Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

21. 1. 2011 15:23
Za co se stydí spisovatel J.Kudrnáč?

Z této a z některých starších diskuzí a odkazů ve Vašich článcích, jsem pochopil, že J.Kudrnáč (viz ukázka z díla Beetles) je ve skutečnosti pan J.Šesták a Kudrnáč je pouhým pseudonymem.:-)

S tím koresponduje i Vaše přezdívka-nick "oldiess", pod kterou vystupujete nejen pod svými blogy, ale i na cizích diskuzích. K tomu Vás někteří titulijí jako "Jeníka", což bude zajisté jen narážka na jistou souvislost s Vaším krycím jménem (důvěrník v evidenci registrů Stb).

Můžete nám všem, pane Šestáku, prozradit, proč se stydíte v diskuzích vystupovat jako bloger pod pravým jménem? Můžete vysvětlit, proč své čtenáře neinformujete, že autorem zmiňované knihy jste Vy sám, Jan Šesták, když už zde uvedete rozsáhlou ukázku (1/2 textu článku) a děláte si tak na blogu jistým způsobem propagaci vlastního díla?

Děkuji předem za odpověď, pane J.Šestáku - J.Kudrnáči.

0 0
možnosti

oldiess

21. 1. 2011 17:18
Re: Za co se stydí spisovatel J.Kudrnáč?

Už jsem to tady opakovaně pswal, že každý jen trochu bystrý čtenář zjistí podle hlavičky blogu a tam uvedeného mailu oldiess@seznam.cz   že pochopitelně nick oldiess nemůže patřit nikomu jinému. Jistěže jej  používám i v diskusích pod jinými články, jednoduše proto, že by se mi příčilo uvádět tam XY Bloger, byť to tak někteří dělají. Ale řekl bych, že své jméno už nepotřebuju cpát jinde do povědomí, pod mým blogem je ho až až. To že mě tady různí anonymové tykají, neoslovují jménem souvisí s jejich jistou intelektuální nesmělostí, kterou můžu těžko ovlivnit.

Pokud jde o knižní ukázku, předpokládám, že se skvěle vztahuje k tématu a proto se i sluší uvést pramen. A kdybyste se trochu zajímal o literaturu, tak byste věděl, že třeba Milan Kundera prohlásil, že ideální je to, když romanopisec vydá knihu pod pseudonymem, neboť čtenář má hodnotit dílo a ne autora. Takže nevidím důvodu, proč bych to tady porušoval, ale nebojte, autorská práva jsou ošetřena.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

21. 1. 2011 9:29
víte mám pocit že se mýlíte

ani lidé kteří k velkému majetku přišli zcela legálně ho nedávají naodiv, proč?

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

21. 1. 2011 9:38
Re: víte mám pocit že se mýlíte

Aby si o nich sousedi neříkali: "To z poctivý práce nemá!"

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

21. 1. 2011 8:24
Vás ale musí hodně štvát, že žádné noviny nežádají,

abyste jim dal interview o tom, jak jste zchudl.

0 0
možnosti

oldiess

21. 1. 2011 8:43
Re: Vás ale musí hodně štvát, že žádné noviny nežádají,

A na to jste přišla jak?;-D jednak na to, že jsem zchudl, a ještě k tomu to, že mě má štvát, že by žádné noviny nměly žádat rozhovor na  tak originální téma;-D Nehledě na to, papírové noviny už dávno nejsou to, co bývaly. Ale jinak máte pravdu v tom, že mi vadí, že zločiny a  krádeže komunistů a estébáků jsou legalizovány takovým způsobem, že všichni fašisti se musí obracet v hrobech. Není divu, naši komunističtí zločinci vejdou jednou do historie, jako jediní představitelé totalitní moci, kterým se nikdy nic nestalo. Al vy jste tady asi za totáče už moc nebyla, takže netušíte, to Vás jistě omlouvá

0 0
možnosti
H

hafusak2

21. 1. 2011 8:21
Na to byl už kdysi vtip:

Přijde sekretářka za podnikatelem a říká: "Jsou tu dva pánové a chtějí vědět, jak jste přišel k majetku".  "A jsou ti pánové od novin a nebo od policie?"

0 0
možnosti

oldiess

21. 1. 2011 8:47
Re: Na to byl už kdysi vtip:

;-D no to je taky varianta tuším ještě od Marka Twaina, jak vrchní v baru oznámil, pánové, přišel sem telegram, ale adresát je žel nečitelný, v textu pak stojí: Před naším domem je policie a zvoní, raději opusť město! Načež půlka osazenstva baru okamžitě zmizela:-)

0 0
možnosti
C

certik_bertik

20. 1. 2011 16:50
myslím

že je to jinak

Hlavní důvod proč jsou tito lidé v ústraní je  aby se nepřišlo že si většinu peněz vydělali rozkrádáním státního majetku a aby je nezastřelil nějaký jejich kamarád

0 0
možnosti
E

echo.3

20. 1. 2011 16:59
Re: myslím

"V ústraní", to je ten správný výraz.

       :o))

Čertíku, co tak si do ústraní konečně posvítit, pořádně to tam provětrat, dovybírat jim daně, zabavit nelegálně nabytý majetek a část z nich pozavírat? Souhlas?

0 0
možnosti
C

cojanato

20. 1. 2011 15:36
Většina bohatých

Šestáku-Jeníku-Oldiess-J.Kudrnáči, cítíš se být bohatým nebo chudým, zbohatlíkem nebo téměř žebrákem ?

