Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Tomáš Taáborský

27. 1. 2009 8:57
Kroupa lže jako malé dítě.

Kroupa se v diskusích pod svými články vydával za bývalého příslušníka speciálních jednotek. Dále Kroupa lživě tvrdil, že si podával ruku s britským generálem a to tak, že se vydával za podobně vypadajícího příslušníka speciálních sil. Když čtenáři odkázali na Kroupův životopis na internetu, který SÁM Kroupa vystavil veřejně na internetu, když hledal práci, tak Kroupa zrušil zpětně všechny diskuse, protože se začal za své lži stydět. Následně rozpoutal lživou a pomlouvačnou kampaň, za kterou by se nemuselo stydět ani Rudé právo v době největší slávy.

Nyní se snaží dalším lhaním ze svého trapného selhání vylhat tak, že to přináší vážné pochybnosti o jeho duševním zdraví.

0 0
možnosti
B

Bucharovic

19. 1. 2009 16:16
Vážený kolego blogere

Jsem si jistý, že kdyby se Vám stalo několikrát to, co mně  a sice, že by v diskuzi pod Vaším článkem byly nějakým dobrákem zveřejněny osobní údaje o Vás, včetně tel. čísla, ne přímo vaší adresy, ale vám blízké, dále další životopisné údaje, myslím, že byste postupoval jako já a diskuse pro nutnost zachování práva na soukromí zrušil také. Je snadné šmahem odsoudit toho, kdo zrušil diskuze, ale je to případ od případu z jiných důvodů. Zvu Vás Na můj blog na http://www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz  kde je mimo jiné i můj článek na téma více než souvysející s Vaším článkem. Admini ho stáhli na ,,soukromý" blog - až si ho přečtete, nebudete se divit proč a já bych se dost divil, kdyby jste se mnou po přečtení mého článku ,,Anonymita diskutérů? Bláhová iluze"  nesouhlasil. No, možná se mýlím. Zdravím V.Kroupa

0 0
možnosti

oldiess

25. 1. 2009 10:44
Re: Vážený kolego blogere

Jen na začátek bych si dovolil upřesnit, jak poznamenáváte " Je snadné šmahem odsoudit toho, kdo zrušil diskuze" že se to jistě netýkalo tohoto článku, kde nis takového nebylo, jen jsem se snažil najít možnosti, které by ty různé útoky omezily. Těžko říct jak je to s tím narušním soukromí, sám si myslím, že by mě zveřejnění mého telefonu až zas tak neohrozilo, ono něco jiného je někoho obtěžovat poznámkou v diskusi a něco jiného telefonováním, když už za to musí platit. Ale jak bude chvilka tak se na váš článek podívám, díky za link.

0 0
možnosti
PV

Alcator

17. 1. 2009 16:53
A proč neapelují přímo servery?

(volné pokračování k mým předchozím příspěvkům)

Zbývá otázka, proč vlastně na vyšší kvalitu diskuzí pořádně neapelují přímo provozovatelé webů, resp. proč nenabídnou nástroje, které umožňují tu kvalitu pořádně ohlídat.

Inu, důvod je prostý -- čím víc příspěvků, čím vášnivějších, tím víc zobrazení reklamy a sebe-propagace, ale nejenom to: čím agresivnější a ubožejší diskuze, tím naštvanější diskutéři. Naštvanější diskutéři jsou naštvanější lidé, a naštvaní lidé dělají věci, o kterých noviny rády píší -- bourají častěji při nehodách, porušují předpisy, dopouští se násilností, čmárají nenávistné vzkazy na zdi, týrají děti a manželky... Není v zájmu médií, abychom byli kultivovaní, slušní a ohleduplní. Prostě není.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

17. 1. 2009 11:57
to

nevím není to všude, ale na dost německých a anglických diskusích je vulgároností více než dost

0 0
možnosti
LL

Blbec z Xenemunde

17. 1. 2009 10:28
xxx

dyskúze - dyžkrymynácija, rasýzmus - a tak bychom mohli pokračovat :-P

0 0
možnosti
IM

motiva

17. 1. 2009 10:19
stáhnout se a zatlačit

metodu stáhnout se a zatlačit jsem s úspěchem aplikova v 80. letech , když jsem pracovala jako vedoucí účtárny a náš nadřízený byl známý vztekloun, ale taky člověk, který měl účetnictví skutečně v malíčku. Všicni jsme se ho báli, dokázal řvát kvůli naprosté blbině, natož pak, když skutečně zjistil nějakou chybu. Tak jsem za ním šla na konzultaci vždy s úvodní větou: Pane vedoucí, já vás jdu asi pořádně naštvat...Vždycky zareagoval stejně: ale prosím vás, mě přece jen tak něco nerozhodí . .  a pak už se jaksi rozeřvat nemohl;-)

0 0
možnosti

oldiess

17. 1. 2009 10:23
Re: stáhnout se a zatlačit

Moc dobrá varianta;-D

0 0
možnosti
HH

hankaho

17. 1. 2009 10:06
Mate pravdu

ta reditelka z Ohradni byla presne ten model, co si o ten odpor koleduje. Sama jsem odesla ze skolstvi prave kvuli takovym lidem. Ale musim priznat, ze dnes, po letech jich opravdu dost ubylo. A souhlasim s ministrem, ze tem novym, co to zvladaji vc. te diskuse, je zapotrebi pridat. A to nemluvim o hodinach, pripravenych zajimave s pomoci pocitace a posl. novinek.

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

17. 1. 2009 9:53
Já se diskuze nebojím,ale zrdavotní poplatky=TABU!

Kde je Julínku těch 150 000 nechráněných pacientů ?!!!A nebo článek o poplatcích v google vyhledej pane Cikrte na slovíčko ...příklad v praxi !

u dr.platím 30 ,- Kč pohankovné DR.Pohanky, v lékárně za recept 30 ,- Kč Cikrtného lékárníka cikrta na léky julínkovné.Na angínu doplatky léků 300,Kč přičemž doplatek na angínu za KAPKY PROTI STRESU?!..Takto se vydělávají MONEY v kapitalizmu !!Rv[>-]

0 0
možnosti

studánka

17. 1. 2009 9:07
Na hrubý pytel hrubá záplata

Zajímalo by mne, zda pan Šesták někdy někoho něco učil, zda byl pedagogem. Soudím-li podle jeho článku, pak musím říci že ne. Neumí-li si učitel zjednat přirozený respekt žáků, pak nemá učit. Markantní je to u starší generace, kdy pedagogické instituty vystudovali ti, kteří ani učit nechtěli, ale na jiné vysoké školy se nedostali. Tam je jádro současných problémů. Další chybou je to, že byly odstraněny přiměřené tělesné tresty. Na některé žáky totiž nic jiného neplatí, tělesný trest z nich však slušné žáky udělá. Nic není jednoduché a nic nelze řešit pomocí jednoho metru. Když na Vás žák vytáhne nůž, není možno situaci řešit domlouváním. To umí snad jedině paní Džamila a podívejte se jak dopadla. Je celénu národu pro smích.

0 0
možnosti

oldiess

17. 1. 2009 9:40
Re: Na hrubý pytel hrubá záplata

Vy jedna Křišťálová...:-) vy mi tedy dáváte, co má dělat má případná pedagogická zkušenost s tím, jestli vím něco o přirozeném respektu. Ten přeci neplatí jen ve školách. Spočívá v tom, že dotyčný je mistr ve svém oboru, je za ním něco vidět, nemusí se vytahovat, není náladový, umí být velkorysý, nedělá z komára velblouda atd. to platí pro všechna povolání, nejen pro školství. Ovšem kdybyste ten článek dočetla do konce včetně ukázky o tom, jak šikanu vyřešil trenér Kotleta, tak byste přišla na to, že přirozeným autoritám fandím, stejně tak tělesným trestům, ovšem ne aplikovaným v rozčilení.

0 0
možnosti
PV

Alcator

17. 1. 2009 8:21
Co můžeme udělat pro zlepšení?

Jedním z velkým důvodů, proč jsou diskuze ubohé je, že každý chce být tak trochu policajtem vůči ostatním -- vidím-li, že někdo napsal kravinu, tak mě svrbí prsty a dokud mu nenapíšu, že je debil, tak nemám pokoj. Přitom právě to "jsi debil", které mu napíšu, bude vzápětí důvodem dlouhé hádky plné urážek a obviňování z komoušství, voličství nepopulárních politiků či nedostudovanosti. Naopak, kdyby hloupý příspěvek zůstal zcela bez reakce, tak je na 99% klid, dotyčný si zaexhiboval svou hloupost a šel spát, a my ostatní se můžeme rozumně bavit o skutečném jádru problému.

Takže jedním krokem k okamžitému zlepšení je soustatně prosazovat heslo "Nehádejte se s hlupáky, nereagujte na trolly (provokatéry), ještě by si vás s nimi mohli splést".

0 0
možnosti
PV

Alcator

17. 1. 2009 8:25
Co můžeme udělat pro zlepšení (2)?

Nespěchejte. Napsali jste diskuzní příspěvek? Fajn, neodesílejte ho. Vyskrolujte si nahoru a důkladně si jej přečtěte. Pokud nemáte jazykový cit, spusťte třeba Word, do něj text zkopírujte a podívejte se na to moře červeně podtržených hrubek a patvarů. A trpělivě a opatrně je všechny opravte. Ano, bolí to, trvá to, zdržuje to -- ale spěcháte snad někam? Je-li váš příspěvek kvalitní, bude mít cenu i za 5 minut - ale budou-li v něm hrubky, zbytečně riskujete, že reakce se ponesou v duchu "Jenom debil napíše *nábitek*", místo toho, aby se zabývaly obsahem.

Není-li váš příspěvek kvalitní, rychlost mu nepomůže a jediné, co se mu asi podaří, je překážet čtenářům při čtení jiných, kvalitnějších.

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik