Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

ProtiVsem

18. 11. 2009 11:41
Autorka je nymfomanka

Coz ma stejnou vypovidaci hodnotu jako jeji clanek !

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

18. 11. 2009 11:51
Re: Autorka je nymfomanka

Našel jsem tvoji reakci na mne pod žvástem modráka Fajmona... je psána ve stejném duchu jako tahle urážka.

"Ad hominem"  se většinou používá, když dojdou argumenty, ty jsi to vzal hezky zkrátka. Však i tobě náleží zkrácené řízení -  co jiného s hulvátem a primitivem tvého formátu?

0 0
možnosti
FP

MudaFuka

18. 11. 2009 9:25
Neni boha krome opozicni smlouvy

a Behm s Janouskem jsou jeho prorokem..

0 0
možnosti
JS

Spring-peace

17. 11. 2009 22:43
Kde je jádro pudla?

Vidím to takto:

1/ projekt je předražený a to pekelně. Realisticky by měl stát 50-100 mil. Kč. Vím o čem mluvím,

2/ DP měl POVINNĚ převést předplacenky na tuto variantu a pro první rok ji lehce zvýhodnit.

3/ Brečet teď na rozlitým mlékem je typické v naší kotlině.

0 0
možnosti
VT

Kavka

17. 11. 2009 18:01
Já jen doufám

že pan Bém bude jednou za všechna svá dosti otřesná pochybení souzen. !!

0 0
možnosti
OF

Andee

17. 11. 2009 16:02
No...

Pokud autorka není schopná rozlišit rozdíl mezi investicí a spotřebou, pak asi ani nemá smysl na tenhle blábol reagovat Rv

0 0
možnosti
S

spaceboy

17. 11. 2009 16:23
Re: No...

Je rozdíl mezi investicí a velmi špatnou investicí. Té druhé se říká vyhazování peněz. V tomto případě obecních peněz.

0 0
možnosti
LS

luki

15. 11. 2009 19:39
Karma

R^

0 0
možnosti
LS

luki

15. 11. 2009 19:39
Kama

R^

0 0
možnosti
PP

ippokorny

13. 11. 2009 8:59
Vy zapomínáte, že nenažraní odboráři chtějí podstaně více,

2 miliardy, aby mohli nakrmit zaměstneckými jízdenkami i své rodiny, aby nadále udržovali armádu technických pracovníků, ačkoliv outsourcovaní pracovníci by to udělali levněji, na to přišel jistý Švarc a Klaus ho za to nemá možná dodnes rád.

A víte, karta není datová schránka a město Praha stát, aby mohlo nařídit všem její používání.

A vše se dá zneužít proti vám, zkuste si sepsat na papír, kde jí můžete používat a to je samozřejmě rovná tomu, jak je možné jí zneužít.

Tedy Opencard je další věc, kterou musíte hlídat a dávat pozor, aby jste jí neztratila, někde nezapomněla, aby vám jí někdo neukradl. Není lepší nic nemít? Tedy třeba ani tu platební kartu či peníze? Ten klid....

P.P:

0 0
možnosti
WW

sluni-sluni

17. 11. 2009 14:45
Re: Vy zapomínáte, že nenažraní odboráři chtějí podstaně více,

vmáte to pěkně nalité do palice "jak je to všechno výhodné" , až na to, že švarcsystém a outs. je maličko něco jiného modrý soudruhu

0 0
možnosti
JH

JiHik

12. 11. 2009 10:31
Jedna karta ..

Já bych řekl, že problém Opencard je v lidech a hlavně Češích. Zatím co jinde ve světě se platební kartou platí, u nás je nadměrné množství výběrů z bankomatů. Lidi prostě nechápou výhody těchto nástrojů. Jsme prostě technicky  pozadu ne co se týče techniky, ale její použití a smýšlení. Samozřejmě, že je výhoda mít jednu kartu na X věcí - pípnout v půjčovně, na parkovišti, v metru, atd.  Není nic jednoduššího, než si jí přednabít, třeba z pohodlí domova přes internet, který má témeř každý. Ale holt jsme v čechách a tady jsme torhcu pomalejší v chápání ...

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

12. 11. 2009 10:56
"Lidi prostě nechápou výhody těchto nástrojů"?

Tomuto konzervativismu ale nahrává, že zdeší "specifický" bankovní systém ty výhody poněkud osekává a přidává k nim spoustu nevýhod (zejména prodražení). Stačí maličkost: moderně a dynamicky poukážete do elktronické peněženky částku z pohodlí domova po netu. Týden pak čekáte, než se vám peníze do té peněženky připíšou.

To potom i ten největší fanoušek high tech sáhne raději po hotových penězích.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

12. 11. 2009 10:28
ona bude pravda někde uprostřed

DP je přece jenom dědicem socialistického velkopodniku. "Kapitalistický" přechod na akciovou společnost pomohl socialistické poměry uvnitř jen zapouzdřit. Pokud se nyní Magistrát tak vehementně domáhá účtování všeho možného, domáhá se jen toho, na co přechodem na akciovku kdysi rezignoval. Jako příspěvková organizace ležel DP zcela pod drobnohledem Magistrátů i zastupitelů (osobně se obávám, že právě to byl hlavní důvod přechodu na a.s. - vedle vytvoření většího počtu zajímavě honorovaných postů pro politické figury).

Nemyslím, že by v DP bylo příliš mnoho řidičů, nebo že by je DP přeplácel. V obslužných provozech ale asi přežívá hluboký socialismus.  Chce-li do toho nyní radnice hrábnout, bude mít asi pravdu.

Nicméně radniční terapie je dost podezřelá. Namísto razantní analýzy funkčnosti a z ní plynoucí redukce, chce radnice šmahem všechno rušit, a nahradit vše vnějšími obslužnými firmami (outsourcing). Jedinou výhodou je, že si ušetří hamletovské rozhodování koho vyhodit a koho ne.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

12. 11. 2009 10:47
Re: ona bude pravda někde uprostřed

Outsourcing je dobré řešení tam, kde potřeba najímaných služeb kolísá, takže vlastních zaměstnanců je někdy málo a někdy nadbytek. U stabilních potřeb je ale outsourcing nevýhodný, protože je nutno také finacovat zisk obslužných firem a za tento zisk nezískávat žádnou významnou výhodu, která by ho vyvážila.

(Nepředpokládám, že by u DP přicházely v úvahu problémy malých firem řešené outsourcinegem: uklízecí firma je lepší než jedna uklízečka, která mívá dovolenou, bývá i nemocná nebo jí onemocní děti atp.; při potřebě nějakých 15 uklízeček už je ale výhodnější vlastní "making up departement" ).

Tak se tedy zdá, že hlavní výhodou outsourcingu je, že ho budou vykonávat firmy spřátelené s radnicí vybrané osvědčenými postupy jako karlovarská losovačka a podobně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,88
  • Průměrná čtenost 3813x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->