Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SW

Neuveritelne! Tedy ten clanek, ne ten rozsudek. Zabila novorozene, dostala vysoky trest, co na tom Sestak nechape? A ty reci o gynekologovi, olala, pobavilo. 26leta zenska, ktera ignoruje priznaky nebo o nich vi a tusi, ze je tehotna, ale kasle na to, 26leta zenska, ktera neni mentalne postizena, ktera pracuje a zije jako bezny clovek, ale ktera porodi a nezavola zachranku, nybrz zabije dite a odjede na dovolenou? Co tady jeste resite? Trest je primereny, vymluvy o pominuti si nechte od cesty a proboha, uz zase varlata? Vy je fakt narvete vsude.

10 2
možnosti
SW

A jeste ten odporny nazev clanku! ..ktere zemrelo novorozene...ji nic nezemrelo, ona ho ZABILA!

8 2
možnosti

Spousta blbostí, ale nejvíc mě pobavilo to, že "návštěva na gynekologii je na maloměstě pro hodně dívek tabu". Nevím, kde žijete - a návštěva gynekologa je dnes po 99 procent už 15letých dívek v ČR něco zcela normálního. A to bez ohledu, zda bydlí v Praze, na vesnici či na "maloměstě" (mám pocit, že se tímto občanům Frenštátu dotýkáte)

10 2
možnosti

Tak to je fajn, že Vás to pobavilo, zvláště na Silvestra, že ano. Jako chlap Vás v tom jistě nemůžu vůbec nijak korigovat, jen se ale divím, že při té srandě jste tam uvedla jen 99%, to bych spíš čekal, že to musela být pro Vás už stopro tutovka. Protože o gynekologii pochopitelně vůbec nic nevím, tak jsem mohl jen zadat do googelu: "bojím se gynekologa" - a hned první odkaz byl tenhle, což ale musela být asi veliká náhoda: "V rychlosti to shrnu. Je mi 26 let, s přítelem jsme spolu již pár let a mám i velmi dobrou práci, ovšem vždy jsem velmi toužila po dítku a i když přítel říká, že by rád ještě pár let počkal a já s ním souhlasím, mám velmi neodbytný pocit, že vše nebude v pořádku a že bychom čekat neměli. Přiznám se totiž k jedné věci. Nikdy jsem nebyla u gynekologa a tudíž jsem nikdy nebrala žádnou antikoncepci. Mám z něj takovou hrůzu, že když jsem se tam několikrát objednala, vyskočila mi horečka a bylo mi den předtím i ten stejný den tak špatně, že jsem musela návštěvu odvolat. Je mi jasné, že za to může jen má psychika, ale vůbec nevím jak tohle překonám. A asi by to určitě chtělo, protože jak jsem již říkala, s přítelem jsme spolu poměrně dlouho a ani předtím jsem nepoužívala jinou antikoncepci kromě výpočtu plodných dnů a přesto jsem nikdy neotěhotněla. Hrozně moc se bojím, že nebudu moci mít děti a také vím, že na spoustu bolístek je snadná pomoc pokud se s nimi přijde včas, ale čím více to odkládám, tím je to horší. Nejste na tom třeba některá podobně, že byhom šly spolu?  I když dost pochybuji, že by tu byla ještě nějaká taková ťunťa, která by se takhle bála "

1 10
možnosti
MK

M54a31t33ě60j 31K15a12s27a78l

28. 12. 2012 16:40

Já tedy nevím, ale co se dá dočíst v novinových zprávách, je, že případ začal být vyšetřován jako vražda novorozence matkou, pak byl překlasifikován na vraždu, pachatelka tak byla i odsouzena, případ byl vrácen Vrchním soudem k doplnění výslechů svědků ohledně duševního stavu pachatelky v době činu, to se stalo a i po těchto výsleších soud došel ke stejnému výsledku a to vražda a za tu 16 let.

Pokud nemáte nastudovaný spis a nenašel jste v něm důkazy, že soud něco ignoroval (a Vy ten spis podle toho, co jste zde uváděl, neznáte), tak není žádný důvod se domnívat, že soud něco zanedbal. Prostě vzal do úvahy možné polehčující okolnosti kvůli psychickému stavu, v rámci dokazování dospěl k závěru, že žádné nebyly, a podle toho rozhodl. Bez nějakých skutečných konkrétních důkazů, je Váš článek jen velmi obsáhlým mlácením prázdné slámy. Bohužel. Pokud si děláte rétorická cvičení tím, že nějakým kontroverzním tvrzením vyprovokujete větší množství lidí k zapálené diskuzi, tak dobrá, pokud to myslíte vážně, tak je to celkem smutné. To je asi tak vše, co se k tomu dá říct. ;-)

8 0
možnosti

J32a54n 85Š80e49s16t76á77k

28. 12. 2012 18:24

Vážený pane, s tou poznámkou o rétorickém cvičená se běžte s prominutím vycpat. O nedostatečné erudici soudů svědčí např, to, že soudkyně vůbec dotyčné nevěřila, že o těhotenství nevěděla. Jistěže ji to na ať už komunistických či nynějších právech neučili. Pochopitelně, že spis k dispozici nemám, ovšem ve státě, kde se sice např. dětské porno v akademických diskusích odsuzuje, ale jinak je v plné míře povoleno, mám důvodné podezření, že ani v řešení tohoto případu si soud nepočínal objektivně ale podle zavedených šablon. Mimochodem, co říkáte na to, že k dennímu tisku se na internetu u nás bez zaplacení nedostanete, ale k pornu úplně bez problémů se dostane i každé desetileté dítě. Vaši důvěru v soudní instituce Vám neberu, sám ji prostě ale nemám.

