Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HRŠ

Beky

12. 1. 2011 22:28
od blogerky

Pěkný večer přeji všem diskutujícím :-)

děkuji za připomínky, příběhy ze života i postřehy.

Ráda bych něco objasnila - podle Zákona o silničním provozu - je zodpovědností řidiče, aby poučil osoby, které s ní jedou, aby byli připoutáni - § 6(g) + povinnost přepravované osoby je být připoután - § 9 (a). Dle mého jsem zodpovědná za lidi ve vozu já, jako řidič.

No, snad bych ještě řekla, že jsem dost nervák, takže když mě někdo vystresuje předem rejpáním... tak je jasné, že mě dostal tam, kam chtěl.

Ale souhlasím s tím, že zrcátko je mojí záležitostí (ale co dělat s komisařem, který na mě asi 10x tlačil, abych si ho seřídila?)... Každopádně děkuji za přání, abych to udělala, budu se snažit! :-) Blogerka HANA REBEKA

0 0
možnosti
AW

alicew

12. 1. 2011 16:32
neděste mne!!!

já se přihlásila po půl roce studia/ viz můj blog/ do jiné autoškoly a už ted z toho mám nervy.....držím  palce a doufejme, že Vám to příště vyjde...!!!Alice

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

12. 1. 2011 12:52
Když jsem dělala autoškolu...

... a především pak závěrečné zkoušky, byla jsem až podezřele klidná. Při jízdách jsem jela skoro kolem vlastního baráku (myslela jsem, že mě tama komisař protáhne - jsou tam křižovatky s předností zprava) a protože jsme měli skoro prázdnou nádrž, jeli jsme za město (k LPG) natankovat. Na 70 jsem jela 60 km/h a i když mi komisař říkal, že můžu jet rychleji, nejela jsem. Proč taky? ;-)

Ten den jsme dělali tu zkoušku 4 - 3 ženský a 1 kluk. A ten jediný to neudělal - nezastavil na stopce.. 8-o

A ještě jiný příklad toho, jak komisaři umějí být "chytří" - kamarád neudělal autoškolu jenom proto, že podle komisaře vjel do křižovatky, aniž by měl pořádný rozhled. Jó, ono z těch zadních sedadel je toho opravdu hodně vidět, vážení komisaři...

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 1. 2011 11:44
tak ono dělat řidičák rok

Je pěkná blbost. Navíc ještě s dlouhou pauzou mezi cvičnými jízdami a závěrečnou zkouškou.

Ty 2 měsíce jsou tak optimum,plus mínus týden,dva.Co si pamatuju,tak když jsem dělal řidičák já,tak jsme jezdili jízdy i 3x týdně, celé odpoledne. Instruktor nás měl dva v autě, vždycky po nějaké době nás střídal ať si odpočinem, nebo jsme si i zašli na kafe..Výsledek bylo, že každej sám "odřídil" časově těch 90 minut  (2x45 minut) za to odpoledne, navíc i slyšel komentáře k tomu druhýmu, a za 6 týdnů jsme měli odježděný předepsaný počet hodin, a šli jsme "z voleje"  nadrilovaní rovnou ke zkouškám..Taky pak no problem,

0 0
možnosti
TF

forticek

12. 1. 2011 10:25
:-)

1. Spolujezdce máte před jízdou poučit aby se připoutali.

2. Do zrcátek koukáte vy a ne komisař, proto jste mírou toho zda je do nich vidět nebo ne.

3. Chcípnutí motoru neni důvod pro neudělání jízd - "nevytočení" zatáčky pak už ano.

Řidičák dneska udělá bohužel i imbecil, proto to taky na silnicích tak vypadá. Spíš se domluvte s přítelem a nacvičte si parkování někde na prázdném parkovišti u nákupního centra. Na to ženský vyletěj nejčastěji :) Jinak držim palce ;-D

0 0
možnosti
R

roman36

12. 1. 2011 11:14
Re: :-)

1) Nikdo spolujezdce o připoutání poučovat nemusí. Pokud se nejedná o dítě. I pokutu hradí on, nikoliv řidič. To bylo překvapení když policisté zastavili linkový autobus a kontrolovali pásy u pasažerů.

2) Nevíme jak to probíhalo. Pokud se dotyčná kvůli výhledudo zrcátek musela naklánět, případně pokud se při odbočování nepodívala vůbec, je to důvod kritiky ze strany komisaře.

3) Chcípnutí motoru není důvod pro neudělání jízd, ovšem důvod chcípnutí motoru ano. Většinou k tomu dochází tak, že se dotyčná pokouší rozjíždět na trojku.      

0 0
možnosti
  • Počet článků 626
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 3803x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->