Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TKN

ta, která nejsem

24. 8. 2010 23:07
Jestli ta stěhování pořád ještě počítáte,

to se ještě máte hodně co učit. Ano, člověk potřebuje místo, kde má bezpečí a klid, ale nejdřív si to bezpečí a klid musí najít sám v sobě, jinak z něj bude vynervovaná troska, ať je kdekoliv.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

21. 6. 2010 16:45
Nemáte to lehké.

Zvláštní, přitom na mě působíte příjemně, chytře, jste hezká... No, ať se to už jen zlepšuje!

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

22. 6. 2010 9:18
Re: Nemáte to lehké.

Pěkný den, eizoeizo,

děkuji za přání, abych našla domov... Věřte, že se na to opravdu těším!

Co se týká toho, jak působím - chytře, příjemně, hezky... děkuji za komplimenty, ale to není zárukou, že člověk narazí na někoho, s kým by ten domov vybudoval a bylo mu dobře. Je to dle mého o charakteru člověka, jeho duši, srdci, upřímnosti a také ochotě se obětovat pro toho druhého. Takového muže stále hledám...

Přeji příjemný den, H. R. Šiander

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

21. 6. 2010 15:58
..

moc zdravím. Jak jsem to teď zhruba počítala, tak jsem se už stěhovala asi dvanáctkrát a z toho několikrát v jednom městě. Svoje osobní věci mám momentálně na třech místech..už zase přemýšlím o stěhování. Ale doufám, že "to správné" místo, najdu co nejdřív. A Vám přeji to stejné!! J.

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

22. 6. 2010 9:23
Re: ..

Zdravím Janu Krčovou :-)

děkuji za Váš příspěvek do diskuze.

Především Vám také přeji, abyste našla své místo na zemi, domov, ze kterého se už nebudete muset nikdy stěhovat a kde Vám bude báječně. Vy se stěhujete po 12., já po 16., asi rozumíte, že páté, šesté, sedmé, možná i osmé stěhování člověk bere s humorem, později už je to těžší a těžší...

Píšete, že máte věci na třech místech... Já mám ještě poslední hračky z dětství u své matky a květiny mi bude teď opatrovat a opečovávat dobrý přítel. Se všemi věcmi se stěhuji do Ústí nad Labem. Ale máte pravdu, i když jsem se snažila mít věci jen na jednom místě, mám je zase na třech.

Přeji Vám "přístav", kde budete doma, H. R. Šiander

0 0
možnosti
SB

stanislavaboudova.blog.idnes.cz

21. 6. 2010 14:00
Přeju Vám,

ať se Vám brzy podaří najít DOMOV. Nebojte, i Vy se dočkáte. R^

Pro někoho je doma tam, kde má postel, ať je to kdekoli...

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

22. 6. 2010 9:26
Re: Přeju Vám,

Pěkné dopoledne, Stanislavo Boudová,

asi kolegyně, že? :-)

Víte, také jsem to tak brala. Stačí mít postel a ostatní věci si kolem sebe shromáždím a upravím, abych měla pocit domova. Ale čím jsem starší, tím víc zjišťuji, že to je málo. Chybí mi kořeny a jsem jakoby stále "na vodě". Nemám, kde bych spočinula... Abych byla upřímná, velmi mě to vysiluje i po psychické stránce...

Ale rozumím tomu, že např. kočovným kmenům stačí maringotka s koněm, nebo někomu autokar, případně stan a putuje po světě. Obávám se však, že já kočovník rozhodně nejsem.

Pěkný den, H. R. Šiander

0 0
možnosti
R

Rilian

21. 6. 2010 12:00
Podle Pollyanny...

...je domov tam, kde je ruka a srdce ženy, a dar dítěte... To možná nezní moc duchovně, ale pro "život vezdejší" to obsahuje velký kus pravdy  Jistě, Pollyanna je možná trochu naivní kniha pro děti, ale obsahuje poselství o tom, jak je možno objevit radost i v situaci, která vyhlíží velmi negativně. Čtu ji po delší době našim dětem a opět zjišťuji, jak tato dětská kniha dokáže pomoci vidět věci v jiném, pozitivním světle. Snad povzbudí i Vás při vašem 16. stěhování, abyste ve Vaší situaci nalezla nějaké světlé stránky - tady je link na knihu v pdf online: http://www.bibliohelp.cz/sites/default/files/fulltext/Pollyanna.pdf

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

22. 6. 2010 9:27
Re: Podle Pollyanny...

Pěkný den, Rilian,

děkuji za Váš tip na čtení a také za link.

Ráda se na to podívám, třeba mě to osloví a potěší, jak píšete.

Příjemný den přeje H. R. Šiander

0 0
možnosti
LJ

LNKa

21. 6. 2010 10:02
Kde je naše srdce, tam je i náš domov.

- tak bych to řekla a mám svém životem potvrzené.

Pokud je to tak, jak říkáš, pak prozatím jediným tvým domovem je tvé srdce. Dobře se tam zabydli a však už se někdo přidá a to hmotné okolo taky.  Jde to.

Osobně mám několik míst, kam jedu, když mi není úplně dobře. Ta místa jsou v přírodě. Zažívám přesně ty pocity, o kterých píšeš, a když dojedu k prvnímu kamínku, potůčku ......najednou za mne všechno spadne a já jsem sama sebou a vím, že jsem tam dobře. A klidně si tam i zpívám a je mi jedno, zda mě někdo slyší nebo vidí anebo pokud je to místo liduprázdné, nebojím se tam.

Jsem tam doma, protože to tam mám ráda. To je to. Plnit místo domovem - vztahem lze ze dvou stran - od druhých nebo od sebe. (když to nejde z obou stran) Taková šlehačková trubička to je. Ten domov. Je sladkej. Mohu jen doporučit.  Myslím jej naplnit, třeba i jen ze své strany.

0 0
možnosti