Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

HarryIKeogh

2. 1. 2009 15:16
to je argumentace!

...mám pocit že trochu sebereflexe by neuškodilo!...důchody jsou také za vaši odvedenou práci a ta nebyla za komančů na prvním místě, i když to tak vypadalo...stačí hned první věta o bouráku a hned z toho čiší závist...mě je dnes jedno kde se co v autě vypouští nebo napouští, vodu doleju, olej také a samozřejmě benzín...když se něco pokazí tak to dám do servisu a raději se věnuji svojí práci a hlavně abych si vydělal...každý máme jinou motivaci a někomu stačí málo někomu zase ne...

0 0
možnosti

oldiess

2. 1. 2009 17:40
Re: to je argumentace!

Nezlobte se, ale vy musíte mít snad ještě kocovinu po Silvestru, podle věty:  "stačí hned první věta o bouráku a hned z toho čiší závist..." To tam bylo jen jako připomenutí jistého vývoje mj. i techniky s následným obrovským vlivem na úsporu času. Ale buďte rád, že jste to nezažil, mnohdy to příjemné nebylo hledat pod autem zátku od chladiče třeba při dešti. Pokud jde o vaši zmínku, že za kománů nebyla odvedená práce na prvním místě - taky by se dalo diskutovat. Chirurg to těžko mohl flákat, stejně jako třeba řidič nebo pekař. Jistěže jiné to bylo u všech možných tajemníků atd. ale generalizovat nejde ani v tomto období.

0 0
možnosti
OP

okurka patisonová

1. 1. 2009 12:29
Drsnější řešení důchodců

Pěkný příspěvek, pisatelova generace nám to tady postavila, tak  teď  očekávají aspoň úctu napísto drsné řeči o ztracené bábrlince v naší vnukovské generaci. Ovšem uvědomme si i daleko drsnější přístup současné vládnoucí generace našich rodičů, kteří mají dokonce skvělé řešení na úspory v péči o důchodce - a v EU už se to na mnoha místech legalizovalo - bude tady možnost eutanazie, takže pro pomatenou bábrlinku za pár let chtějí mít k podpisu papír, kde bude chudák souhlasit s píchnutím uspávací injekce, a stát ušetří za domovy důchodců atd., atd. Takže pokud se v nás mladých nějakým zázrakem neobnoví kultura ke stárnutí, k právům na slušné stáří, nemoc, k právům pro postižené lidi apod,, tak ať se ti poslanci a senátoři těší, že za dvě desetiletí, až budou trochu víc pomatení, než jsou teď,  jim možná tu injekci s úsměvem nabídneme. A dokonce ušetříme. Cha, cha.

P.S.Anebo ať přestanou na naše babičky, dědy,postižené miminka hrabat, abychom k nim vůbec ještě měli někdy nějaký soucit.

0 0
možnosti
UNVK

u nás v kocourkově

1. 1. 2009 12:19
důchodce jako výkvět společnosti ...

no když se podívám na stav společnosti a myslím že se nemáte vůbec ale vůbec čím chlubit ....

0 0
možnosti
G

G_G

30. 12. 2008 22:06
no ale to tak musi bejt

Dokud budou peníze a dluhy na uroky tak to jinak nepude :), protože nove generace musi splatit jak dluhy tak i uroky, proto jsou lidi nuceni vymyslet nove technologie a lepsi pracovni postupy a tim roste nezamestnanost a hlavne starsi generace na tom strada, ale dluh (celkovy) nejde splatit V TOMTO SYSTEMU PENEZ:) proto je desne lidi zamestnano v reklame a jinde aby se soucasny menový system udrzel nejde o to aby delali neco co prospeje spolecnosti ale aby neumirali hlady a nezaclo rabovani.     

http://video.google.com/videoplay?docid=-5235132603609670233

0 0
možnosti
JJ

honzaj

30. 12. 2008 15:55
Hlavní myšlenka

V článku se dá s něčím souhlasit a s něčím ne, ale autor možná, aniž by to bylo jeho záměrem, vyslovit jednu obrovskou pravdu:

"Další statisíce také nic neprodukují a pouze se snaží vymýšlet co nejkrkolomnější způsoby, jak nás přinutit k nákupu něčeho, co většinou vůbec nepotřebujeme."

Díky moc za tuto větu. Takhle jednoduše, stručně a jasně ještě nikdo neshrnul jednu z příčin současné krize západní konzumní společnosti.

