Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jiri.fiala

8. 1. 2009 14:23
dotaz

nejsem medik, ale cely tento clanek mi prijde zmateny, co je to ta rakovina delozniho cipku a jak je mozne, ze proti ni lze ockovat a proti vsem ostatnim formam rakoviny ne? nebo nevim, ze by slo ockovat proti leukemii, rakovine tl. streva atd. ockovani je prece z principu veci proti onemocnenim virovym a bakterialnim - telo si vytvori protilatky. rakovina je degenerativni zmena organismu, je nenakazitelna a protilatky proti bujeni pomahat nemohou.

0 0
možnosti

oldiess

8. 1. 2009 19:12
Re: dotaz

Vážený, účelem článku nebylo vysvětlit princip ochrany ale vězte, že karcinom může být vskutku způsoben i viry - papilomaviry. Tady šlo o zpřístupnění očkování řekněme všem dívkám, co by měly zájem. Odborné věci k očkování si najdete na netu, třeba.

0 0
možnosti
AT

Andrea T.

7. 1. 2009 19:40
Díky za důležitý článek.

Nedávno jsme řešili očkování proti rakovině děložního čípku doma s rodiči. Mamka přišla s tím, že by táta mně a ségře tohle očkování zaplatil. Jelikož vím, kolik stojí, tak jsem jen nevěřícně vytřeštila oči, ale taťka nehnul ani brvou. Je mu fuk, že zaplatí 20 000,- "jen" za očkování. Nedávno jsem byla u svého gynekologa a také mi očkování nabízel, ten by o tom přeci měl něco vědět, nemyslíte? Ještě bych chtěla dodat, že nepocházím z rodiny, která by byla nějak bohatá - mamka pracuje na 3 směny a taťka je státní zaměstnanec. ;-) Takže podle mě by tohle očkování měl zaplatit své dceři každý rodič. Určitě se to vyplatí.

0 0
možnosti

oldiess

8. 1. 2009 13:33
Re: Díky za důležitý článek.

Nejhorší na tom je to, že vládu to opravdu nezajímá a ani na ni nikdo nevyvíjí tlak - pochopitelně, na důležitých postech jsou většinou muži a tak by je k nějaké akci musely dokopat jedině manželky či dcery, je to ovšem při jejich platech nebolí. A že by někdo v parlamentu či v senátu přišel s tím, že by se to mladým holkám  hradilo, to bychom při jejich krátkozrakosti očekávat nemohli. Všichni bez výjimky totiž myslí jen na sebe a jen dnes. Nedochází jim, že jednou až budou staří, tak by i jim mohly být zdravé matky se svými potomky prospěšné.

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 1. 2009 19:43
To máte těžký

To víte na všechno peníze nemůžou být, když je třeba přednostně proočkovat zdarma narkomany a zásobit je stříkačkami, metadonem a terenními pracovníky.

0 0
možnosti

oldiess

8. 1. 2009 13:34
Re: To máte těžký

R^

0 0
možnosti
K

Killingworth

5. 1. 2009 21:32
V te "zle Americe".......

....to plati pojistovny. Vim. Mam dceru. V

0 0
možnosti
J

JanaPert

5. 1. 2009 7:02
já bych se očkovat nechala

jenže se musí očkovat třemi vakcínami a jedna stojí kolem 3000,-kč (je to info od mojí lékařky). Pojišťovna mi tuto částku (celkem 9000.-) neproplatí a ani mi na ní nepřispěje- přispívá jen dívkám do 18ti let (mě je 22) a to pouze 500, max. 1000kč. Takže až budete vědět o někom, kdo mi očkování zaplatí, dejte mi vědět. Moji rodiče tak bohatí nejsou a já jsem studentka.

0 0
možnosti

oldiess

5. 1. 2009 10:52
Re: já bych se očkovat nechala

Věřme, že se to trochu pohne a pár zdravotníků se ve vládě probere:-)

0 0
možnosti
A

agent

5. 1. 2009 6:29
Pane Šestáku

Vy jeden malej totalitní odbojáři, až mi povíte, co jste se snažil ovlivňovat a co se Vám povedlo a s jakým výsledkem, budu se zabývat hlouběji obsahem Vašeho článku. Zatím to vypadá jako lobby!!! Mám vnučku, 16 let, hovořili jsme s manželkou o případném uhrazení tohoto očkování. 10 tisíc je hodně, ale pro zdraví dítěte by si člověk utrhnul od huby. Ale, jaká je záruka tohoto očkování a jeho vedlejších účinků? Nebylo málo skandálů, třeba v Americe, kdy se po letech ukázaly nežádoucí účinky...! Tam alespoň při tragédiích dostaly rodiny odškodné, byť to život nevrátí. V tomto Absurdistánu však by člověk nedostal ani pětku: Vidíme přeci, co se zde děje a jaká je dovolatelnost práva. A vidíme, kdo zastupuje lobby a propojenost na doktory a lékárníky!  Jde jen o prachy, o nic víc! Třeba se mýlím a kéž bych se mýlil!  

0 0
možnosti

oldiess

5. 1. 2009 10:35
Re: Pane Šestáku

Tak o prachy jde určitě, důkazem je i to, že v USA série vakcín v maloobchodě tedy pro uživatele  stojí 375 dolarů což je asi 7,5 tis. tzn. že u nás je již značné navýšení - ale buďmě objektivní, třeba je to způsobeno menšími odběry tady.  Na to abych referoval o zárukách a rizicích přípravku pochopitelně odborník nejsem, ale jistě se i toho dočkáme třeba místo hloupých politických diskuzí.

Pokud jde o můj "malý totalitní odboj";-D tak to sem jistě nepatří, ale něco málo snad může naznačit článek Dali mi jména mých udavačů, na mém blogu.

0 0
možnosti
E

Estébák

5. 1. 2009 6:15
Ruleta

Žádné očkování a žádné léky nezabrání

rakovině nebo Aids.  Léky nejsou příčinou nemocí.

Byly by to nesmyslně vyhozené peníze.[>-]

0 0
možnosti
S

svi,utec

5. 1. 2009 6:03
Docela odvážné

Odvážné tvrdit s takovou jistotou, že ročně ušetří 400 životů. To očkování je na světě pár let a pozdní nežádoucí účinky nejsou známé. Je jen rozumné, než se do toho vrhnou státní peníze, delší dobu vyčkat. Spíš považuju za smutné, že britská vláda, která by svém zdravotním systému měla peníze vrážet do věcí, které hoří mnohem víc, taky podléhá lobbingu farmafirem.

BTW  dosud nejlepší ochrana proti rakovině děložního čípku je důsledné používání kondomu a pravidelné gynekologické kontroly.

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik