Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

gagaryn

19. 6. 2009 9:34
***

Celý ten pohřeb byl absurdní.

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

18. 6. 2009 23:23
Pro mne to bylo divné... ten pohřeb.

Celý ten pohřeb WM vnímám trochu rozporně. Myslím, že on sám by si takovou estrádu a mnoho projevů čtených neuměle z nějakých papírů nepřál. Vždyť si poslechněte, jak ti lidé, cosi předčítající, slova pletli, koktali, opravovali se, a tak... Co předčítala Vondráčková papír napsaný zřejmě Michalem, to byl docela šok. A Matuška syn, ani to nechci komentovat. Copak ti lidé nedokáží prostě říci spatra něco, co si myslí, něco, co chtějí říct sami?!  Ať na to koukám zleva zprava, WM byl zpěvák, bavič, většinou rozdával dobré písničky, nic proti tomu, naopak, ale opravdu se zpěváci mají dostat na úroveň těch, co tvoří dějiny? Co pak očekávat od pohřbu třeba Gotta (nepřeju mu to, ale jednou to přijít musí..), to bude nějaký celoevropský manévr? Fakt mi to připadá trochu ujeté. WM byl fajn, měl hezké písničky, neměl rád komunisty, ale léčit se jezdil zadarmo do ČR. Nicméně ho nechci považovat za národního hrdinu na úrovni Masaryka, nedejbože Lenina. Měl mít normální pohřeb, nebo ne?

0 0
možnosti

oldiess

19. 6. 2009 9:24
Re: Pro mne to bylo divné... ten pohřeb.

Máte pravdu, včetně toho že bulváry věnovaly úmrtí Matušky celý týden každou titulní stranu, včetně např. toho jak jsem viděl v krámě tuším v Blesku na titulce foto, jak se vykládá rakev z letadla. Mám dojem, že tohle se nedělo ani při úmrtí Stalina, byť ve Světě sovětů pochopitelně byla na titulní straně jeho fotka v černém rámečku. Ale hlavní bylo asi to, že se jednalo o pí ár akci, kdy se každý chtěl zviditelnit. Ovšem papouškovat z papíru strojené věty při úmrtí kamaráda to je fakt drsný. Stejně si myslím, že většina vzlykala hlavně proto, že i je to za nějakou dobu potká, no věčně tady nebude nikdo z nás.

0 0
možnosti
HN

handour

18. 6. 2009 13:19
Ahoj Honzo,

já si především myslím, že žádný pohřeb by neměl být událostí... A už vůbec ne hromadně organizovanou autobusy, zástoje v dopravě...pak se ze smutečního aktu stává cirkus. Matuška se dožil krásnýho věku, zůstaly tady po něm krásný písničky..co by si jeden mohl přát víc..

A Karel Kryl? K němu by se to celá ta paráda nehodila.  Já když si chci poslechnout jednoho nebo druhého - tak si je prostě najdu, nečekám až mi budou servírovat s rádia to na co zrovna nemám chuť.

Víš?;-)

Ale hezky si to napsal - pěknej den Ti přeju:-)H.

0 0
možnosti

oldiess

18. 6. 2009 13:29
Re: Ahoj Honzo,

To máš Hani pravdu, že pohřeb má být pietní záležitost a ne atrakce, možná je to daný i tím, že tady chybí hrdina. Jinak si myslím, že je škoda že Matuška nedostal za živa v médiích aspoň desetinu prostoru co má teď. Máš pravdu, že ke Krylovi by se to nehodilo, spíš jsem ho volil jako přirovnání pokud jde o to hraní v rádiu a v tv, prostě pořád tady platí stejně jako za totáče, jednoduchá zábava a nic moc k přemýšlení, byť chápu že taky jsou třeba jen jednoduchý songy, kdybychom poslouchali jen ty naléhavý s posláním, tak by to bylo taky příliš, no ale občas něco ano.

0 0
možnosti
KA

karel60

18. 6. 2009 12:42
Nesouhlasím s tvrzením:

"  Zatím to totiž vypadá tak, že většina rozhlasových stanic včetně veřejnoprávních snad ani žádný Krylův disk nemá k dispozici."

Pak Vám doporučuji poslech stanice Country Rádio, která vysílá jak on-air, tak na internetu. Tam uslyšíte denně minimálně 10 písní Karla Kryla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik