Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je divný způsob zapojení se do debaty. Každý, nechť se cítí podle svého, třeba i ovcí. :-/

Jen nechápu, proč je známkou "ovcovitosti", když úředníkovi a na něj nadává pouze jedinec, kterého se to týká.

Stejným způsobem pak, samozřejmě, bude na prezidenta nadávat či ho chválit celý národ, protože na rozdíl od konkrétního úředníka, takový prezident zasahuje do života celého národa.

A nic na tom nezmění ani odvolávka na Lennona.

No.... asi máme s autorem různý náhled na život.

4 0
možnosti

To jsem se asi tedy nedobře vyjádřil, chtěl jsem prostě jen tlumočit slova Johna Lennona spočívající v tom, že je naivní domnívat se, že naše problémy vyřeší třeba president, a že jsme k tomu náchylní třeba proto, že od roku 1948 o nás rozhodovalo vždy jen pár vyvolenců, často s kvéry v ruce.

1 1
možnosti
PK

P54a76v56e95l 43K49u35l42a

6. 11. 2013 13:15

Kdepak, závist je strašná vlastnost ;-D

5 0
možnosti

Jejda, to jste si zřejmě nějak popletl články na blogu, tady se nediskutuje o závisti ale o tom, že bychom měli spoléhat hlavně sami na sebe a nemyslet si, že něco za nás vyřeší president.

2 0
možnosti
Foto

Pro A.M.Cokoli ,,úderného" může být bráno jako trefa, stejně tak jako např.demagogie. Záleží na každém jedinci, jak to vnímá.Zdravím;-)P.S.:Osobně bych hlavičkou na hřebíček tedy opravdu nerad:-)

0 0
možnosti
Foto

Opět omluva. Ono se to až tak nezměnilo, lidé jsou v jádru stále stejní. Viz.Egyptˇan Sinuhet: MOTIVACE..MAJETEK, MOC, SEX.Kdo nemá skrupule a je ,,vyčůranej"(INTELIGENCE NENÍ PODMÍNKU), jde po moci. To ostatní pak není pro něj už takový problém. Změnit člověka až tak nelze. Ale je dobré s tím počítat. A nenechat se zlomit, ani si vymít mozek. P.S.:Můj otec lítal celou válku na západě. Znal jsem mnohé z jeho kolegů i jejich osudy.A další i na vlastní kůži. Celá rodina, jako tisíce jiných. Po tři generace!!Zdravím:-)

0 0
možnosti
Foto

Omlovám se pane Šesták, ale věděli, a mnozí.Dtto např.známej citát J.F.K. Ale vše se dá prezentovat v různých souvislostech, dávnějších i současných. Vzor, příklad, ale i zneužití k manipulaci. Jindy toliko fráze. To není proti Vám. Pouze, a nejen má, zkušenost ze života.Jinak zdravím;-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za informaci, že ze mne udělal čtyřicetiletý totalitní režim ovci;-D To člověka v letech Kristových potěší, sám by na to nepřišel;-D Za sebe můžu říct, že jsem v diskuzi jen vyjádřila svůj negativní postoj a jsem velmi ráda, že to v tomto státě doposud ještě mohu udělat:-) Rozhodně jsem ho však nevyjádřila z toho důvodu, že je nějak jednoduché si kopnout do prezidenta. Naopak bych byla docela ráda, pokud bych mohla osobu prezidenta zcela vypustit z hlavy, jelikož by nás reprezentoval nějakým běžně korektním způsobem. Což bohužel nedělá, jelikož i se zahraničím kolikrát komunikuje i formou neuvážených bonmotů a tak podobně:)

1 0
možnosti

Ale děkovat netřeba, stačí jen pozorně číst:-) ""Z mlčící většiny jak vidno udělala totalita opravdu jen stádo ovcí, které muselo přes 40 let držet pusinku a krok." Takže jistě  jste Vy sama do mlčící většiny nepatřila a nepatříte, a tak se Vás to přeci netýká;-D

0 0
možnosti
Foto

Panu K.B. Může být nahlíženo jakkoli.Toto je ovšem možno brát i obecně. Někdy se tomu také může říkat diskuze.Sdělení názoru, souhlas, oponentura,konstatování, připomínka...;-)

0 0
možnosti
Foto

kAŽDEJ MÁ SVOU PRAVDU.A taky svoje zkušenosti. I životní. Věk není žádná zásluha, když to de , tak něco třeba jako zrání, či tak . Co ,,kus", to originál. Ale nemusí to bejt ,,ausgerechnet" PERTE SE A ŽERTE SE. Nebo jo?;-)

0 0
možnosti

To máte stopro pravdu, mám taky oblíbenej výrok týkající se třeba praxe, když se někdo holedbá, že má dejme tomu dvacet let praxe. Ale přitom má jen rok praxe, ale dvacetkrát, neb se nic extra už dál nenaučil, pořád jede v zajetých kolejích. Jako děcko jsme měl taky respekt před dospělými, a až časem jsem přišel na to, že když je někdo intelektuálně nesmělý ve dvaceti, je stejnej i v šedesáti:-)

0 0
možnosti
Foto

Honzo, už jednou jsem Ti napsal, že někdy pochybuju, zda píšeš střízlivý. Dnes zase pochybuju. Pleteš dohromady několik na sobě nezávislých věcí. Tvůj boj s primátorem Brna je jistě záslužný, ovšem nějak nechápu paralelu s tím, že jsem já něco vyjádřil prezidentovi. Mně, jako Pražákovi je primátor Brna u gatí. Do těch pražských jsem si občas také bodnul, ale sorry, Brno, to je z nás dvou Tvůj boj. Prezident je ale "boj" všech, jak Brňáků, tak Pražáků. Z Tvého psaní mám taky tak trochu pocit, že ten, kdo má zarytý minulý režim pod kůži jsi Ty, a ne já.

1 0
možnosti

Vláďo, musím zase zmínit toho Johna Lennona, ne president ale my sami dole jsme ta moc, power, a my nesmíme ze sebe dělat onuce, ať je na Hradě jakákoliv figurka, ta náš život téměř nijak neovlivňuje, to dělají ty statisíce malých presidentů na těch nejnižších úrovních

1 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik