Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pani autorko, karma a souhlas. Vase blogy se mi libi, piste dal!

1 1
možnosti
RK

Zdravím autorku -- jsem rád, že mezi námi jsou ještě lidé, kteří nad tím takhle přemýšlí, už jsem začínal být pomalu skeptický, čím dál tím více čítám názory komunisty chválící a velebující.

Je to jako s těmi Nacisty ;) Kdyby dnes kandidovali, tak by se nic zlého nestalo, přece už se změnili a jen mají svoje jméno, na které jsou hrdí...

Pokud někomu připadne výše uvedená věta hloupá, asi chápete, proč mi přijdou hloupí i voliči KSČM... A klidně mi dejte mínusy, je mi to jedno. Jste hloupí. Máme krásnou zemi, za kterou se vyplatí bojovat a vy, jen vy, svými názory a volením hlupáků ji přivádíte ke krachu. A naší chybou, těch, kteří si to nechtějí nechat líbit, je jediné -- je nás málo a ztrácíme chuť a energii s tím něco dělat.

Proto je vždy pohlazení, když si přečtu blog od lidí, jako třeba zde od autorky. Za své mínusy se nestydím, jsem totiž svobodný občan, který si za svým názorem stojí a je rád, že ho svobodně může vyjádřit.

3 2
možnosti
PD

P15e76t22r 47D59v21o15ř69á42k

25. 11. 2013 11:36

Vy jste nereagovala na sousedovo..."všeho bylo dost"...?

1 0
možnosti
Foto

Autorko, díky za článek. Rodnou CSSR jsem opustil ve dvaceti a "velezradu" jsem tehdy rozeznával jen na straně rudého dvora co prováděl na poddaném lidu různé sociální experimenty. K rozlišování mezi "ekonomickou" a "politickou" emigrací přistupovali už úředníci ve svobodných zemích při rozhodování co s námi. Podle mne falešná otázka - komu vadí že si nesmí otevřít krejčovský závod a komu vadí že státní cenzura zakazuje autory je ze strany totalitního systému poškozován stejnou měrou. Otrocký argument že "svobody se člověk nenají" ignoruje fakt že bez svobody se ani nic nevymyslí, nesklidí, neprodá, nerozdá a nekoupí. Komentátor kterému se stýská po pohodlné službě mi připomíná jak mě jeden starý chudý Rus kdysi v 80tych letech poučoval že "za Stálina vsjo bólo, vsjo!  :)"

2 2
možnosti
JR

J30a80n 46R41á28ž

22. 11. 2013 10:31

Dělat hrdiny z těch co odešli je stejně nesmyslné, jako dělat z těch,kdo tady zůstali sluhy komunistů. Tehdy nebyl problém se dostat přes hranice a tak emigrovat nebo zde zůstat byla svobodná volba. Byl jsem v roce 1969 za účast pri kontrarevolučním spiknutí v base, párkrát jsem musel nuceně vyměnit zaměstnání, důvěru dělnické třídy získával i v dolech, svoboda je pro mne nejcennější statek a přesto mi nepřišlo na mysl emigrovat. Ztratil bych rodinu, přátele a volnost při toulkách přírodou mi komunisté také nevzali. Zůstal jsem,ale za nějakého komunistického přisluhovače se nepovažuji.

5 0
možnosti
RL

R98a75d15e55k 57L83u83k12á32š

21. 11. 2013 19:44

Pro autorku: Komunisti nám nikdy, ale opravdu nikdy vládnout nepřestali.

3 0
možnosti
TT

No, vůbec nechcu vstupovat do diskuze o socialismus versus demokracie. Ale Musím se ozvat: nevidím totiž žádnou svobodu, o které autorka píše. No budiž, zvětšil se okruh "spřátelených států", ale s volbama a svobodou slova na mě nechoďte. :-P

3 4
možnosti
Foto

Zadna cenzura,svoboda cestovat, dokonce svoboda odejit za praci do ciziny a po nejake dobe se vratit domu. Ja jsem se za cely zivot v CSSR nedostala ani z Brna do Vidne a kdyz jsem si v Nemecku poprve precetla den Spiegel, tak mne malem vypadly oci z dulku. Vzpominam si, jak kolegove pred vanocemi byli na nakupech v Drazdanech a pri ceste domu jim DDR celnici kontrolovali i spinave pradlo.

0 1
možnosti
EP

E30v75ž57e45n 43P40o45l67á68k

21. 11. 2013 12:26

Měla jste mu říct, že vůbec nejmenší třídní rozdíly nastávají po výbuchu jaderné bomby.

1 0
možnosti
AK

Rebeko, dekuji za clanek.

Karma.

2 3
možnosti
TF

Autorka asi žije v naivní představě, že všechny emigrace měli  politický důvod. Těch bylo ve skutečnosti jen malé procento ;-)

11 4
možnosti
LN

L94u68d81ě60k 41N78ě48m91e65c

20. 11. 2013 16:57

Ovšem Vy také žijete v naivní představě. Z mých známých to vidím tak půl napůl.

3 2
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->