0 0
možnosti
C

crook.crook

30. 12. 2008 15:45
prominte ale ne

Proste 50 let kominismu je vasich a vy tim padem jen sklizite co jste provedli.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

30. 12. 2008 23:18
Re: prominte ale ne

Ještě, že tady ti kominíci 50 let byli. Kdovíjak by teď vypadaly naše komíny. ?

0 0
možnosti
JJ

honzaj

30. 12. 2008 15:44
Hlavní myšlenka

V článku se dá s něčím souhlasit a s něčím ne, ale autor možná, aniž by to bylo jeho záměrem, vyslovit jednu obrovskou pravdu:

"Další statisíce také nic neprodukují a pouze se snaží vymýšlet co nejkrkolomnější způsoby, jak nás přinutit k nákupu něčeho, co většinou vůbec nepotřebujeme."

Díky moc za tuto větu. Takhle jednoduše, stručně a jasně ještě nikdo neshrnul jednu z příčin současné krize západní konzumní společnosti.

0 0
možnosti
HD

opportunity

30. 12. 2008 23:41
Re: Hlavní myšlenka

R^R^R^

0 0
možnosti
TR

Liška13

30. 12. 2008 13:36
kristepane proberte se!

Ať si všichni vzpomenou, jak to za totáče chodilo.....nikdo nemakal, všichni jen kradli, aby se měli dobře, a teď jako za to těm důchodcům, co celej svůj život trávili lezením do p....e toho, co byl v partaji o stupínek výš, máme poděkovat a živit je až do jejich, medicínou odložené, smrti? Mo tak to teda fakt díky.:-P

0 0
možnosti

oldiess

30. 12. 2008 13:59
Re: kristepane proberte se!

Máte stopro pravdu, ale příště raději nezapomínejte dodat, že máte na mysli nomenklaturní kádry, ozbrojené složky včetně StB a jejích udavačů - abyste někoho zbytečně nenaštval. 

0 0
možnosti
R

rohatey

30. 12. 2008 13:21
V něčem má autor pravdu

Ale proč všude musejí posávat ti zbyteční šerifové atd.., tohle všechno je výsledek “práce” té nemravné pahumanistické pakáže z těch všelijakých humanitních oborů, zejména z oboru práva které tady vyživuje a oni dělají všechno proto, aby nefungovalo nic. Smutným obrazem tohohle všeho je naše právo a spravedlnost které dneska jestli hájí nějaké právo a spravedlnost tak jedině snad pro lumpy a zločince. Co však s tímhle počít, svého času to vyřešili ti odvážní mužové a ženy co osídlili ameriku, odpojili tenhle pahumanistický ksindl a potom bez hloupého povyku tohohle ksindlu klidně popravují dodneška třeba vrahy, nikdy se nedostali zaviněním tohohle ksindlu do sebezáhubné situace jako my v Evropě se dostáváme pravidelně a jak dneska zřetelně vidíme tak se dostaneme znova.

0 0
možnosti
R

rohatey

30. 12. 2008 13:22
Pokračování

Chtělo by to nějaký nový kontinent a omladit civilizaci, tedy nechat tady tenhle ksindl právníků, reklamních agentur, většiny politiků a všelijakých dalších pahumanistických klaunů co neumí nic jiného než škodit na pospas osudu, oni sice nedokážou pochopit ani princip splachovače ale mají to co ti technici neumí, působit na veřejnost a manipulovat, do roka a do dne by bez nás pošli hlady a ve špíně, potom bychom se sem mohli zase vrátit a v pokoji a míru žít nějaké to století.

0 0
možnosti
M

mard

30. 12. 2008 11:18
To je ale blábol tenhle článek!

Podobnou argumentací by šlo oddůvodnit že za všechno vlastně vděčíme kojencům, neboť z nich v minulosti vyrostli vědci a dělníci, co všec hen dnešní blahobyt zařídili. Ba dokonce ani bez pravěkých lovců by to nešlo. Kdyby tak úspěšně nesouložili, tak by nás tady bylo méně a nebylo by zdaleka tolik vynálezů. Autor článku se asi zlíska pod obraz boží, jinak si nedokážu takovou snůšku chujovin v článku vysvětlit!

0 0
možnosti

oldiess

30. 12. 2008 11:50
Re: To je ale blábol tenhle článek!

Tu "snůšku" byste si hravě vysvětlil, kdybyste si článek celý přečetl a zapamatoval si obsah.Poznámka v perexu o chladiči byla spíš pro pobavení, hlavně jde o to, že možná půlka z nás se "živí" naprosto nepotřebnou prací a tím vlastně promrháváme veškerý výhody technologického pokroku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2756x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik