Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GG

gogol_jl

22. 8. 2010 12:23
Vrazi vs vrazi

  Mam hrozne rad vsechny, kterym je jasno ze Masinove jsou  vrahy protoze zabili chlapa v uniforme, ktery nebyl policajt. Ale tech vsech bych se chtel zeptat jak k te situaci doslo ? Na vine je prece ten, kdo tu situaci vyvolal - a to nebyli Masinove. Prosim tedy Masinobijce aby se nedjriv stejne tvrde vyrovnali s A.

  Obdoba je s odsunem Nemcu a Rakusaku - byl by nejaky odsun bez 2.sv. valky ?

Jeste k Masinum. Tehdejsi komunisticke CR zabijelo a vrazdilo - vetsinou dokonce proti tehdejsim vlastnim rudym zakonum. Byly statni vrazdy (zastrelen na uteku, polit studenou vodou v mrazech, umlacen ve vezeni, planovane vrazdy (Horakova). Jestli tedy nekdo chce kritizovat "vrahy" z donuceni, musi byt vuci statnim vrazdam jeste mnohem vic vyhranenejsi. Chtel bych to od Masinobijcu slyset.

0 0
možnosti

oldiess

22. 8. 2010 18:51
Re: Vrazi vs vrazi

Nezlobte se, ale uniklo Vám, že nejsem vůbec "Mašinobijec". Zřejmě jste nečetl pozorně.

0 0
možnosti
DM

Aretta

14. 8. 2010 12:29
Oceňuji nekonfrontační styl

R^

0 0
možnosti

oldiess

14. 8. 2010 13:07
Re: Oceňuji nekonfrontační styl

Díky, snažil jsem se o objektivní pohled.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

13. 8. 2010 13:09
Rok 1948...

...nebyl zapříčiněn úsudkem či jeho absenci. Rok 1948 byl nutným a nevyhnutelným pokračováním roku 1938.

A zabití je zpravidla neúmyslné. Pro úmyslné zabití máme termín "vražda," s tím se nedá hnout, i kdybychom Mašíny třeba tisíckrát chápali. :-/

0 0
možnosti

oldiess

13. 8. 2010 14:26
Re: Rok 1948...

OK, s tím úsudkem by to asi bylo na delší diskusi, jinak je fakt, že nebýt Hitlera, tak by tady k převratu nedošlo. S tím úmyslným zabitím bych ovšem nebyl tak rezolutní, úmyslně zabíjí i vojácí ve válce a nejsou kvůli tomu ještě vrahové. Navíc jsem ten výraz nepoužil právě proto, že jak jsem se snažil popsat, tak Mašínové opravdu mohli mít pocit, že jsou pořád ve válce jako za Hitlera.Proto jsem podotknul, že to chápu, že bych ale už měl problémy to omluvit.

0 0
možnosti
H

holcman

12. 8. 2010 21:42
Že tys chtěl bejt zajímavej?

Mistře Kudrnáču, je to s křížkem po funusu. Doslova a richtig.   :o((

Ty na Mašíny nemáš a na Paumra taky ne.  To nebyli žádný sralbotky nebo poserové, ale borci, kerý měli komanče zmapovaný. Hlavně, že se vod nich nenechali picnót.

Kudrnáču, piš si vo nich co chceš, stejně ti to bude na prdlajs. A tu biflu o Beetles, co tady inzeruješ, tak už ju konečně někde prodej nebo střel, ať máš klid. Máš v tom taky nějaký love, že jó?  Tak si jich pak užij!

0 0
možnosti
S

solway

12. 8. 2010 16:59
To jste , pane Šestáku, uvařil opět pěkný eintopf .

Rozmáchle jste se rozepsal . Vzhledem k tématu jsem čekal  nějakou  brilantně kritickou  esej , jenže co  jsem se dočetl :   O Marvanovi  a  o jeho jeho budovatelském  snažení , o povodních ve 30. letech  a  o Vašem  pronásledovaném kmocháčkovi  . Celý tento   zmatený blog jste korunoval propagační agitkou Vaší knihy Beetles . To jste měl zase , kakra, den !

0 0
možnosti

oldiess

12. 8. 2010 18:37
Re: To jste , pane Šestáku, uvařil opět pěkný eintopf .

Že V\y jste zase četl příliš rychle. Pak jste ovšem nemohl pochopit třeba toho Marvana.Toho jsem uvedl proto, že tak jako za Hitlera se točily tady veselohry, u kterých se pak lidi v kinech smáli, zatímco ve stejné hodině fašisti popravili Mašínům otce, tak podobně si lidi v  rádiu vyslechli zprávu o poravě Milady Horákové, navečeřili se a pak se šli pobavit do kina na Marvana.Tu strašnou ignoranci a naprostou kolaboraci pochopitelně Mašínové museli vnímat, jak za války tak i po roce 1948.Jinak pochopitelně ode mě těžko můžete očekávat brilantní eseje, kdybych je uměl, tak bych nepsal na blog ale někde do renomovaných novin;-DA pokud jde o ukázku z Beetles, už jsem to zmínil panu profesorovi.Fakt jsem nic jiného k tématu neměl po ruce. Vy byste o něčem věděl? Rád bych se s tím seznámil, pokud ano. Tak dejte vědět. Jinak kmocháček pronásledován nebyl, jen ho jednou chytli a dali do Jáchymova

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

12. 8. 2010 16:45
Ten titulek, to je děs.....

Čekal jsem, že si pan autor, J.Šesták-Oldiess, přijde na toto téma přihřát svoji "polívčičku". A je to tady.  

Ještě si k tomu musí opět přidat něco ze svého vlastního dílka "Beetles", kterého je autorem pod pseudonymem J.Kudrnáč.

V tuto chvíli nehodlám rozebírat upřímnost či neupřímnost autorových pocitů a názorů, ani určité nejasnosti nebo kostrbatosti v textu. Pro mě byli a jsou lidé, jako bří Mašínové i M.Paumer, jednoznačně odvážní chlapi a z jistého pohledu hrdinové. A jestli jim někdo dá nebo nedá medaili, není zas tak podstatné.

O autorovi si naopak žádné iluze nedělám, odvahou nikdy neoplýval a hrdinou také nikdy nebyl a ani nebude. Někdo se prostě za každého reřimu jen pěkně veze. Dle mého názoru se tímto článkem chtěl jen zviditelnit.

0 0
možnosti

oldiess

12. 8. 2010 18:21
Re: Ten titulek, to je děs.....

Opět zajímavá úvaha z Vaší strany pane profesore, představte si, ŽE I  Edmund Černá Zmije měl podobné výhrady k titulku, v tom jste se s ním shodnul. Přihřátí polívčičky to ovšem už nebylo, to bych musel o pár dní dřív.Za kostrbaTOST textu se omlouvám, ale to už je úděl článků, které neprochází ani redakční ani jazykovou úpravou, škoda ovšem, že jste nezmínil aspoň nějakou nejasnost, ty bychom osvětlit mohli. Pokud jde o knižní ukázku, však víte, že bych rád ocitoval i něco jiného, ale jako obvykle jsem nikde jinde k tématu nic nenašel -Vám se nevybaví nějaké jiné literární zpracování problému zabití protivníka v boji či válce?Jestli ano,okamžitě sem s tím.Jinak stopro souhlas, že třeba průnik skupiny Mašínů přes endéer byla snad nejúžasnější akcí svého druhu, to těžko mělo kdy ve světě obdoby, neskutečná odvaha i výdrž a šikovnost.Ovšem zmiňovat u toho mě, to jste pořádně ulítnul,vždt sám bych se bál i jít večer na hřbitov.Ovšem to zviditelnění jste trefil do černýho, to chci vždy-:)

0 0
možnosti
LV

Morland

12. 8. 2010 10:51
Dobrý

článek a karmaR^

0 0
možnosti

oldiess

12. 8. 2010 11:06
Re: Dobrý

díky, to potěší vždy a dnes s tímto tématem několikanásobně víc:-)

0 0
možnosti

rezjir rezjir

12. 8. 2010 10:42
Z pohledu dnešního stavu mezinárodního práva

je činnost Mašínů jednoznačně chápána jako zločin. Situace, kde a kdy ohrozí někdo životy civilistů, při útěku za svobodou, je chápána jako nepřípustná,  tedy jako trestní čin. Viz posuzování únosu civilních letadel.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 8. 2010 11:01
Re: Z pohledu dnešního stavu mezinárodního práva

A činnost jejich otce za okupace je z pohledu mezinárodního práva chápána jak? :-P

-

Dnešní mezinárodní právo stojí za starou bačkoru, určitě by se mu líbil i Gottwald a popravy, které organizoval.

-

Jediné měřítko, které je k posouzení činnosti Mašínů možné použít, je morální. A morálka je individuální, jak se v diskuzích denně přesvědčujeme. Pokud někdo schvaluje popravy a hromadné zavírání za politickou činnost, které organizoval Gottwaldův režim, určitě se mu nebude líbit odpor proti tomuhle režimu. Rv

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 8. 2010 10:14
Díky

konečně text o Mašínech, který přináší nějaký střízlivý a akceptovatelný názor. R^

-

(ačkoli ten titulek....snaha zaujmout za každou cenu?)

0 0
možnosti

oldiess

12. 8. 2010 10:39
Re: Díky

Poděkovat si dovolím spíš sám Vám za Váš zájem a jsem rád, že jsem se tedy trefil, pokud jde o titulek, tak jej fakt myslím vážně v tom smyslu, že se teď mluví hlavně o tom jak Mašínové zabili, a podobné excesy opačné strany jakoby nebyly, a když už tak zdaleka ne tak detailně. Ale asi celý případ Mašínů zřejmě jako celek nejvíc vystihuje to zoufalství na všech stranách, které tady tehdy bylo. Kéž by to bylo poučením do budoucna - ale prr, to už je fráze

0 0
možnosti
C

certik_bertik

12. 8. 2010 9:59
každý

systém má svoje chyby a svoje oběti

0 0
možnosti
  • Počet článků 505
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2755x
Pamětník, který se snažil byť jen nepatrně ovlivňovat dění u nás už za totality, a tak by se pomocí blogu rád pokoušel o totéž i nyní...

Seznam rubrik