  velkých měst bojím  a do Prahy bych jela autem jen z velmi vážných důvodů. S oblibou říkám,že  dojedu všude,pokud tam trefím ;-DPřeji  Vám klídek a pohodu za volantem ;-)

0 0
možnosti

ould

5. 2. 2010 16:17
Re: Řidičák

Nechci rejpat, ale co přesně si na silnici sama dokážete na autě opravit8-o

Předpokládám že snad vyměnit rezervu, dolít kapalinu do ostřikovačů a ještě tak vyměnit žárovku a to ještě jak kterou a na jakém autě. Na nic víc nemáte v dnešní době "elektronické" výbavy auta nárok.

P.S. teda pokud nejezdíte ve 105-ce;-)

0 0
možnosti
DV

krasavice moravská

5. 2. 2010 13:16
já jsem autoškolu dělala

loni taky v zimě. Instruktor byl na nic. Myslel si, že už to umím a dělám to jen proto, abych na to měla papír /je mi 37/. Skoro nic mě nenaučil a jen kecal. Závěrečnou zkoušku z jízd jsem dělala natřikrát, jako celá naše skupina. Doma jsem pak sedla do auta a mí chlapi skoro zešedivěli z toho, že nic neumím. Do dvou měsíců jsem si koupila Punto a začala jezdit sama. VELMI důležité je mít na zadním skle nalepené Z, to se vám pak nikdo nikde nelepí na zadek, protože mají strach, že jim couvnete do úsměvu;-). Po pár jízdách /sama/, ne s chlapem /to je důležité/, jsem se přestala bát a zvládám  jezdit kamkoli. Škola řízení je letošní zima a zjistila jsem, že na sněhu jezdím líp než kdekterý zkušenější řidič. Dokonce jsem už tři tahala z příkopu. O auto se starat neumím, na to vždycky naženu chlapy, ať mi dolijí tekutiny a vymění kola atd. Takže se nebojte, zvládnete to, stačí se jen nebát

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

5. 2. 2010 12:54
Díky za příspěvky a povzbuzení od čtenářů

Zdravím všechny diskutující :-)

děkuji za Vaše nápady a postřehy ohledně jízd. Taky zjišťuji, že čím víc chodím do autoškoly, tím víc si auto "ohmatávám" a můj strach postupně začínám mizet...

Fakt je, že jsou stresující troubící řidiči na můj vůz (což ale moc stejně v tom všem, co musím za volantem dělat, nevnímám) nebo když někde čekám a sleduji, zda auto pojede rovně nebo zahne a dá směrovky na poslední chvíli nebo je nedá vůbec. Člověk, který se to teprve učí ovládat, potřebuje řádné signály ;-D protože ještě všechno dopředu domýšlet nemohu.

Díky za postřehy a přeji všem pohodový víkend, H. R. Šiander

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

5. 2. 2010 12:57
Re: Díky za příspěvky a povzbuzení od čtenářů

Člověk,kterej troubí na autoškolu je normální dement... Držim palce a třeba se pak někde na silnici potkáme ;-)

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

5. 2. 2010 12:46
Gratuluji k instruktorovi.

Ten můj byl asi pravý opak toho Vašeho, ale stejně mě od řízení neodradil. Moc mě toho nenaučil, ženy prý stejně za volant nepatří, takže co se namáhat, že...;-D

Při zkouškách naštěstí bylo takové náledí, že se bál jet policajt i instruktor a navíc kolegyně přede mnou málem trefila sanitku. Takže jim stačilo, že jsem bez nehody projela dvě klidné ulice a dali mi to.

Řídit jsem se naučila později sama, hlavní je mít do toho chuť, být pozorná a hodně jezdit. Pak se to naučí snad každý.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

5. 2. 2010 12:27
Dobrý den

1980,Brandýs nad Labem,18 a půl,řídím (dobře a rád) ;-)

0 0
možnosti
D

džajár

5. 2. 2010 13:19
Re: Dobrý den

1965; Vršovice;vyhláška 141Sb.;zkoušky bez testů(byly až později); jezdím do dnes:-)

A vzkaz autorce - JEZDIT-JEZDIT - A ZASE JEZDIT!!!!R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 3803x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->