1 4
možnosti
Foto

Nevěřím, že soud neměl k dispozici vyjádření psychiatra, soudního znalce, gynekologa, že matka nebyla vyšetřena po psychické a zdravotní stránce. Nehledě na to, že použít diskuzní příspěvek ze sociální sítě jako důkaz pro nižší trest je opravdu humorné. I přes rozsáhlost textu jde pouze o názory a doměnky vyčtené z tiskových článků. To nemyslíte vážně, že ne.

9 2
možnosti

J46a75n 26Š87e32s36t75á94k

28. 12. 2012 18:39

Kdybyste si to přečetla celé, tak byste přišla na to, že to vážně myslím. Nikdo netvrdil, že soud neměl k dispozici posudky. Otázkou ovšem je, že když třeba ani potom soudkyně nevěřila, že dotyčná netušila, že byla těhotná, do jaké míry byly ty posudky vyčerpávající. Jinak nevím kde jste vzala tu sociální síť, byl to diskusní příspěvek z IDNES jak jsem uvedl, a nebyl to pochopitelně žádný důkaz ale jen dokreslení pohledu na Romanu očima spolužačky - nebo chcete snad říct, že jsem si to zkonstruoval sám?

Jasné je to, že příroda je opravdu nevyzpytatelná, když někdy dojde k tomu, že rodička ani netuší, že je těhotná, se všemi z toho vyplývajícími důsledky. Nevím jestli jste i Vy už rodila, a jestli jste při tom třeba vnímala i to, že Vašemu dítěti budou pořád hrozit od narození vraždy, zabití a únosy či jen zneužívání, což může taky psyxchiku zaskočené rodičky ovlivnit. Jinak se nezlobte, ale když píšu o tom, jak soud na 16 let zavraždí někoho za něco, co není jasně veřejnosti zdůvodněno, tak u toho opravu žádný humor nepoužívám.

1 4
možnosti
Foto

Další údaje o tomto případu jsou zde: http://ostrava.idnes.cz/soud-opet-projednava-vrazdu-novorozence-fp4-/ostrava-zpravy.aspx?c=A120911_080817_ostrava-zpravy_jog

Jen napíši svůj názor ohledně uložení zavražděného dítěte do igelitky. Na zakopání dítěte na zahradě je potřeba určité síly, kterou vražedkyně vyčerpaná porodem zřejmě neměla a navíc by mohla být někým spatřena, čerstvě vykopané a upravené místo by někdo z členů rodiny poznal a tázal by se, co to je. A vzít s sebou mrtvé dítě a pohodit je někde po cestě je nesmysl. Dítě není myš a přítel by se určitě tázal, co to jeho partnerka s sebou veze, potom najít si nestřežený okamžik, aby igelitku s dítětem mohla někde odhodit atd. Logicky vyplývá, že vražedkyně mrtvolku dítěte provizorně uschovala, aby se jí později až by měla příležitost definitivně zbavila. Nečekala, že mrtvolku dítěte tak rychle objeví její matka. Pokud by matka mrtvolku dítěte neobjevila a vražedkyně potom měla dostatek času, je velmi pravděpodobné, že by se mrtvolky dítěte zbavila tak, že by ji nikdo nenašel.

Toto všechno nahrává okolnostem úkladné vraždy, za kterou dostala vražedkyně vysoký trest.

Naproti tomu vezměte Vítkovské žháře, z nichž dva dostali trest 22 let. Nějaký právník v diskusi rozebíral, že za čin, který spáchali nelze podle našich zákonů takto vysoký trest vynést. Tím se jich nechci zastávat, zrovna jako se nechci zastávat této vražedkyně.

6 1
možnosti
JZ

J10a62n 35Z80e98l20e93n32k34a

28. 12. 2012 19:40

"Logicky vyplývá, že vražedkyně mrtvolku dítěte provizorně uschovala, aby

se jí později až by měla příležitost definitivně zbavila...."

Nevyplývá. Mohlo to být i jinak, mohla to tam odhodit např. ve zmatku. To, že se někde objeví jedna verzeudálosti, nevylučuje, že to mohlo být i jinak.

2 3
možnosti
LR

L72i81b16a 46R14u44s72n88á87k

28. 12. 2012 10:30

Nechápu Vaše pokusy tu matku obhajovat. Ano, 16 let je dost ve srovnání s jinými případy trestných činů. Ale porodit dítě, pohodit resp schovat ho na zahradě a dělat jako by nic, za to se prostě do kriminálu jít musí. A titulek článku je přímo perla... zemřelo jí novorozeně a chudák musí do vězení. To si děláte srandu ?

5 3
možnosti

J54a90n 50Š29e67s89t11á78k

28. 12. 2012 10:39

Právě to, že "dělala jakoby nic" dokládá, že na tom zřejmě vinu neměla. Kdyby totiž "dělala jakoby něco", tak by v prvé řadě igelitku s novorozencem buď pořádně zakopala, případně při odjezdu na dovolenou vzala sebou a třeba o 100 km dál pohodila, kdy by už nikdo nezjistil, odkud to je. A v titulku je "zemřelo novorozeně" právě proto, že není z dostupných pramenů jasné, jak k tomu došlo či jestli byla při smyslech a vnímala co se děje.

2 3
možnosti
JZ

J18a67n 83Z12e50l62e68n29k80a

27. 12. 2012 23:38

Naprostý souhlas s článkem, je to nesmyslně přísný rozsudek. Zvláště, uvážíme-li, že podobné případy, s dost podobným průběhem (nechtěné nebo dokonce netušené těhotenství, končící porodem do záchodu, odhození dítěte v igelitové tašce např. do popelnice) se posuzují daleko shovívavěji. Je na to totiž speciální trestný čin "vražda novorozence matkou" a trestní sazba je 3 až 8 let. Dopustí se ho matka, která v rozrušení způsobeném porodem novorozence usmrtí. Průměrně udělovaný trest je tak 5 let. Tedy žádných 16! A i kdyby byly nějaké pochybnosti, že Pitrová byla v době porodu rozrušená, je tady ještě zásada "v pochybnostech vždy ve prospěch obžalovaného". Tedy museli by jí dokázat, že v rozrušení nebyla. A to se prokazuje dost blbě, a myslím si, že tady to ani dostatečně přesvědčivě prokázáno nebylo. Tady mi připadá, že v tomto případě to soudci z nějakého důvodu (zřejmě jim bylo trnem v oku to mediálně neustále omílané Chorvatsko) odbyli variantou "úkladná vražda", aniž zvážili všechny okolnosti...

4 4
možnosti
HB

Bez znalosti spisu tohle nikdy nemůžete posoudit.

3 0
možnosti
HB

Osobně jsem to nesledoval a přiznám se, že 16 let je opravdu hodně velká pálka. Nicméně článek jako takový je katastrofa, plný absolutních nesmyslů, přičemž motá páte přes deváté. Za zmínku stojí především osočování soudkyně z nekompetentnosti pro to, že nepočítala s tím, že dítě mohl klidně později zabít někdo jiný. To mne opravdu dostalo, to opravdu může napsat snad jen blázen.

Věta "Téměř každý taky ví aspoň z filmu, jaké krvavé drama je porod v nemocnici," to je také perla. Vy si děláte představu o chirurgických či jiných lékařských výkonech z filmů?! To snad nemyslíte vážně!;-D Osobně jsem se zúčastnil dvou porodů a ani jeden opravdu nebyl krvavé drama, je to přirozený proces, ano, pro ženu jistě náročný, ale krvavé drama?

No a zkopírování jakéhosi anonymního blábolu jakožto obhajoby, to už chce opravdu hodně velkou odvahu.

P.S. - opravdu si myslíte, že si jak žaloba tak obhajoba neobjednala znalecké posudky z oboru gynekologie a porodnictví, případně psychiatrie? Vy to tady prezentujete, jako by ji chtěl někdo odsoudit na objednávku.

5 0
možnosti
Foto

Tento případ jsem též docela sledoval. S udělením 16 letého trestu naprosto souhlasím.

Pokud by vražedkyně měla IQ 20, tak by se některé argumenty autora daly vzít v úvahu, jako třeba, že nepoznala těhotenství.

Ale co je to vražda ví i člověk s IQ 20!

5 4
možnosti

J68a69n 79Š43e58s26t35á72k

27. 12. 2012 21:52

Takže i pan Petřík se vyzná v porodnictví víc, než třeba v článku zmíněný Primář Marek Ožana? I když vlastně o Vaší profesi nic nevím, pokud jste sám gynekologem, tak se tedy omlouvám.

3 5
možnosti
JN

J14a80n 10N88o15v64o68t20n15ý

27. 12. 2012 20:23

Lidi neblbněte. Vám připadá 16 let jako odpovídající trest? Jaký to má výchovný efekt? Za 16 let se vrátí zlomená osoba společensky nepoužitelná.

5 10
možnosti
MK

Za těch šestnáct let by se její dítě mohlo poprvé zamilovat, dělat krásné blbosti. Snít svůj život. A vy tady budete litovat vražedkyni?

12 4
možnosti