Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

18. 11. 2009 2:04
Proč jste si nekoupili barevnou televizi?

To bylo od pučistů opravdu nezodpovědné, zatahovat do svých čachrů děti 5. třídy.

Počítám, že škola Salvadora Allendeho již byla přejmenována na školu Augusta Pinocheta.

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

19. 11. 2009 19:22
Re: Proč jste si nekoupili barevnou televizi?

Zdravím Kaktusaku,

odpověď na Vaši otázku - barevnou TV jsme neměli ještě hodně dlouho a je to prosté - matka (téměř) samoživitelka se dvěma dětmi si ji prostě nemohla dovolit.

A máte pravdu - ZŠ Salvadora  Allende byla přejmenována na ZŠ Milady Horákové. Musím přiznat, že jsem spíš nakloněna paní poslankyni Miladě Horákové, která díky režimu byla tragicky zavražděna.

Pěkný večer, H. R. Šiander

0 0
možnosti

Clara Shot

17. 11. 2009 9:37
A tady jeden link odkazující na objektivní výklad dějin..

http://www.cibulka.com/nnoviny/nn1998/nn0198/obsah/1.htm

0 0
možnosti

Clara Shot

17. 11. 2009 9:32
Další prepubescentní pamětník staré éry..

Hlavně si neberte osobně, až Vám tu někteří představitelé starších generací budou předhazovat, že si dnes jen těžko můžete utvořit vlastní názor na onu dobu na základě dneškem hodnocených vzpomínek, někteří diskutéři staršího data narození tu totiž chtějí mít patent na rozum..;-)

0 0
možnosti
HRŠ

Beky

19. 11. 2009 19:29
Re: Další prepubescentní pamětník staré éry..

Pěkný večer, Clara Shot,

díky za Váš příspěvek :-)

Víte, myslím, že si umím udělat svůj vlastní názor na dějiny. Ale proč jsem tento blog napsala, aby si lidé, kteří jsou starší než já uvědomili, že jsou kolem nich ti, kteří jsou  sice dnes už dospělí, ale tehdy - v roce 1989 - byly ještě děti. A co si tak můžeme pamatovat z 10 let věku?

Chtěla jsem také poukázat na to, jak je důležité sdělovat dětem, vnukům, známým a přátelům, jak se tehdy žilo. Předávat své vzpomínky...

Příjemný večer, H. R. Šiander

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

17. 11. 2009 9:30
Dovedete si predstavit jak dlouho by vzdoroval minuly

rezim, pokud by byly k dispozici nynejsi multimedialni prostredky. Myslite, ze by je tehdejsi rezim povolil?Zda se vam, ze to existuje samo od sebe? Nebo, dnes se seberete a letite treba do San Diega a date si tam burito, ktere zaplatite ceskou VISA kartou. Myslite, ze by to bylo mozne za minuleho rezimu? Myslite, ze na to nemate? Omyl, mate, ale nesnazite se. Pak se vam bude zdat, ze to existuje amo od sebe.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 3803x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->