Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

technik4

10. 8. 2010 9:31
Třikrát? přidejte!

že to, co tankujeme u nás do nádrže je nekvalitní, zjistím snadno - porovnáním, jak se stejné auto chová, když do něk naleju laciný rakouský benzín. Ale všimljsem si, že nás výrazně šidí i v množství: před půl rokem jsem nalil do nádrže nového auta o 5 litrů víc, než je objem udaný v techničáku. (k pumpě jsem přitom dojel). Často kupuji benzín do dvoutaktních motorů (sekačka, pila) Standardní 5l kanistr - označený ryskou, kvůli přidávání oleje. Už jsem také do jednoho dostal šest litrů! (podle displeje na stojanu! ) Jasně, 5% odchylku bych přijímal jako normální nepřesnost - ten plast se mohl možná nějak roztáhnouti. V tomto případě krade nájemce. K pumpám, kde padne po zaplacení "chcete doklááád?" zásadně nechodím. Takto si přilepšuje obsluha. Dojem, že mne podvedli, že jsem okrádán, ve mně budí tak silný pocit ponížení, že jedu raději o 30 km dál a koupím si buˇd v Globusu  nebo ve Freistadtu plnou nádrž. Ale všichni tu možnost nemají. Proto: pište, jaké máme svépomocné možnosti?

0 0
možnosti

oldiess

10. 8. 2010 11:58
Re: Třikrát? přidejte!

Vidíte, tak to je zase nový postřeh, který tady ještě nezazněl. Ale třeba ČOika kontroluje i to množství, kdoví. Tím spíš by nám měla vše sdělit. Jinak k tomu mám ještě starou příhodu z hluboké totality, kdy stál benzin ještě pod deset korun. Tak to pumpaři běžně šidili cizince, když třeba natankoval 30 litrů po 7,50 Kč, tak mu účtovali tři stovky čili množství brali jako cenu. P"ochopitelně že se ozval málokdo, podobně jako my jsme pořád vykulení u pump v cizině.

0 0
možnosti
M

magdik

9. 8. 2010 8:54
magda

Vážení diskutující, mám nápad: když nechce ČOIka zveřejnit zloděje a škůdce řidičů kvůlivá nekvalitnímu benzínu, proč ten, kdo je postižen to nehodí na facebook a během chvíle budou všichni vědět, kterej šmejd pančuje benzín. Kde je problém? Pokud to nebude psát Zajda a podobní úchylové, tak jsou to výživné informace pro ostatní řidiče a potom nebudeme potřebovat žádnou dobře živenou ČOIku, protože bude nanic. Tak do toho!!!!8-o

0 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

8. 8. 2010 10:53
v podstatě souhlasím

... za osvíceného feudalismu český král Václav IV "zveřejňoval"  nepoctivce tím způsobem, že je nechal v koši potápět do Vltavy. ČOI nepotřeboval. Od ČR, kde v podstatě přestává normálně fungovat všechno, nemůžete nic čekat. Vždyť tento stát ani nedokáže dostavět D11 do Hradce, po dobrém, ani po zlém - když si jedna osoba postaví hlavu. Škoda Rakouska-Uherska.

A jeětě k věci samé - já s karburátorem už dávno nejezdím, používám Shell a Agip - bez problémů. Českým zlodějům nehodlám přispívat. :-)

0 0
možnosti

oldiess

8. 8. 2010 10:59
Re: v podstatě souhlasím

Vystihnul jste to dobře, včetně Shellu a Agipu - sice se tady často naříká nad tím, že když nás Němci neovládli ve válce, tak to dokázali teď ekonomicky -  jenže nakonec za to můžeme být asi vděční, protože aspoň se tady podvádí míň, než kdyby bylo všechno v rukách našinců

0 0
možnosti

mirek-storch

7. 8. 2010 19:37
Některé benzinové pumpy zavřeli pro podvody a míchání přísad

do paliva. Ale souhlasím, že by se měl zveřejnit seznam čerpacích stanic, kde je nekvalitní palivo s nepovolenými látkami. Když prodávají třeba zkažené maso v prodejnách potravin, tak to natáčí televize, ale ČOI nechce zveřejňovat nic. Pokud řidič nemá hustoměr a vlastní laboratoř, tak nekvalitní benzín nezjistí, dokud mu neselže motor.

0 0
možnosti

oldiess

8. 8. 2010 0:39
Re: Některé benzinové pumpy zavřeli pro podvody a míchání přísad

Opravdu některé zavřeli? A napořád, nebo jen krátkodobě? Přiznám se, že o něčem takovém jsem neslyšel. Nebylo to jen tak, že obyčejně krachly?

0 0
možnosti
H

holcman

7. 8. 2010 18:49
Furt to tady jede?

Mistře Kudrnáču, už sem se tě ptal. Máš ty vůbec nějaký fáro?

:o)   

0 0
možnosti
V

vakral

7. 8. 2010 17:46
hledám stejně postižené

právě jsem si ze servisu přivezl auto na kterém díky "kvalitní" naftě odešla část turba. Celá sranda mě stála "jen" osm tisíc, protože naštěstí nemuseli měnit celý díl. Když jsem technikovi tvrdil, že jezdím jen k velkým pumpám, smutně mi potvrdil, že je to jedno. Že už se ani v servisu nediví, co za šmejd jsme někdy nuceni kupovat a ještě za to státu radostně odvádíme daň.

Myslím, že jediná obrana je s pomocí pojišťoven podávat žaloby na náhradu škody. Je to v této zemi však reálné?

0 0
možnosti

oldiess

8. 8. 2010 0:37
Re: hledám stejně postižené

asi taky důsledně schovávat stvrzenky, ovšem je to těžký protože většinou člověk nebere téměř plnou nádrž, a už se pak vzorek hůř prokazuje protože je promíchanej s tím co už v tanku bylo - byť to zase pomáhá, neb jestli jste měl předtím dobrej benzin, tak se to s tím novým pajcovaným promíchá, a je to přeci jen mírnější, ty následeky. Ale stejně být vámi - stvrzenku máte snad - tak bych požádal čoiku, o výsledky kontrol u pumpy.u té pumpy či řetězce, už by to byl další důkaz

0 0
možnosti
KV

KarelV

7. 8. 2010 9:40
A já si pořád lámal hlavu...

nad tím, proč je TV-NOVA dovoleno terorizovat své diváky ŘVOUCÍ reklamou - a ono je to kvůli tomu, že reklama je VELKÝ BYZNYS - pročež se na ni nesmí nikdo křivě ani podívat, natož tomu udělat přítrž ... ;-(Rv ... Ach jo! - Jsme tedy odsouzeni k hluchotě. Hlavně, že TV-NOVA se nezkrátí ZISKY.

0 0
možnosti
JK

J0Ei

7. 8. 2010 18:32
Re: A já si pořád lámal hlavu...

Tak TV NOVA vypněte a máte svatý klid!

0 0
možnosti
C

CM3

7. 8. 2010 8:07
Nechápu , jak státní firma obdrží na svůj provoz

státní peníze a odmítá zveřejnit svoje výsledky..... Proto : 1) ať zanikne, protože neslouží ke svému původnímu zřízení    .  2) Ředitel a spol. okamžitá výpověď

0 0
možnosti

oldiess

7. 8. 2010 8:28
Re: Nechápu , jak státní firma obdrží na svůj provoz

Máte stopro pravdu, když zůstaneme na silnici, tak je to vlastně úplně stejný, jako když se domlouvá policajt s pachatelem přestupku a nedá mu body ale vezme si bokem hotovost.

0 0
možnosti
T

traxina

6. 8. 2010 20:00
?

Když se dělá test a výsledek zůstane tajnej, není to tak trochu ztráta času a peněz pro naprostý nic...? :-/

0 0
možnosti
T

traxina

6. 8. 2010 20:02
Re: ?

Jinak já na svej plechovce nijak výrazně nerozpoznám, jestli zrovna žvejká první třídu nebo odpad a jestli jí to chutná, jede furt stejně líně :D Ale za ty prachy by jim měla bejt hanba šidit. Měla by. Ale to bychom nesměli být v Čechách. (ano, daň je u PHM vysoká, ale mě prostě zajímá cena na stojanu, zisk čerpadlářů neřeším)

0 0
možnosti
A

Alkoj

6. 8. 2010 10:59
OMO

Benzinka OMO u obce Krupa u Rakovnika silnice Praha--->Karlovy Vary - nekvalitni benzin! po natankovano auto startilo totalne vykon a zlepseni prislo az po daslsi vyjete nadrzi kvalitniho benzinu

0 0
možnosti

oldiess

6. 8. 2010 11:08
Re: OMO

Ještě aby nás tak teď zažalovali;-D

0 0
možnosti