Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

11. 6. 2010 0:58
V socialismu je budoucnost lidstva

Období vlády KSČ patří k nejlepším v našich dějinách. Samozřejmě se vyskytly i nedostatky, ale ty jsou všude, i dnes.

Nezákonnosti v 50. letech byly důsledkem stalinismu, nikdy se potom už neopakovaly. To současný režim vraždí v dobyvačných válkách nevinné lidi už 20 let, tedy 4 krát déle. Mrtvých je za tu dobu už 10 krát víc. Nějaká sebereflexe "demokratů" není na obzoru. 

0 0
možnosti

rezjirrezjir

11. 6. 2010 7:26
Re: V socialismu je budoucnost lidstva

No tak Stalina bych z toho přímo nevinil, šlo o vedlejší škody vyplývající z porušení embarga OSN na dodávky zbraní Izraeli. A nikdo nevěděl tehdy,  co z toho může být.

0 0
možnosti
KP

KRUTÁ PRAVDA

10. 6. 2010 23:22
slánský byl poprávu potrestán

za ilegální dodávky zbraní do izraele

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

10. 6. 2010 23:41
Re: slánský byl poprávu potrestán

Slánský byl jedna z největších kreatur českého bolševismu, hoší Klémy.  Kdyby nebyl popraven - čekal by nás zejm. katolíky masakr jako v Albánii. Slánský, Reicin, Šling, Šváb - jeden větší hajzlík než druhý.R^

0 0
možnosti
C

cojanato

10. 6. 2010 21:23
Lidé, POZOR ! Tohle není studie, to je provokace !

Nechci věřit vlastním očím !  Po prečtení tohoto promyšleně manipulativního paskvilu, se mně udělalo zle od žaludku......

Autor (jinak evidovaný důvěrník StB) zde veřejně omlouvá, bezprecedentně a obhajuje prokurátorku Brožovou-Polednovou a dělá z ní účelově jakousi oběť režimu, kterému sloužila.

A ten nesmysl, (citace):....." Jak by tedy mohla jít proti davu mladá rychlokvašná soudkyně? Zvláště když moc dobře věděla, jak odpůrci režimu končí"......nebo..... "že ji někam dotlačil šílený dav, proti čemuž  se nemohla bránit ani kdyby chtěla".(!) a nebo tato formulace....."Jakoby život komunistických funkcionářů a třeba agentů StB byl procházkou růžovou zahradou. Vždyť i těm šlo o život",....tak to už je snad vrchol všeho !!!

Nejen. že že autor zcela vědomě manipuluje s fakty a mystifikuje, on už si nevidí ani do úst.  Ze souzené prokurátorky nám zde navíc dokonce udělá "rychlokvašnou soudkyni".

Proboha, čeho se můžeme od tohoto autora ještě dočkat ?.....Ano, "ONI" jsou stále mezi námi.

0 0
možnosti

oldiess

10. 6. 2010 22:21
Re: Lidé, POZOR ! Tohle není studie, to je provokace !

jejej jejda pane profesore, to je mi ale hluboké, opravdu hluboké nedorozumění.  Tak si v klidu píšu odpověď na Vaši zatím minireakci, vyslovuji naději, že se ještě ozvete již s hlubším zamyšlením přímo k věci, dám odeslat, mrknu nahoru - a tam  tohle od Vás.  Na druhé straně to potvrzuje - a teď budu hodně namyšlený ;-D-   že jsem zvolil opravdu netradiční přístup a poukázal na nové skutečnosti, když se mi podařilo, byť nechtěně, zaskočit i kapacitu Vašeho kalibru. Opravdu jsem nechtěl nikoho mystifikovat, jen bych rád, kdyby konečně podali autentická svědectví jak špičky tak i řadoví členové KSČ nebo  StB, Lidových milicí atd. Vždyť pořád třeba v Příbězích dvacátého století na rádiu Česko mluví jen disidenti a oběti totality, a za druhou stranu až na snad jednu výjimku zatím nepromluvil nikdo.

0 0
možnosti
S

solway

10. 6. 2010 15:50
Vaše rozsáhlá studie .......

.....jen dokládá paradoxní relativitu našich moderních dějin , kdy hrůzný systém semlel i oddané přisluhovače . Já jsem měl štěstí , že jsem za bolševika mohl vystudovat , ale přece jsem jen  musel dát mocipánom úlitbu ve formě každoročních zkoušek - politickou ekonomií počínaje, přes marx-leninismus , dialektický materialismus až po t.zv.vědecký komunismus . Dodnes lituju ztraceného času .

0 0
možnosti

oldiess

10. 6. 2010 21:17
Re: Vaše rozsáhlá studie .......

Tak sám jsem taky mohl v 80. letech vystudovat aspoň dálkově ale třeba třeba ten marxák jsem bral podobně jako četbu Rudýho práva, s jistou zvráceností ale zase s pocitem, že je dobrý vědět, podle čeho se soudruzi řídí. Jen se ale divím těm každoročním zkouškám, i když asi ano, pol. ekonomie socilismu, pak kapitalismu atd. no ono to tak nějak bylo

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

10. 6. 2010 15:26
No tohle...ale fuj !

8-o dost nepodařená legraceRv

0 0
možnosti

oldiess

10. 6. 2010 21:22
Re: No tohle...ale fuj !

Proč legrace? Myslel jsem to úplně vážně, aby konečně nějaký soudruh otevřeně promluvil, jak to vnímal. Vás by třeba nezajímalo, jestli Jan Fischer, skoro disident, který opakovaně odmítal vstoupit do KSČ a nakonec tam přeci jen vstoupil ale jen proto, aby mohl učit a dělit se o své znalosti, tak jestli pak netrpěl tím, že možná předběhl někoho schopnějšího, který ovšem nebyl v KSČ? Nebo jestli jezdil na devizové přísliby do zahraniční, a netrpěl výčitkami, že on může a jiní ne? Na to se ho např. Tomáš Poláček ve velkém rozhovoru pro Magazin idnes vůbec nezeptal. atd. atd.

0 0
možnosti
B

bofums

10. 6. 2010 13:42
I u nás byla říše zla.

Celý komunistický režim byl založen na lži a násilí, zlobě a závisti. " Nahoru "

vyšplhali ti všehoschopní , litovat dnes jednu z mála potrestaných je velice

pokrytecké !  Strach komunistů v letech 68 a 69 pramenil z jejich špatného

svědomí. Kdo toto všechno prožil, nezapomene ! Vidět strach v očích těch

mocipánů byl však hezký pocit satisfakce !!

0 0
možnosti

oldiess

10. 6. 2010 14:12
Re: I u nás byla říše zla.

"Vidět strach v očích těch mocipánů byl však hezký pocit satisfakce !!" Nebylo to ale na satisfakci trochu málo?;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

10. 6. 2010 13:34
Pokud jde o nejrůznější

"režimy", pak ty nehodnotím podle toho, co mi ten který "dal", ale co mi nevzal. Nejvýš hodnotím režim, který mne nechá napokoji, nebojím se říct který se na mne vyse..e! Režim, který "dává" nikdy nedává ze svého. Žádný režim nic nemá. A co se buzerace týče, ta se dnes úspěšně přetavila v rádoby ušlechtilou snahu "chránit" kdekoho i proti jeho vůli - naposledy jsem o takovémto "bohulibém" nařízení prosakujícím sem neodvratně z "EU" slyšel včera v souvislosti s buzerací, kterou chystají fízlové - budou kontrolovat zapnutí bezpečnostních pásů v autobusech a pokutovat 2000 Kč. Doufám, že se nedočkám doby, kdy bude povinnost chodit ve skafandru s filtrem coby ochraně před alergiemi. Kdokoli přistižený bez skafandru bude na místě zastřelen a jeho majetek zkonfiskován. Bezpečnost "Lidu" jepřece  třeba zajistit všemi prostředky!

0 0
možnosti

oldiess

10. 6. 2010 14:16
Re: Pokud jde o nejrůznější

To vše možná i proto, že jsme se dostatečně nepoučili. Na druhé straně ty pásy by mi až tak nevadily, třeba při vzpomínce na Nažidla, nehledě na to, že než bus zastaví policejní kontrole a poliši se vyškrábou nahoru, tak si ti co zrovna tvrdě nespí stihnou pás připnout nejmíň pětkrát.;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

10. 6. 2010 13:25
Pane, vy si

děláte srandu nebo to myslíte s tím trpěním vážně? Co se tak zastat bankovního lupiče nebo sexuálního vraha se stejnou neochvějnou logikou - vždyť on pravděpodobně trpí větším strachem z toho, že by ho chytli, než bankovní úřednice z toho, že ji lupič zastřelí! Pokud někdo komunistický režim spoluvytvářel a potom dostal taky na frak je úplně jinde než šikana člověka, který od začátku viděl komunistický režim jako cestu do pekel. Pokud vyhoří idiot, který si zatopí benzínem aby měl teplo co nejdříve, dobře mu tak, ale jak k tomu přijde jeho soused? A s tou davovou psychózou - proč vlastně EU soudí "zločiny v bývalé Jugoslávii" když tam přece šlo taky o psychózu, která způsobila, že se navzájem vraždili sousedi, kteří předtím desítky let žili poklidně vedle sebe. Nebo snad ne?

0 0
možnosti

oldiess

10. 6. 2010 14:18
Re: Pane, vy si

Výborně, ovšem proč tedy až dosud byla potrestána v podstatě jen Brožová - Polednová?

0 0
možnosti
PV

VerneP

10. 6. 2010 12:30
Spickovy clanek, ...

... bohuzel plno lidi nepochopi a zase v tom najde neco uplne jineho, bude vytrhavat vety z kontextu, proste typicky cesky pristup.

0 0
možnosti

oldiess

10. 6. 2010 12:37
Re: Spickovy clanek, ...

Díky moc za vyjádření, že jsem tento pokus o osvětu snad vedl dobrým směrem, vážím si toho. jš

0 0
možnosti
JV

aksura

10. 6. 2010 11:46
NIc horšího jsem dlouho nečetla.

 "Jakoby život komunistických funkcionářů a třeba agentů StB byl procházkou

růžovou zahradou."

RvRv;-ORvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik