Předvolební impotence Mladých konzervativců

Mám obskurního koníčka – čas od času se podívám na web Mladých konzervativců. Při zprávě, že v nadcházejících volbách podporují kandidáty ODS, jsem se smál, až jsem se za břicho popadal.

foto: autor

Podpora politické mládežnické organizace mateřské straně je totiž natolik samozřejmá, že vydávat o ní prohlášení, hraničí s idiotismem.

O pár dní později mě přímo do kolen dostal volební bulletin jejich organizace z Vysočiny – kresba se podobá něčemu co produkuje dítě, než začne rozlišovat hlavu člověka od balónku.

 

Fakta:

Množství podpory a pomoci, kterou je mládežnická politická organizace poskytnout té které straně, je přímo úměrné kvalitě členské základny.

Množství předvolebního materiálu, který je schopna mládežnická politická organizace vyprodukovat a dostat mezi voliče, je přímo úměrná možnostem, které skýtá svým členům pro další osobnostní rozvoj.

Mladí sociální demokraté rozdali mladým voličům a prvovoličům při těchto volbách něco přes 80 000 vlastních (!!!) propagačních předmětů od časopisu, kráječů na pizzu, frisbee atd. a atd. Jezdíme vlastní roadshow - v létě po lomech a pískovnách, nyní po diskotékách a historických slavnostech.

 

Jako volební manažer Mladých sociálních demokratů jsem během kampaně sjezdil několikrát celou republiku a v každém městě a volebním obvodu byl poměr mladých, kteří pracovali na volební kampani mezi ČSSD a ODS asi 3:1.

Protože mi to nedalo, došel jsem se v Plzni zeptat na stánek ODS, kde mají Mladé Konzervativce, kteří jim při volbách pomáhají. „Zaplatili jsme jich málo“, dostalo si mi vysvětlení od unavené černovlásky, která se snažila nacpat kolemjdoucím modrý balónek.

Odpověděl jsem, že naši dobrovolníci nedostávají nic než občerstvení a jako odpověď se mi dostalo jen pokrčení rameny.

 

Takový je můj i můj dojem z „předvolebního působení“ naší mladé politické konkurence. Pokrčení rameny.

Autor: Antonín Setnička | sobota 11.10.2008 13:51 | karma článku: 10,25 | přečteno: 1732x