Jeníku, když škatulkuješ a předhazuješ všem svoje hluboce oduševnělé závěry a odsudky, řekni nám, za sebe jsi se už někdy styděl ?

0 0
možnosti

oldiess

20. 1. 2011 17:09
Re: Většina bohatých

iksypsilone konspirativní supertajný cojanato, uniklo Vám, že tady nikomu nic nepředhazuju, pouze případným zájemcům předkládám svou úvahu, proto abych si popovídal o naší minulosti i přétomnosti, a zjistil si i něco o stavu společnosti. Taky díky Vám zjišťuji, že spousta lidí je pořád dostrašená jako za totality, a bojí se se závažnými prohlášeními vystoupit veřejně, aniž by jim docházelo, žer tak pochopitelně jejich argumenty mají naprosto nulovou hodnotu, když se za ně nejsou schopni postavit plnpou vahou své osobnosti. Kostěže když je třeba blog o čurání, jak byl jeden krátce před tímto článkem, není třeba se v diskusi představovat. Ale Vy se svými často závažnými obviněními byste to udělat měl. Když tak nečiníte, musí být jasné, že je to proto, že jste od něčeho pořádně umazaný.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

20. 1. 2011 14:36
Jak víte, co si Kelner myslí nebo jak se cítí?

Vy jste se ho zeptal?

Tebo jste tu svoji "úvahu" jen tak "střelil od boku"? 8-o Nebo ovládáte čtení myšlenek na dálku? 8-o;-D

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

20. 1. 2011 14:50
Re: Jak víte, co si Kelner myslí nebo jak se cítí?

Jinak v USA jsou úspěšní lidé oslavováni, jsou dáváni za vzor, v ČR se na úspěšné lidi (úspěšné i "úspěšné) hledí s despektem, je jim nadáváno a jsou vzorem všech spoelčenských nectvostí.

.

Poděkujme komunistům, že nám tak skvěle převrátili hodnotový žebříček.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

20. 1. 2011 12:01
půlka to nevystavuje, protože o tom neví jejich finančák

a ta druhá proto, že okolní "dělnická třída" by je automaticky označila za zločince.;-)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

20. 1. 2011 12:03
Re: půlka to nevystavuje, protože o tom neví jejich finančák

jinak k tomu poctivému zbohatnutí....všiml jsem si (nejen u mých úspěšných známých, ale i u "movitých" klientů, či úspěšných lidí v okolí), že ať máte sebelepší talent a píli.....než jakýkoli business začne trochu fungovat, trvá to skoro všude cca 3-5 let. Není mnoho způsobů jak legálně rozběhnout podnikání rychleji (samozř. čest výjimkám);-)

0 0
možnosti
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

20. 1. 2011 11:01
Západ vs. Východ

V USA je spousta super boháčů, kteří se v tom kapitalismu prosadili a zbohali víceméně poctivě. Taková cesta k bohatství je relativně dlouhá. Pro východní blok je typický jiný model. Po zhroucení komunistických režimů se naskytly nevídané možnosti jak  zbohatnout skoro "ze dne na den" (privatizace, podvody kvůli děravým zákonům). Pro většinu českých zbohatlíků platí, že zdrojem jejich bohatství byly právě "divoký 90. léta" a každej kdo ví apoň něco o tom, co se tady v tý době dělo říká, že zbohatnout takhle rychle normální není. Podobný to je i v Rusku, kde se vytvořila oligarchie na stejným principu. Ta elita co tu vyrostla z řad svazáků, stbáků, policajtů, režimních právníků a dalších představitelů se zkrátka nemá čím chlubit. V tom má autor určitě pravdu. Nevím však jak je na tom konkrétně Kellner, když ale vidím na Wikipedii spojitost Kellner <-> Chemapol, tak si nedělám iluze... ;-D

0 0
možnosti

oldiess

20. 1. 2011 11:17
Re: Západ vs. Východ

Díky za věcné doplněníR^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

20. 1. 2011 10:55
Kellner se nevystavuje, protože je chytrý

nejspíš má tým lidí, kteří se stararají o jeho image, a ti mu řeknou, kdy se má kde a jak prezentovat. Dělá to velmi šikovně, takže i přes to, že po něm každou chvíli někdo jde, má mezi jinak závistivými Čechy překvapivě dobrou pověst.

-

Ano, novináři jsou z Kellnera nervózní. Ale skrývat se před našimi novináři považuji za velmi dobrý nápad. :-P

-

Mimochodem, Kellner se neskrývá stále. Zadejte si do Googlu "Kellner rozhovor" a uvidíte, že celkem pravidelně se k dění vyjadřuje. Ovšem vybírá si pečlivě kdy, jak a o čem mluví.

0 0
možnosti
1

1absolutus

20. 1. 2011 11:07
Re: Kellner se nevystavuje, protože je chytrý

Je vidět, že moc nejezdíte po světě. A i kdyby ano, tak si asi s Kellnerem nezajdete na snídani do italské restaurace Cipriani v Londýně. Když tam je, tak nikde jinde nesnídá. Neříkám, že by vás tam nepustili, ale např. Evian (neperlivá voda) tam stojí v přepočtu 350Kč za 3 dcl. Nejdražší pizza tam výjde na 13 000Kč. A jak píšete o nějakém týmu lidí, tak to je naprostý nesmysl. Petr si vždycky šel svou cestou a nezměnil se ani teď, když už mu táhne pomalu na padesátku.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik