Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

meduzka555

22. 1. 2009 11:20
pěkný článek

nechápu, proč všichni na blogu hledají problém, líbí se mi vaše upozorňování na to, jak se věci mají

0 0
možnosti
PC

SKAtroSKA

11. 1. 2009 8:41
Operátoři s tím nemají co dělat...

kromě te ceny za sms, jinak to že někdo na ustředně sedí a pozoruje kolik přišlo sms je dosti směšná představa, to vše vyhodnocují stroje, a nikdo kdo by to přepočítával u toho není... Nehledě na to ž to vyhodnocení probíhá na odpovědnost provozobvatele a to u nějakého supermarketu těžko bude operátor, většina takovýchto soutěží je provozována dvěma - třema společnostma,Rv ale já nevím proč všichni žehrají, asi jen proto že oni žádnou takovou soutěž neprovozují...

0 0
možnosti

oldiess

11. 1. 2009 10:21
Re: Operátoři s tím nemají co dělat...

Ale nikdo nežehrá, jediný co jsem chtěl ukázat je to, že někdo dělá soutěž pro své zákazníky aby je "odměnil" a nejen že je to nechá zaplatit ale ještě na nich vydělává.

Zkuste si to představit v menším. Dejme tomu, že byste měl distribuci kávy a zásoboval sto kaváren ve městě. A jednou byste odběratele oslovil s tím, že jim prodáte za stovku výherní poukázku s tím, že jeden vylosovaný vyhraje kávu za 5 tisíc kč. Opravdu byste se necítil před klienty nějak hloupě? A kdyby se vás zeptal někdo, co těch dalších 5 tisíc?

0 0
možnosti
P

pensista

10. 1. 2009 14:52
Toto přece předvádí i Česká, tedy

naše, televize stejně jako televize komerční. Ti Vám dají prostoducho otázku, na kterou dovede odpovědět každý trouba a cena toho volání je většinou 60,-Kč. Výherce je obvykle jeden a výhra 10.000,- Kč. Když jsou lidé hloupí a touží po snadné výhře, tak ať paltí. Je to čistě jejich věc. Já jakozákazník, platím vždy pouze za zboží, které si vyberu; i když vím, že marže je většinou nekřeťanská. Pokud se budou lidé těchto "soutěží" zúčastňovat, potom budou existovat, nebo je chcete zakázat jako lidovci sázení po internetu?

0 0
možnosti

oldiess

10. 1. 2009 15:13
Re: Toto přece předvádí i Česká, tedy

Jistěže to dělá i ČT /nakonec v článku je to zmíněno "Postupně se to zalíbilo všem, včetně systémů veřejnoprávních." Jinak, nic jsem zakazovat nechtěl ale jen připomenout, že i zdánlivou laskavost a výhru si dnes zřejmě každá firma nechá zaplatit víc než dobře.

0 0
možnosti
A

aht4pha

10. 1. 2009 13:13
Ó jaký šok

Naprosto běžný pokus na lidech kterých už tu bylo několik desítek tisíc. Autora musím šokovat zprávou že operátor neprovozuje tuto soutěž. Pořádá ji kdejaká před pár dny založená agentura která si přez další s.r.o. najme systém, lidi, program a telefonní čísla. Už jen tohle je naprosto nepřehledné a většinou smluvně naprosto neošetřené. Dalším šokem je to že rozhodně nikdo nesedí u nějakého počítadla a čeká na pořadí telefonních čísel. Bohužel takhle to nefunguje. Tím pádem se musí výherce vybírat metodou plus mínus případně známých je pořát dost a nebo se žádné ceny vůbec nenakoupí a nerozdají.

0 0
možnosti
A

aht4pha

10. 1. 2009 13:22
Re: Ó jaký šok

Nejsem nijak zaujatej. Bohužel jsem měl čest být podobným molochem zaměstnán. Programy na sčítání a podobné byly tvořeny na SŠ v rámci hodin počítačů. Případně se nechal u najatého čísla poslat podrobný výpis přijatých hovorů či sms... O pronajímání čísel od operátorů, schvalování od úřadů,  následné účtování a porcování zisku bych se raději ani nezmiňoval. Jen je zajímavé že to ještě stále někdo dělá když na těchto projektech VŠICHNI prodělají. Jak zadavatel, tak agentura, zainteresované strany, operátor, klienti. šikovně založené s.r.o. vyinkasuje peníze krachne a peníze se pak rozdělí mezi zadavatele a ostatní podílející se strany samozřejmě potají pěkně průhledně u pumpy v bankovkách. Zažil jsem i to že operátor vyplatil celou částku a pak teprve zaslal fakturu za své služby. Jak to dopadlo? Faktura přišla 2 dny po krachu. Třetí den se na schůzce u pumpy ukázala 2 auta od operátora...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 1. 2009 12:56
Na SMS-kách vydělává kdekdo

1. Operátoři (cena 3,- Kč zůstává)

2. Televize (soutěže a zejména hlasování)

3. "Výzkumné" agentury, pokud nabádají k zaslání názoru SMS-kou

4. Všude, kde se máte SMS-kou přihlásit, abyste mohl něco chtít.

5. A mnohé jiné.  - Tak proč by mně měly vadit zrovna supermarkety.  Každý přece soutěží na svou pracku (a svůj kredit).

0 0
možnosti

oldiess

10. 1. 2009 13:22
Re: Na SMS-kách vydělává kdekdo

Vůbec neříkám, že by to mělo někomu vadit. Spíš mi šlo o to připomenout, že nějakou fazónu už dnes nikde čekat nemůžem. Pamatuju totiž ještě doby, kdy např. vedoucí sportovních oddílů zakoupili výhry při nějakých soutěžích za své peníze, prostě aby byla zábava a aby bylo o co hrát.

0 0
možnosti
ZW

cassul

10. 1. 2009 12:37
Když je někdo tak pitomý

... že do té soutěže tu SMS pošle, tak je to jen jeho věc. Důležité je, aby měl možnost si předem zjistit, jak to fungue a nebyl uveden v omyl. No a jak je vidno, tu možnost má, zbytek je jeho hloupost.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

10. 1. 2009 12:14
No a?

To je soutěž pro pitomce. Tak jim tu zábavu nechte. On to ten obchodník bude muset stejně zdanit, takže je to vlastně v pořádku. Pitomci pomáhají plnit státní kasu.;-D

0 0
možnosti

oldiess

10. 1. 2009 12:18
Re: No a?

Dobře,  zábavu jim  necháme. Ale proč se nepokusit aspoň někoho probrat? Myslím, že bude lepší když v národě bude "pitomců" či líp- naivků ubývat, než aby jich přibývalo. I ve sportu je lepší hrát v mančaftu s dobrými spoluhráči;-D

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

10. 1. 2009 12:01
soutěže

každá podobná soutěž se pořádá kvůli tomu aby na tom obchodník vydělal. A kdokoli si myslí něco jiného a třeba tam tu sms odešle tak je vůl.

Napadá mě jediný případ kdy by se to mohlo vyplatit. Třeba výhra auta za například 200000 pro toho kdo by odeslal nejvíce sms a odeslat tam sms třeba za 150000 a doufat ,že neexistuje podobný magor, co by to byl schopen provézt.;-)

0 0
možnosti