Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

laduk

3. 2. 2012 22:21
hm..

Takže stačil podpis zaměstnavarele ..

0 0
možnosti
H

Haša

3. 2. 2012 15:44
Na mou Evu, (pardon ) věru , zajímavé. :)

Velmi zajímavé!  Píšete : Hejma a jeho Fejsbuk. Díky za doporučení! :-)

0 0
možnosti

oldiess

3. 2. 2012 16:12
Re: Na mou Evu, (pardon ) věru , zajímavé. :)

nebudete litovat, fakt že jo:-)

0 0
možnosti
C

certik_bertik

3. 2. 2012 15:32
jako

muzikant je to nula a o tom zbytku nemám taky iluze

0 0
možnosti
H

Haša

3. 2. 2012 15:45
Re: jako

Taky tam píše něco o vás? :-/

0 0
možnosti
O

ortles

3. 2. 2012 13:27
Naši mi vyprávěli..

Přišli do pohraničí v roce 1945 a zažili ty rudé gardy vyhánějící Němce.Zvěrstva , která se děla popisovali pod slibem, že nic neřekneme že by nás vystěhovali.Nechápali jsme nic.

Ty nejhorší bestie se pak postupně dostávaly tu do Národních výborů a do okresních výborů.Udávaly "kulaky", kteří měli jednu krávu, a pak jsme je léta neviděli.(Ty kulaky)Bestie chodily v kožených kabátech a holínkách a popoháněli družstevníky, pod kterýma dřív pracovali.Škola nám vymývala mozky a až později jsme pochopili,co se vlastně všechno dělo.Když otec řval z okna na prvomájový průvod(my nesměli jít a měli pak problémy ve škole) už zas jdete mávat vy komunistický sv..ě, styděli jsme se za něj.

Později když jsme se ptali jak to, že tě nezavřeli povídal:Vždyť já na ně všechno vím, co to je za svoloč.

Je ale fakt, že jsem se na školu nedostala, i když jsem měla každý rok vyznamenání, přijímačky udělala,ale nebyla jsem pionýrkou.Vím,že stbáci udávali nevinné ze spolupráce s nimi po 1989, mají to v krvi.

0 0
možnosti
H

Haša

3. 2. 2012 15:50
Re: Naši mi vyprávěli..

Naši vyprávěli taky. Pionýrkou jsem být neměl šanci. ;-D  Jedině skautem. Ale trochu se ptám okolo a čtu. Jsem zvědavý na Hejmovo pojetí.

1 0
možnosti
S

Soros

3. 2. 2012 12:04
jednoduché

Někdo nemá už z čeho nového žít a tak se pořád patlá v tom, kdo byl nebo nebyl v STB, KSČ aj., a popřípadě pokud je úspěšnější než já tak je třeba ho shodit, tajemně sdělit čtenářstvu, že jeho úspěch taky může pramenit z něčeho nekalého, nečestného, a že já bych mohl být také úspěšný, ale nejsem, protože jsem čestný.

Prachsprostá česká závist. Na život máte učeno nějaký časový interval a je nutno ho prožít jak nejlépe dovedete. Vyčítat Gottovi, Davidovi, Hejmovi, Burianovi a jiným, že byli poplatni nějakému režimu je sice možné, ale... Měl snad Gott nezpívat a počkat do padesáti až nastane změna režimu. Byla Bohdalová v STB? No a co? Nedívejte se na ni. Co za dalších dvacet let, jak se budou dívat potomci na tento režim? Jde jen o boj o moc a prachy, popřípadě žvásty ukřivděných. Pokud někdo něco udělal má být potrestán, tečka, čára a jedeme dál.

Čest práci soudruzi, co nejste spokojeni se svým životem. Žijte a vykašlete se na druhé. Ukažte jim jak se to má dělat a nebrečte.

2 0
možnosti

oldiess

3. 2. 2012 12:18
Re: jednoduché

Ovšem klobouk dolů před Vaši životní nápní!;-DNapsat takový elaborát a přitom si vůbec nevšimnout, že jsem Hejmovi nic nevyčítal, to už je fakt song Michala Davida Chci žít jak žít se má téměř v přímém přenosu. :-)

0 0
možnosti
TJ

třešeň japonská

3. 2. 2012 11:32
Je to těžké, pane Paulczynski,

denně jsme už 22 let masírováni médii, jak bylo všechno tehdy špatné a jak máme být šťastni, že se máme lépe než děti v Somálsku. Bude trvat nejméně jednu generaci (spíše dvě), než se naučíme koukat se na sebe do zrcadla a nelhat si do kapsy. Oproti diskutérům buďte imunní, každý si tady chodí léčit nějaké "mindráky", nakonec i autoři článků. Prostě musíme čekat, až dospějí ti noví, nezkažení. :-/

0 0
možnosti
MZ

javaho

3. 2. 2012 11:35
Re: Je to těžké, pane Paulczynski,

;-D;-D;-D Tak nevím, je to optimismus, idealismus nebo naivita?;-D

1 0
možnosti
MZ

javaho

3. 2. 2012 11:19
Nějak to nechápu

Proč má pořád tolik lidí nutkavou potřebu nimrat se v minulosti. Žila jsem v té době taky. Měly jsme každý svoje problémy, svůj způsob života a plácání se v těch podmínkách, které byly. Tečka. Doba se změnila, my žijeme jinak a nejlíp v součastnosti. Neboli jaké si to uděláme, takové to budeme mít a ne se pořád držet zuby nehty toho co bylo. Už mi připadá hloupé a trapné na minulosti parazitovat a dělat z té doby a lidí, co v ní žili jakési legrační hlupáky, co jako pitomci stály fronty na banány a žadonily o doložky do Jugoslávie. Prostě jsme dělali co mohli v tehdejší realitě. Stejně jako to dneska děláme zase a třeba příští generace nebude chápat zase tuhle dobu. Ale neustálé vykopávání a rýpání se ve starých záležitostech smysl moc nemá. Jo a Michala Davida (a jemu podobné existence) a jeho fláky jsem neměla ráda nikdy. Už tenkrát to byly pořádný srágory (viz odkaz na Váš blog). Rv

2 0
možnosti
PP

paulczynski

3. 2. 2012 11:24
Re: Nějak to nechápu

Protože kdo nepoznal svou minulost, je odsouzen k tomu prožít ji znovu.

1 0
možnosti