Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HC

A co říci k tomu  středověku,kdy ve jménu JK a víry v něho byli vražděni a upalováni Židé a každý,kdo se "svaté" církvi nezdál dost a hlavně "správně" věřící:-((a především  měl majetek,který po upálení připadl církvi "svaté" katolické a která si na něho dnes dělá u nás nárok,napsala bych nejspíše  neprávem,ve jménu všech upálených a zabíjených -údajně pro Krista!Nevidím žádný rozdíl oproti fašismu!

Církev, jako údajná Ježíšova instituce, je už dnes tak zprofanovaná,že by bylo lépe ji zcela anulovat.Kdo věří v Boha,tomu stačí víra a nepotřebuje k tomu žádnou finanční instituci jako je Vatikán  a pod.

0 0
možnosti
Foto

Pěkný večer přeji,

děkuji za Vaše příspěvky. Jsou velmi zajímavé!

Zveřejnila jsem také tento příběh na svém profilu na FCB a tam se rozjela divoká a vášnivá diskuse, která vyvolala velmi mnoho vášní.

Děkuji tedy za podněty, vedou mě k zamyšlení.

Přeji Vám všechno dobré a jsem v dokonalé úctě, H. R. Šiander :-)

0 0
možnosti
OK

Zajímavý text. Problém je však trochu složitější. Člověk se může zřeknout Ježíše vnitřně, a to často i bez nátlaku. Na druhou stranu se může zříci pouze "naoko", aby zachránil sebe nebo své blízké (zejména děti).

Hrdinštější je samozřejmě první postoj, ale ani druhý postoj nelze odsuzovat. Osobnost člověka je příliš komplikovaná a případné selhání ve vypjaté situaci nemusí být prohrou, ale spíše novým "nakopnutím" člověka. Ostatně řada uctívaných světců byla také schopna takto selhávat.

Za zvážení též stojí chování takového pastora, které považuji za neetické.

Také mne napadá jistá analogie s procesy proti duchovním v padesátých letech. Za použití mučení psychického i fyzického, případně drog, byli duchovní nuceni přiznat se k věcem, které nikdy neučinili, a tak se stát součástí divadla, které znevěrohodňuje církev (do jisté míry zrazuje Ježíše). Většina se podřídila (byť po brutálním mučení, které leckdy přesahuje nejhroznější představy běžných lidí), vybavuji si jen jednoho, který odolal a byl ubit k smrti - farář Josef Toufar z Číhoště.

1 0
možnosti
JR

J92a49n 26R57á61ž

28. 3. 2013 11:01

Dík, hezké.V

A přesto,že se mi text líbí, vyvolal u mne vnitřní polemiku. Jedna část mé křesťanské osobnosti s textem  problém nemá. Druhá část infikovaná odlišným vnímáním Boha  dlouhým pobytem v zenové komunitě, s textem problém má. Ale jsem velice rád,že takový text vznikl. :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 625
  • Celková karma 21,92
  • Průměrná čtenost 3807x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->