Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PU

P34e71t28r 91U78h62e23r

11. 3. 2013 3:42

Je zajímavé, že se mi podobné věci nestávají při nákupech v Německu.

1 2
možnosti

Tak zase nepřechvalte, i v Německu či spíš v Rakousku si vybírám ovoce a zeleninu velmi obezřetně, a ne jen ze zvyku ;-D a třeba zrovna v Německu mě např. zaujal na dálnici automat na presování pomerančů, uvnitř kterého lítaly stovky mušek.

1 0
možnosti

Před chvílí to opakovali rozšířeně ve Střepinách a to už bylo fakt ulítlý, vybrali ty nejhorší kusy, dali do sáčku, zaplatili, a pak si šli stěžovat - prostě jak u blbejch;-D

Dovolím si přirovnání, když jde někdo na samosběr třeba jahod či meruněk, taky by si sbíral nahnilé plody?

2 2
možnosti
LK

Ano, myslím si také, že je to neobjektivní.Přece nejde to, aby tam byl nějaký prodavač, který by neustále prohlížel, jestli nějaká zelenina nezačla plesnivět.

Na druhou stranu, každý zákazník, když si přečte, že se jedná o deklarovanou první jakost, nebude přebírat ovoce lupou.

Mělo by jít o nějaký kompromis, toleranci mezi obchodníkem a zákazníkem. Ne si vybrat největší omyly a zveličit je.

2 2
možnosti
MP

Nedělá mi problém vybrat si kvalitní plody v marketech, ale uvítala bych, kdyby vedle krabic s ovocem byla vždy krabice, do které by se dávaly právě ty nahnilé plody, aby je nemuseli brát do ruky další zákazníci, když už někdo identifikoval, že jsou nahnilé nebo plesnivé. :-)

8 0
možnosti

máte stopro pravdu, že už od přírody to člověku je hloupé, zase to tam vracet, i kvůli sobě, neb při větším nákupu na kazový plod může narazit znovu:-) v tom musím ale  pochválit třeba Kaufland, kde maji zelené vysoké kýble na odpad tuším i dva v uličce

2 3
možnosti
PK

Ale jen ať prodejce otravují, však jste viděl, že byla hned druhý den zjednána náprava. Mě teda hlavně rozesmálo, když ten plašan redaktor sebevědomě a důležitě zahlásil: jen  jedna shnilá mandarinka-. to je v normě! ;-)

7 2
možnosti

no beru to tak speciálně u mandarinek, že stojí často tolik co za totáče, přitom platy jsou dnes přeci jen poněkud vyšší, ale hlavně jak jsem psal, nikdo mě nenutí, abych si kupoval sáček se shnilou mandarinkou v normě -Vás snad ano?;-D

2 5
možnosti
JD

tuším Zápotocjý sliboval lidem, že jednou budou stát brambory tolik, co pomeranče. Bohužel netušil, že se cena brambor posune k těm pomerančům, nikoliv naopak. A brambory jsou opravdu děs, má matka vyrůstala na statku a tam by takové nedali ani prasatům

5 2
možnosti

v 60. letech jsme se nasmáli, když tady byla na návštěvě jedna známá z Austrálie a povídala nám, že se tam občas stane, že si někdo objedná dva pytle brambor ale po dodání zjistí, že brambory jsou jen nahoře a dole samý pomeranče;-DJinak prasatům se nic špatnýho pochopitelně nedávalo, když se vařil šrot, tak jsme z kotel víc než jen uždiboval - ale jinak sám si ve velkokrámě brambory fakt vždy vyberu dobrý, bez problému:-)

0 3
možnosti
Foto

Připomnělo mi to jakési někdejší trhy. Kdo měl ovoce a zeleninu podřadné, nikdo se u něj za chvíli už ani nezastavil. Tamtamy jasně zvěstovaly. Jenže na trhu bylo x prodejců, konkurence. 

Tedy musíme uzavřít: hytlermarkety konkurenci postrádají. Kup, nebo vypadni. A do jiného možná už nepojedete, neb je to daleko.

2 6
možnosti

I27v37o 45Ž67á17č28e28k

10. 3. 2013 21:45

Stánky a malé obchody s ovocem a zeleninou existují i dnes. A nemám pocit, že by jich bylo málo. Já cestou do práce, což nemám nijak daleko, míjím tři. A těžko se mi stane to, co pamatuji z útlého mládí, kdy mě máma poslala do nejbližšího obchodu OZ pro brambory a oni žádné neměli. Opakuji: ve specializovaném obchodě s ovocem a zeleninou neměli brambory. Dnes v tom zlořečeném hypáči spíš nevím, který z těch několika druhů si mám vybrat.

4 5
možnosti
Foto

Za socialismu byl k dostání jablka cca 2 měsíce v roce. A byla to jablka ŽIVÁ, JEDLÁ ! Nyní jsou jablka k dostání celý rok, ale jsou MRTVÁ, NEJEDLÁ. Proto bohužel jablka za tohoto režimu již nekonzumuji Rv

5 16
možnosti

I98v96o 74Ž23á14č75e34k

10. 3. 2013 21:54

Protože jste hloupý. V době, kdy je sezóna nějaké plodiny (ovoce či zeleniny), se tato plodina dostane koupit čerstvá a z domácích zdrojů i dnes. V době, kdy není sezóna, se dřív neprodávala vůbec, zatímco dnes se holt prodává skleníková, dovezená odněkud z Tramtárie apod. Kdo nechce, ten ji nemusí kupovat a bude na tom stejně jako tehdy, rozhodně ne hůř.

12 4
možnosti